«Έπεφταν άνθρωποι από τον ουρανό»: Το αεροπορικό δράμα που τρομοκράτησε την Ελλάδα

Αεροπορικό δυστύχημα: Το γεγονός που τρομοκράτησε την Ελλάδα

Στις 02/04/1986 μία βόμβα εξερράγη στο Boeing 727 της TWA. Το αεροπλάνο ετοιμάζονταν να αναχωρήσει από τη Ρώμη για να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Συγκεκριμένα λίγα λεπτά μετά τις 14:00 στο αεροπλάνο που μετέφερε 115 επιβάτες και 7 μέλη του πληρώματος και βρισκόταν στα 11.000 πόδια πάνω από την πόλη του Άργους εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο κάθισμα 10F.

Αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν να ανοίξει μία τρύπα διαστάσεων 2 επί 1 μέτρο, κάτω από το παράθυρο και μπροστά από το δεξί φτερό. Από την έκρηξη αυτή εκσφενδονίστηκαν τέσσερις άνθρωποι.

Τη ζωή τους έχασαν η 52χρονη Ελληνο-Αμερικανίδα Δήμητρα Στυλιανοπούλου, η 25χρονη κόρη της Μαρία, η 8 μηνών εγγονή της Δήμητρα και ο 37χρονος Αμερικανο-Κολομβιανός, ο οποίος καθόταν στο κάθισμα που είχε τοποθετηθεί η βόμβα.

«Ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη, είδα τον άντρα δίπλα μου να εξαφανίζεται και ένιωσα τον εαυτό μου να τραβιέται έξω» είχε πει ένας Σαουδάραβας επιβάτης που καθόταν δίπλα στον άτυχο άντρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπόλοιποι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος σώθηκαν. «Το αεροπλάνο έμεινε στον αέρα, γιατί πετούσε σε σχετικά χαμηλό υψόμετρο και υπήρχε μικρή διαφορά στην πίεση μεταξύ της καμπίνας και του εξωτερικού», είχε δηλώσει ο πιλότος.

Οι διασώστες εντόπισαν τα τρία από τα τέσσερα πτώματα διαμελισμένα σε χωράφια, πλησίον του αεροδρομίου του Άργους, ενώ η τέταρτη σωρός βρέθηκε στον Αργολικό Κόλπο.

Την ευθύνη για το τρομοκρατικό κτύπημα, ανέλαβε η παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση «Αραβικοί Επαναστατικοί Πυρήνες». Υπήρχαν όμως κάποιες ενδείξεις που συνηγορούσαν πως η βόμβα είχε τοποθετηθεί από μια Λιβανέζα, μέλος της οργάνωσης του διαβόητου Αμπού Νιντάλ, η οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη, αλλά δεν καταδικάστηκε.

Βίντεο από το τρομερό αεροπορικό δυστύχημα

Related posts

Mandisa: Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια – Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της

Βαρύ πένθος για την Ελένη Βιτάλη: Έφυγε από τη ζωή ο αδερφός της – Τα σπαρακτικά λόγια της

Χωρισμός “βομβα” μετά από 14 χρόνια γάμου στην οικογένεια Γλύξμπουργκ