Ελλάδα: Η Αθήνα για πρώτη φορά στις 53 καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ζει κανείς

Αθήνα: Στις λίστα με τις καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς

Ομολογουμένως πολλοί είναι εκείνοι που έχουν έρθει στην χώρα και την έχουν λατρέψει και αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Στα πράγματα που δεν περιμέναμε να ζήσουμε ποτέ αλλά συνέβησαν, είναι η ύπαρξη της Αθήνας στη λίστα του Time Out με τις 53 καλύτερες πόλεις του κόσμου.

Έχουμε χρεώσει πολλά στην πρωτεύουσα κατά καιρούς, και με το δίκιο μας, αλλά έχει και τα καλά της. Τα οποία προφανώς κι εντοπίζεις ευκολότερα όταν έρχεσαι για μονοήμερη εκδρομή ή για καλοκαιρινές διακοπές από τη Σουηδία. Αν δηλαδή ζεις μόνιμα, τότε θα δυσκολευτείς λιγάκι παραπάνω.

Τι έδειξε η λίστα για την Αθήνα και τις καλύτερες πόλεις

Η δική μας Αθήνα λοιπόν (διότι υπάρχουν άλλες 52 στον κόσμο), κατάφερε να εξασφαλίσει για πρώτη φορά την 35η θέση μεταξύ των καλύτερων πόλεων κι αυτό δεν είναι καν το πιο περίεργο. Μεγαλύτερη εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός ότι βρίσκεται πιο πάνω από Λος Άντζελες, Βαρκελώνη, Ρώμη και Ντουμπάι, ενώ το Παρίσι είναι μόλις 3 θέσεις ψηλότερα από εμάς. Ξαφνικά νιώθουμε να έχουμε μια έντονη περιέργεια για τα κριτήρια που τέθηκαν για το Time Out Index 2022.

Όπως αναφέρεται, τα τελευταία δύο χρόνια βασικό κριτήριο ήταν ο τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας, ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν και πλέον άλλα έχουν σημασία. Για παράδειγμα, η νυχτερινή ζωή, το φαγητό και το ποτό, η τέχνη, η κουλτούρα και τα μουσεία. Κατηγορίες στις οποίες έχουμε ένα πλεονέκτημα «εκ φύσεως», οπότε το κουβάρι του μυστηρίου ξετυλίγεται σιγά σιγά. Σύμφωνα με το Time Out, βάση δόθηκε σε μέρη που δεν είναι βαρετά, υπερβολικά ακριβά ή υπερτιμημένα, καθώς επίσης είναι φιλικά προς τους πεζούς (σίγουρα δε χτυπήσαμε το highest score εκεί), προσφέρουν καλή μετακίνηση, ασφάλεια, καθώς και βιωσιμότητα.

Γι’ αυτό και η πρώτη 10άδα βγάζει αρκετό νόημα: 

  1. Εδιμβούργο
  2.  Σικάγο
  3. Μεντεγίν
  4. Γλασκόβη
  5. Άμστερνταμ
  6. Πράγα
  7. Μαρακές
  8. Βερολίνο
  9. Μόντρεαλ
  10.  Κοπεγχάγη

Η συνέχεια της λίστα περιλαμβάνει στην 35η θέση την Αθήνα, για την οποία αναφέρει: 

«Πού αλλού στον κόσμο μπορείτε να βρείτε γεμάτα ζωή μπαρ σε ταράτσες, που κοιτάνε από ψηλά ναούς αρχαίων πολιτισμών, κι εκθαμβωτικές παραλίες μόλις 20 λεπτά μακριά;»

«Μοδάτα boutique ξενοδοχεία ξεπετάγονται σε κάθε κεντρικό δρόμο, εστιατόρια που ειδικεύονται στα πάντα, από τάκος μέχρι κρουασάν, ultra-cool μπαρ που είναι ιδανικά για άραγμα τα απογεύματα του καλοκαιριού».

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν ακόμα βόλτα στο ΚΠΙΣΝ, ενώ σημειώνεται πως το 91% των Αθηναίων παίνεψαν το φαγητό και το ποτό της πρωτεύουσας, ενώ το 80% θεωρεί μεγάλο συν τη νυχτερινή ζωή.

Η υπόλοιπη λίστα, διαμορφώθηκε ως εξής:

11. Κέιπ Τάουν

12. Μαδρίτη

13. Μάντσεστερ

14. Μουμπάι

15. Μελβούρνη

16. Ταϊπέι

17. Λονδίνο

18. Πόρτο

19. Λυών

20. Νέα Υόρκη

21. Μπουένος Αϊρες

22. Μπέρμιγχαμ

23. Στοκχόλμη

24. Τόκιο

25. Σαν Φρανσίσκο

26. Δελχί

27. Τορόντο

28. Λισαβόνα

29. Βοστώνη

30. Πολη του Μεξικό

31. Τελ Αβίβ

32. Παρισι

33. Κουάλα Λουμπούρ

34. Μανίλα

35. Αθήνα

36. Δουβλίνο

37. Σάο Πάολο

38. Μαϊάμι

39. Βαρκελώνη

40. Ντουμπάι

41. Ρώμη

42. Λος Αντζελες

43. Ακρα, Γκάνα

44. Σινγκαπούρη

45. Αμπου Ντάμπι

46. Σίδνεϊ

47. Οκλαντ

48. Ρίο ντε Τζανέιρο

49. Γιοχάνεσμπουργκ

50. Κωνσταντινούπολη

51. Μπανκόγκ

52. Χονγκ Κονγκ

53. Ντόχα

Related posts

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη

«Είναι ψεύτικο και το βίντεο!»: Τα 4 σημεία που κανείς δεν πρόσεξε πάνω στην Κέιτ κάνουν τις θεωρίες συνομωσίας να φουντώνουν

“Εσύ σε σούπερ μάρκετ;” Μαθεύτηκε η αλήθεια για την χρυσή κληρονόμο Αθηνά Ωνάση, με τι ασχολείται σήμερα