Ευάγγελος Γούσης: Ο Έλληνας kickboxer που «έφαγε» τους 2 πιο σκληρούς μαφιόζους και θα μείνει στη φυλακή μέχρι το 2039

Ευάγγελος Γούσης: Η ιστορία του παγκοσμίου πρωταθλητή που έγινε δολοφόνος

Ευάγγελος Γούσης, από παγκόσμιος πρωταθλητής στο kick box βρέθηκε μπλεγμένος στις πληρωμένες δολοφονίες. Η ιστορία του θα μπορούσε να είναι ταινία του Hollywood.

Ο Ευάγγελος Γούσης βρίσκεται στη φυλακή της Αυστραλίας και θα έχει δικαίωμα έφεσης για αποφυλάκιση το 2039, όταν θα είναι 76 χρονών.

Στη φυλακή βρίσκεται για πολλά αδικήματα, όπως πληρωμένος δολοφόνος, εκτελεστής της μαφίας και ένοχος για μια σειρά φόνων. Ο Ελληνοαυστραλός είχε, με άλλα λόγια, δυο δουλειές: το αγαπημένο του άθλημα, στο οποίο κάποια στιγμή είχε φτάσει να στεφθεί μέχρι και παγκόσμιος πρωταθλητής και ταυτόχρονα, τις δολοφονίες καθ’ υπόδειξη της μαφίας.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Ευάγγελος Γούσης που έγινε δολοφόνος

Η λαμπρή πορεία του στον χώρο του kick boxing τελείωσε το 2004 όταν και κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία ενός έτερου εκτελεστή της μαφίας, του Λιούς Κέιν.

Ο ίδιος ο Γούσης πάντως επικαλέστηκε αυτοάμυνα και ισχυρίστηκε πως δεν έχει καμία σχέση με τους μηχανισμούς της μαφίας. Φυσικά, άπαντες γνωρίζουν πως αυτή είναι συνήθης πρακτική που διατηρεί την ομερτά: κανείς εκτελεστής της μαφίας δεν θα παραδεχόταν στο δικαστήριο σχέση με αυτή, απλά θα αποδεχόταν τους κινδύνους τους επαγγέλματος και θα πήγαινε στη φυλακή.

Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη του καταδίκη άλλωστε, ο Γούσης κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του «νονού» Λιόυις Μόραν μέσα στο κλαμπ του τελευταίου, ενώ νέα στοιχεία διαμόρφωσαν κατηγορίες για έναν ακόμα φόνο, ο οποίος διεξήχθη το 2003: γενικά, ο Γούσης «το είχε» το συγκεκριμένο σπορ (εκτός από αυτό του kick boxing…).

Είναι γνωστό άλλωστε πως ο μεγάλος πόλεμος των συμμοριών που συγκλόνισε τη Μελβούρνη και άφησε πάνω από τριάντα νεκρούς μέσα στα 00s, εμπεριείχε την εμπλοκή μπόλικων Ελλήνων ομογενών. Η συμμετοχή του Γούση ωστόσο έκανε αληθινή αίσθηση, καθώς επρόκειτο για ένα πραγματικά πρωτοκλασάτο όνομα στον χώρο των πολεμικών τεχνών, για έναν αθλητή παγκόσμιας εμβέλειας.

Οι δυο «βαρώνοι» των ναρκωτικών, ο Καρλ Ουίλιαμς που δολοφονήθηκε στην φυλακή και ο Τόνι Μόκμπελ, ο οποίος αν και κατηγορήθηκε για τον συγκεκριμένο φόνο, αθωώθηκε, διέκριναν σε αυτόν ένα πολύ πιο… βίαιο και δολοφονικό ταλέντο σε σχέση με αυτά που ξεδίπλωνε στα ρινγκ. Αναπόφευκτα η δολοφονική του ταυτότητα καπέλωσε εν τέλει την αθλητική του, αλλά οι γνώστες ξέρουν πως ο ίδιος υπήρξε ένα ταλέντο που θα μπορούσε να είχε αφήσει εποχή στα ρινγκ.

Related posts

Στην εντατική ο αγαπημένος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Η κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή

Η απόλυτη έκπληξη: Ποιο κόμμα κατεβάζει υποψήφιο τον Παλαιοχριστιανό

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη