Έλενα Ακρίτα και Μάρκος Σεφερλής: Κέρδισε ο Σεφερλής την αγωγή που έκανε στην Ακρίτα – Ποιο είναι το ποσό που επιδικάστηκε

Έλενα Ακρίτα και Μάρκος Σεφερλής: Κέρδισε ο Σεφερλής την αγωγή που έκανε στην Ακρίτα – Ποιο είναι το ποσό που επιδικάστηκε

Μάρκος Σεφερλής: Κέρδισε την αγωγή που έκανε στην Έλενα Ακρίτα

Ο ηθοποιός Μάρκος Σεφερλής κέρδισε την δικαστική μάχη που είχε με την Έλενα Ακρίτα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook η ίδια η δημοσιογράφος. Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε κινηθεί νομικά εναντίον της Έλενας Ακρίτα με αφορμή παλαιότερο κείμενό της στην εφημερίδα Τα Νέα και πλέον είναι και ο νικητής της εν λόγω δικαστικής διαμάχης.

Σύμφωνα με την επίσημη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών η Έλενα Ακρίτα θα πρέπει να καταβάλλει 8.000 ευρώ αποζημίωση στον Μάρκο Σεφερλή.

Ωστόσο, δεν έγινε δεκτό το αίτημα του Μάρκου Σεφερλή περί φυλάκισής της και καταβολής αποζημίωσης 100.000 ευρώ.

Έλενα Ακρίτα και Μάρκος Σεφερλής: Κέρδισε ο Σεφερλής την αγωγή που έκανε στην Ακρίτα – Ποιο είναι το ποσό που επιδικάστηκε

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για τη δίκη με τον Μάρκο Σεφερλή

«Ο Μάρκος Σεφερλής κέρδισε την αγωγή που είχε κάνει εναντίον μου και εναντίον της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ. Προφανώς ο δημόσιος λόγος του δεν κρίθηκε από το δικαστήριο ούτε ομοφοβικός, ούτε ρατσιστικός. Οι δε δημοσιογράφοι δεν μπορούν πλέον να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους και να στηλιτεύουν τα κακώς κείμενα. Αντίθετα οφείλουν να αυτολογοκρίνονται μην και ενοχλήσουν τους οπαδούς του κακοποιητικου λόγου.

Η σκοταδιστική αυτή απόφαση μάς γυρίζει χρόνια πίσω: ενθαρρύνει τον ρατσιστικό λόγο προς τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ή τα άτομα που το ύψος, τα κιλά και το σώμα τους δεν συμφωνούν με τα στάνταρ ’κανονικότητας’ του κάθε Προκρούστη. Ο Σεφερλής και ο καθε Σεφερλής μπορεί ανενόχλητα πλέον να χλευάζει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Στα πρακτικά τώρα. Ο Σεφερλής είχε ζητήσει 100.000 € αποζημίωση και του επιδικάστηκαν οι 8.000 €. Επίσης δεν έγινε δεκτό το αίτημα του να μάς βάλει (τους υπεύθυνους της εφημερίδας κι εμένα) φυλακή. Γιατί αυτό ζήτησε στην αγωγή του ο καλός αυτός κύριος.

Για να τελειώνουμε. Από το επίμαχο κείμενο μου δεν αλλάζω ούτε ‘και’. Υποστηρίζω μέχρι κεραίας αυτά που έγραψα. Και θα συνεχίσω τον αγώνα μου για να καταδικαστεί επιτέλους η ρητορική μίσους από τον δημόσιο λόγο.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο του σίριαλ όπου με το γνωστό του τρόπο υποδύεται μια γυναίκα.

Σας ευχαριστώ για την αγάπη, σας ευχαριστώ για τη στήριξη και δεν χανόμαστε βρε. Χέρι χέρι θα προχωράμε στους ίδιους δρόμους, χέρι-χέρι θα διεκδικούμε ίσα δικαιώματα για όλους-ες-α, μέχρι η ρητορική μίσους να πάει εκεί που είναι η θέση της. Στον υπόνομο της Ιστορίας. Πάμε παρακάτω»

Προτεινόμενα