Έβαλε ξύδι στον νιπτήρα του μπάνιου για να φύγει η κιτρινίλα και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό

by Εύα Ζαχαριάδη

Το πανέξυπνο κόλπο με το ξύδι για να λάμψει ο νιπτήρας

Με την πάροδο του χρόνου είναι φυσιολογικό να δημιουργηθεί κιτρινίλα στον νιπτήρα του μπάνιου. Ωστόσο είναι αντιαισθητικό να το βλέπουμε γι’ αυτό και υπάρχει έξυπνη λύση για αυτό το πρόβλημα.

Ο νεροχύτης είναι το μέρος στο μπάνιο που χρησιμοποιούμε για να πλύνουμε και να καθαρίσουμε τα χέρια μας και το πρόσωπο μας. Για τον λόγο αυτό θέλουμε να τον διατηρούμε όσο πιο καθαρό γίνεται, κάτι που δεν πετυχαίνει πάντοτε, μιας και ειδικά η κιτρινίλα φεύγει με μεγάλη δυσκολία. Ωστόσο, αν θες να απαλλαγείς από την κιτρινίλα στο νεροχύτη ακολούθησε το παρακάτω μυστικό.

Υλικά

  • Μαγειρική σόδα
  • Ξίδι
  • Φλούδες από λεμόνι και πορτοκάλι
  • Λάδι
  • Χαρτί κουζίνας
  • 1 καθαρό σφουγγάρι

Έβαλε ξύδι στον νιπτήρα του μπάνιου για να φύγει η κιτρινίλα και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό

Το κόλπο με το ξύδι που θα σας λύσει τα χέρια

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Κατ’ αρχάς, αφαιρέστε οτιδήποτε υπάρχει στο νεροχύτη σας –από υπολείμματα τροφών, έως πιάτα και μαχαιροπίρουνα. Με το απορρυπαντικό πιάτων σας και ένα καθαρό σφουγγάρι, σαπουνίστε τον και ξεπλύνετε καλά.

Έπειτα, «πασπαλίστε» κάθε επιφάνειά του με μαγειρική σόδα και με το σφουγγάρι σας τρίψτε τον με κυκλικές κινήσεις. Η μαγειρική σόδα θα λειτουργήσει απολυμαντικά, χωρίς να προκαλέσει αλλοιώσεις στον ανοξείδωτο νεροχύτη.

Βήμα 2ο

Με άφθονο ξίδι, ξεπλύνετε τη σόδα απ’ το νεροχύτη (προετοιμαστείτε: σ’ αυτό το στάδιο, ο νεροχύτης σας θα… αφρίσει απ’ το κακό του). Το ξίδι θα βοηθήσει να εξαφανιστούν επίμονα σημάδια και λεκέδες στο νεροχύτη σας. Τρίψτε μαλακά με το σφουγγάρι σας και ξεπλύνετε με πολύ νερό.

Βήμα 3ο

Για να ξεφορτωθείτε δυσάρεστες οσμές και να κάνετε το νεροχύτη σας και πάλι αστραφτερό, τρίψτε μαλακά τις φλούδες από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι σε όλα τα σημεία.

Βήμα 4ο

Τέλος, γυαλίστε τις επιφάνειες του νεροχύτη, περνώντας τις με λίγο λάδι πάνω σε χαρτί κουζίνας.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν