Ένας ήρωας παππούς έδωσε τη ζωή του για να σώσει την εγγονή του – Πήδηξε σε παγωμένη λίμνη

by Newsroom i-diakopes.gr
Ένας ήρωας παππούς έδωσε τη ζωή του για να σώσει την εγγονή του – Πήδηξε σε παγωμένη λίμνη

Παππούς θυσιάστηκε για την εγγόνη του

Ένας ηλικιωμένος άνδρας από το Ιλινόις, βρήκε ακαριαίο θάνατο όταν βούτηξε σε παγωμένη λίμνη για βοηθήσει την εγγονή του που πνιγόταν. Ό ηρωικός παππούς δεν δίστασε ούτε στιγμή να πηδήξει στη λίμνη για την εγγονή του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες της οικογένειας, δύο αδερφές ηλικίας 8 και 10 ετών βγήκαν βόλτα με τα έξι σκυλιά τους το Σάββατο το πρωί όταν δύο κουτάβια λύθηκαν και το μεγαλύτερο κορίτσι έτρεξε στην παγωμένη λίμνη για να τα πιάσει.

Ξαφνικά, όμως, το 10χρονο κορίτσι βρέθηκε στα νερά της λίμνης, η οποία είναι σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι τους.

Όταν την είδε ο παππούς της, ο οποίος φιλοξενεί τις δύο αδελφές, έτρεξε αμέσως προς το μέρος της και πήδηξε στα παγωμένα νερά.

Ένας ήρωας παππούς έδωσε τη ζωή του για να σώσει την εγγονή του – Πήδηξε σε παγωμένη λίμνη

Ο θάνατος του ήρωα παππού για την εγγονή του, «Δεν σκέφτηκε αν θα κινδυνεύσει, απλά έτρεξε να σώσει την εγγονή του»

«Δεν σκέφτηκε αν θα κινδυνεύσει, απλά έτρεξε να σώσει την εγγονή του», δήλωσε στενός συγγενής που ήταν μπροστά στο περιστατικό.

Αφού βούτηξε στη λίμνη, πλησίασε το 10χρονο κορίτσι αλλά δεν κατάφερε να το βγάλει έξω καθώς άρχισε να βουλιάζει. Όταν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας συνειδητοποίησαν ότι πνίγεται, του πέταξαν ένα μακρύ λουρί σκύλου για να τον βγάλουν έξω αλλά δεν κατάφερε να το πιάσει.

«Τον βλέπαμε να πηγαίνει στον πάτο της λίμνης και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα», δήλωσαν οι ίδιοι.

Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν οι διασώστες οι οποίοι ανέσυραν το κορίτσι και τον άνδρα στις 8:06 π.μ. και 8:15 π.μ. αντίστοιχα και τους μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Δυστυχώς ο άνδρας δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή ενώ το κορίτσι παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις Αστυνομικές αρχές και τα μέλη της οικογένειας.

Προτεινόμενα