Έσπασε κάθε ρεκόρ στην ιστορία του Dragons’ Den: Ζήτησε 500.000 δολάρια για το 1% της εταιρείας του

Dragons’ Den: Η περίπτωση του Justin Wang

Το Dragons’ Den έκανε απόβαση και στην ελληνική τηλεόραση και έχει συνεπάρει το τηλεοπτικό κοινό. Ωστόσο το επιχειρηματικό ριάλιτι κάνει θραύση εδώ και χρόνια στο εξωτερικό.

Το Dragons’ Den έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας το τελευταίο διάστημα, μιας και προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις 21:30 μέσα από το κανάλι του ΑΝΤ1. Σύμφωνα με το κόνσεπτ του υπάρχουν πέντε κριτές-επενδυτές, οι Dragons, οι οποίοι βλέπουν κάθε φορά έναν μικρό επιχειρηματία να τους παρουσιάζει την ιδέα ή την επιχείρησή του.

Παρουσιαστής και παραγωγός του σόου είναι ο Σάκης Τανιμανίδης, ο οποίος μελέτησε αρκετά τις εκδοχές του Dragons’ Den σε άλλες χώρες του εξωτερικού, αλλά και του Shark Tank, όπως το γνωρίζουν οι τηλεθατές της αμερικανικής τηλεόρασης, πριν το φέρει προς στα μέρη μας.

Αν και προβάλλεται για μόλις μερικές εβδομάδες στον ΑΝΤ1, ήδη έχουμε δει να κλείνουν μεγάλα deals. Κανένα τους, όμως, δεν φτάνει το ποσό με το οποίο αξιολογήθηκε μία εταιρεία ενός παίκτη που επισκέφτηκε το αμερικανικό Dragons’ Den, το Shark Tank.

Στη 12η σεζόν του σόου ο Justin Wang εμφανίστηκε στο πλατό για να παρουσιάσει την εταιρεία του, τη Larq. Ο νεαρός επιχειρηματίας ζήτησε από τους επενδυτές 500.000 δολάρια για μόλις 1% της εταιρείας του, κάτι το οποίο σημαίνει ότι την αξιολόγησε στα 50.000.000 δολάρια!

Η επιχειρηματική πρόταση του Justin Wang με τη Larq

Οι κριτές όχι μόνο δεν εκνευρίστηκαν με τον παίκτη, αλλά ενθουσιάστηκαν. Αν και δεν πήρε αυτό που ζήτησε, κατάφερε να πάρει το διπλάσιο ποσό, δηλαδή ένα εκατομμύριο δολάρια, παραχωρώντας το 4% της Larq σε δύο επενδυτές. Τι είναι τέλος πάντων η Larq, η οποία ενθουσίασε τους επενδυτές του σόου;

Πρόκειται για μια εταιρεία που δημιουργεί και πουλά αυτοκαθαριζόμενα μπουκάλια νερού, τα οποία είναι ικανά να καθαρίζονται, αλλά και να καθαρίζουν το νερό που βρίσκεται μέσα σε αυτά. Χρησιμοποιούν φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία UV-C για τον καθαρισμό έως και 99,9999% βακτηρίων και 99,99% ιών όταν ρυθμιστούν στην υψηλότερη λειτουργία του. Πρόκειται για μια ελαφριά και κομψή κατασκευή από ανοξείδωτο χάλυβα με μονό τοίχωμα – ιδανική για όλες τις περιστάσεις.

Η τιμή που το βρίσκουμε στην αγορά είναι γύρω στα 100 ευρώ και απ’ ότι φαίνεται, πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες που είδαμε ποτέ σε κάποια εκδοχή του Dragons’ Den.

Related posts

Δάκρυα και στεναχώρια: Κορόμυλο το δάκρυ για αυτά τα 3 ζώδια που μπορεί να χωρίσουν το 2024

Χαμός σήμερα με Γκλέτσο και Κασσελάκη

«Βóμβα» για τον Δημήτρη Παπανώτα – Τέλος με εντολή Κασσελάκη