Έρση Μαλικένζου: Τα μυστικά για την προσωπική της ζωή, ο ρόλος στα Μαύρα Μεσάνυχτα και η σπουδαία καριέρα

Έρση Μαλικένζου: Μια σύντομη αναδρομή στην ζωή της

Πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες ηθοποιούς που έχει αφήσει το δικό της στίγμα στον χώρο της υποκριτικής και αξίζει να ρίξουμε μια μάτια στην επιτυχημένη πορεία της.

Η Έρση Μαλικένζου είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1940 στην Θεσσαλονίκη και είναι παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Ηλία Μυλωνάκο. Η ηθοποιός έγινε ευρέως γνωστή με τους ρόλους της, στα «Μαύρα μεσάνυχτα» και το «Θα βρεις τον δάσκαλό σου».

Είναι απίστευτα φειδωλή όσον αφορά στις συνεντεύξεις της ενώ δεν έχει αφήσει να διαρρεύσει τίποτα στα ΜΜΕ για την προσωπική της ζωή, τα ενδιαφέροντά της ή τα “πιστεύω” της.

Η Έρση Μαλικένζου είναι από τις γυναίκες που αδιαφορούν για το πέρασμα του χρόνου καθώς είναι απόλυτα συμφιλιωμένη με την ηλικία της. Άλλωστε το μόνο που την ενδιαφέρει είναι ο εσωτερικός πλούτος, να εργάζεται και να προσφέρει δημιουργικά στο θέατρο.

Έχει συνεργαστεί με μια πλειάδα ταλαντούχων ηθοποιών και ποτέ μα ποτέ δεν χρησιμοποίησε την προσωπική της ζωή ή τις δημόσιες σχέσεις για να ανελιχθεί ή να προβάλει τη δουλειά της.

Περισσότερα για την Έρση Μαλικένζου και τις επιτυχίες της

Η Έρση Μαλικένζου σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Π.Ι.Ε.Π. Συνεργάστηκε με το Κ.Θ.Β.Ε. στις παρακάτω παραστάσεις: «Δον Ζουάν» και «Ταρτούφος» του Μολίερου, «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Γκολντόνι, «Έμπορος της Βενετίας» του Σαίξπηρ, «Ερρίκος Δ΄» του Πιραντέλλο, «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη κ.α. Με το θίασο της Τζένης Καρέζη στα: «Γειτονία των αγγέλων» Καμπανέλλη, «Θεοδώρα» του Ρούσου. Με το σύγχρονο Ελληνικό θέατρο «Καληνύχτα Μαργαρίτα» του Σταύρου, «Διάσημος 702» του Μιρονιάν.

Με το θέατρο σάτιρα Γ. Μιχαλακόπουλου, «Σάκκο και Βαντζεττι», «Επέτειος» του Τσέχωφ με το θίασο Φέρτη- Καλογεροπούλου¨, «Μορμόλη» και «Έξω εσείς και οι άλλοι», Με το θίασο Φέρτη- Ντενίση, «Μαύρη κωμωδία» του Π. Σάφερ, με του Δεσμούς της Α. Παπαθανασίου, «Τρωάδες» του Ευριπίδη, με το θίασο του Γ. Βούρου, «Δραπέτες» του Μανιώτη με το Εθνικό Θέατρο, «Ορθός λόγος», «Δολοφονία του Μαρα» του Βαϊς, «Ιππόλυτος » του Ευριπίδη, «Μάνα κουράγιο» του Μπέρχτ, «Φορτουνάτος» του Κατσούρμπου, «Τρέλα του Γεωργίου του Γ΄» του Μπέvετ,«Νεφέλες» του Αριστοφάνη, «Έφηβος» του Λιγνάδη, «Προς Ελευσίνα» του Μάτεση.

Με το έβδομο θέατρο του Κ. Δάματη «Ηβόννη» του Γκομπροβιτς, με τα Σ. Φασουλή «Σκηνές του δρόμου» του Ραϊς, με το θίασο του Γιώργου Μιχαλακόπουλου «Καρέκλες», «Φαλακρή τραγουδίστρια» του Ιονέσκο, με το Μ. Κακογιάννη «Τρωάδες» του Ευριπίδη, με το θέατρο του Νότου «Γλάρος » του Τσέχωφ, με την Δραματική σχολή του Θεοδοσιάδη «Μικρές έξυπνες προειδοποιήσεις».

Και τέλος συνεργάστηκε με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση της ΕΡΤ, και με τα ιδιωτικά κανάλια σε θεατρικές παραγωγές και σειρές, όπως η πρόσφατη συμμετοχή της στα “Μαύρα Μεσάνυχτα” του Mega.

Η κολλητή της Έρσης Μαλικένζου είναι η Ντίνα Κώνστα

Η Έρση Μαλικένζου μίλησε το 2019  για τη φίλη της Ντίνα Κώνστα, την οποία έχουμε να δούμε πολύ καιρό: «Η καλύτερη μου φίλη είναι η Ντίνα Κώνστα. Καλά είναι. Έχει χαθεί από τα φώτα της δημοσιότητας γιατί κι αυτή, ίσως δεν θέλει άλλο», είχε πει.

Related posts

Τα έβαλε με την Βέφα Αλεξιάδου ο Ηλίας Μαμαλάκης – Η απάντηση της

Νέο ξέσπασμα Καλλιάνου: «Αγαπητέ μου φίλε Άδωνι… Ξέρουμε και οι δυο μας πολύ καλά τί ήταν αυτό που δεν εφαρμόστηκε»

Δημήτρης Κόκοτας: Κατάφεραν το απίστευτο οι θεράποντες ιατροί