«Έσπασε μαμά, έσπασε!»: Η κραυγή αγωνίας του Αλέξανδρου Νικολαΐδη που έκανε όλη την Ελλάδα να κλάψει

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η συγκλονιστική στιγμή στους Ολυμπιακούς του 2000

Μαύρη μέρα ξημέρωσε σήμερα για την χώρα με την είδηση του θανάτου του Αλέξανδρου Νικολαΐδη σε ηλικία μόλις 43 ετών. Το Πανελλήνιο βυθίστηκε σε θλίψη και θυμόμαστε τις στιγμές από την αθλητική πορεία του μεγάλου Ολυμπιονίκη.

Η δυσάρεστη είδηση πως έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης σε ηλικία μόλις 43 ετών μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, «βύθισε» στη θλίψη το πανελλήνιο.

Ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004 και στο Πεκίνο το 2008, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο άθλημα του Τάε Κβον Ντο. Βέβαια, κανείς δεν θα ξεχάσει το περιστατικό που συγκλόνισε τη χώρα, όταν ο ίδιος σε ηλικία μόλις 21 ετών έσπασε το δεξί του πόδι.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Ο τραυματισμός στο Σίδνεϊ το 2000

Ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στου Σίδνεϊ το 2000, όταν στον προημιτελικό κόντρα στον Κολομβιανό αθλητή Μίλτον Κάστρο, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης μία προσπάθειά του να πάρει πόντο έσπασε το δεξί του πόδι, πέφτοντας αμέσως το έδαφος σφαδάζοντας. Βλέποντας το όνειρο του μεταλλίου να απομακρύνεται, ακούστηκε να φωνάζει στην μητέρα του «έσπασε, έσπασε μαμά…».

Ήταν η στιγμή που συγκλονίστηκε η χώρα βλέποντας ένα 21χρονο παιδί με ύψος 2.01 μέτρα να λυγίζει. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ο 25χρονος πλέον Νικολαΐδης κατέκτησε μέσα σε αποθέωση το αργυρό μετάλλιο, βγαίνοντας πιο δυνατός από αυτά που πέρασε.

Related posts

Ο Ιχθύς με τι ταιριάζει;

«Βόμβα» ΣΚΑΪ με Ελένη Μενεγάκη: Διέρρευσε η αποκαλυψη και οι τηλεθεατές αγωνιούν για το μέλλον

«Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, πάμε δυνατά!»- Το μήνυμα του Γιώργου Αυτιά