Εύα Καϊλή: Η καριέρα πριν την πολιτική, ο έρωτας της ζωής της, η κατάψυξη ωαρίων και η μητρότητα

Εύα Καϊλή: Η ζωή της επιτυχημένης πολιτικού

Μια από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι η Εύα Καϊλή. Εκτός από όμορφη και επιτυχημένη πολιτικός είναι σύζυγος και μητέρα.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 26 Οκτωβρίου 1978 και πριν ασχοληθεί με την πολιτική εργάστηκε ως  αρχιτέκτων μηχανικός, διεθνολόγος και δημοσιογράφος.

Η πολιτική καριέρα της Εύας Καϊλή

Στις δημοτικές εκλογές του 2002 εξελέγη δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Στις εκλογές του 2004 έθεσε υποψηφιότητα για πρώτη φορά στην περιφέρεια Α’ Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ καταφέρνοντας να καταλάβει εκλόγιμη θέση, την οποία εν τέλει δεν ανέλαβε λόγω της απόφασης του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης. Στις εκλογές του 2007 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, ενώ στις εκλογές του 2009 επανεξελέγη. Στις εκλογές του 2012 αναδείχθηκε πρώτη σε ψήφους, αλλά δεν ανέλαβε λόγω της απόφασης του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης. Την περίοδο 2013 – 2014 διετέλεσε πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και Ίσων Ευκαιριών του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στις ευρωεκλογές του 2014 εξελέγη πρώτη ευρωβουλευτής με την Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη (S&D) με 122.054 ψήφους. Σήμερα είναι η Πρόεδρος της Επιτροπής για το Μέλλον της Επιστήμης και Τεχνολογίας και του τμήματος επιστήμης και μέσων μαζικής ενημέρωσης στο Ευρωκοινοβούλιο. Ως μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας, είναι εισηγήτρια για Blockchain, DLTs και AI για το S&D. Είναι ιδρύτρια του Future Forum, το Φόρουμ για το Μέλλον. Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το ΝΑΤΟ. Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση καταγγελόμενων παραβιάσεων και περιπτώσεων κακοδιοίκησης κατά την εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ, σε σχέση με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τη φοροαποφυγή και τη φοροδιαφυγή.

4ç ÅôÞóéá ÏéêïíïìéêÞ ÄéÜóêåøÞ ôçò ÅëëçíéêÞò ¸íùóçò Åðé÷åéñçìáôéþí (ÅÅÍÅ) ìå èÝìá “Åðåíäýïíôáò óôï Áýñéï: Ç ÉäéùôéêÞ Ðñùôïâïõëßá óôçí Áé÷ìÞ ôçò ÁíÜêáìøçò”, óôï Óýíôáãìá, ôç ÄåõôÝñá 22 ÌáÀïõ 2017. (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)

Διακρίθηκε ως Ευρωβουλευτής της Χρονιάς για την Ψηφιακή Εποχή το 2018, ενώ είναι η μόνη Ελληνίδα, που επίσης κάθε χρόνο ήταν ανάμεσα στην λίστα των 50 καλύτερων ευρωβουλευτών.

Στις ευρωεκλογές του 2019 επανεξελέγη ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής λαμβάνοντας 145.650 ψήφους.

Ο σύζυγος της Εύας Καϊλή και η μητρότητα

Η Εύα Καϊλή και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι γνωρίστηκαν στις Βρυξέλλες, όπου ο 35χρονος εργάζεται ως σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Παντρεύτηκε και έγινε μητέρα στις 24 Φεβρουαρίου καθώς είχε ως όνειρο τη μητρότητα.  Η ίδια μάλιστα είχε δηλώσει σε συνέντευξή της πριν από έναν χρόνο:  “Ο σκοπός μου είναι να είμαι με έναν άνθρωπο που να τον αγαπάω και να με νοιάζεται, να είμαστε καλά μαζί και αυτό να μας οδηγήσει στην οικογένεια”.

Η επιθυμία της για ένα παιδί και οικογένεια ήταν πιο επιτακτικές από ποτέ και μάλιστα η ευρωβουλευτής είχε δηλώσει πως “είναι πολύ σωστή η κατάψυξη ωαρίων καθώς δίνει μεγάλη ελευθερία στις γυναίκες από τις κοινωνικές πιέσεις και όλη την πίεση που μπορεί να σου ασκηθεί κατά καιρούς από την οικογένειά σου ή από τη δουλειά σου”.

Επίσης, μιλώντας  για τη μητρότητα τον Απρίλιο του 2020 η Εύα Καϊλή είχε δηλώσει στην εκπομπή «Έλα χαμογέλα»: «Άργησα αλλά πρέπει κι εγώ να το πάρω απόφαση. Ήταν πολύ σημαντική αυτή η περίοδος γιατί όντως είδα ότι είναι κάτι όμορφο που αλλάζει τη ζωή σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τη διακόπτεις», ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν βρίσκεται κοντά στην απόκτηση ενός παιδιού είχε εξομολογηθεί: «Αναγκαστικά είμαστε σε μια τελική ευθεία».

Τα βαφτίσια του παιδιού της Εύας Καϊλή και το όνομα

Η ίδια μίλησε στο protothema.gr. από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται και είπε: “Δεν ήθελα να μιλήσω δημόσια γι’ αυτό το θέμα, μιας και λόγω πανδημίας πολλές οικογένειες περνούν δύσκολες στιγμές”.

Στη συνέντευξή της είπε ότι το όνομα που θα πάρει η κόρη της είναι εμπνευσμένο από την Κρήτη, και θα κάνουν διπλά βαφτίσια ορθόδοξα και καθολικά. Στη συνέχεια είχε πει:”Για εμάς ο ερχομός του παιδιού στη ζωή μας είναι δώρο. Μια τεράστια ευτυχία” ενώ αποκάλυψε το πώς ωρίμασε μέσα της η ιδέα της εγκυμοσύνης λέγοντας: “Το ξεκίνημα ήταν όταν γέννησε η αδελφή μου , το 2019. Την πρώτη καραντίνα, την οποία περάσαμε μαζί , στην Αθήνα”, είπε, για να συμπληρώσει ότι τώρα καταλαβαίνει πόσο “ηρωικό” είναι να μεγαλώνουν οι μητέρες παιδιά, “ειδικά όταν είναι μόνες”.

Related posts

Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση στη Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Στην εντατική ο αγαπημένος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Η κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή

Η απόλυτη έκπληξη: Ποιο κόμμα κατεβάζει υποψήφιο τον Παλαιοχριστιανό