Ευδοκία Ρουμελιώτη: Η προσπάθεια για υιοθέσια, η εμπειρία, η αποτυχία και το πένθος

Ευδοκία Ρουμελιώτη: Η αποκάλυψη για την προσπάθεια υιοθεσίας

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη είχε συγκλονίσει όταν μίλησε ανοιχτά για την προσπάθεια υιοθεσίας που είχε προχωρήσει να κάνει. Σε μια κατάθεση ψυχής περιγράφει πως ένιωσε όταν δεν πέτυχε η διαδικασία.

Σε μία συγκινητική εξομολόγηση προχώρησε η Ευδοκία Ρουμελιώτη, η οποία μίλησε για την απόφαση της ίδιας και του συζύγου της να υιοθετήσουν ένα παιδί. Σε συνέντευξη της στο περιοδικό HELLO!, υπογραμμίζει πως δεν σκέφτονταν την υιοθεσία, όμως συνάντησαν το εν λόγω παιδί μόνο σε ένα νοσοκομείο και δέθηκαν πολύ μαζί του. Μάταια επιχείρησαν να του βρουν οικογένεια και μη μπορώντας να το αποχωριστούν, αποφάσισαν να τον κρατήσουν:

«Η αλήθεια είναι ότι τόσο εγώ, όσο και ο σύζυγός μου, δεν σκεφτόμασταν την υιοθεσία. Το παιδάκι αυτό το συναντήσαμε σε ένα νοσοκομείο και δεθήκαμε μαζί του πολύ. Ψάξαμε να του βρούμε οικογένεια, αλλά ήταν δύσκολο. Και μετά, με ένα μαγικό τρόπο, δεν μπορούσαμε να το αποχωριστούμε. Οπότε, δεν υπήρχε επιλογή. Είπαμε “Είναι δικός μας”».

Ευδοκία Ρουμελιώτη: Η πρώτη συνάντηση με το παιδί

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη κάνει μια εξομολόγηση, περιγράφοντας πως το παιδί μπήκε στη ζωή τους και προχώρησαν στην υιοθεσία.

«Αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο κεφάλαιο. Είχαμε τρία παιδιά και δεν είχαμε προγραμματίσει να υιοθετήσουμε ένα παιδί. Το παιδί αυτό βρέθηκε τελείως αναπάντεχα στο δρόμο μας. Το γνωρίσαμε σε ένα νοσοκομείο, ήταν ένα εγκαταλελειμμένο παιδί. Δεθήκαμε πολύ με αυτό το παιδί και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες υιοθεσίας. Ήταν σοβαρή η κατάσταση της υγείας του παιδιού, αλλά δεν θέλω να αναφερθώ στα προβλήματα υγείας», είπε αρχικά η Ευδοκία Ρουμελιώτη.

Δεν πήραμε χαμπάρι πως δεθήκαμε με αυτό το παιδί, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν το είχαμε στο πρόγραμμα. Μέρα με τη μέρα δενόμασταν όλο και περισσότερο και είπαμε πως ό,τι πρόβλημα και να έχει αυτό το παιδί θέλουμε να το κάνουμε οικογένειά μας. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην αναδοχή και αργότερα στην υιοθεσία.Κάναμε τα χαρτιά της αναδοχής, η οποία εγκρίθηκε μετά από πολλά χρόνια. Πήραμε το παιδί στο σπίτι και έπειτα θα προχωρούσαμε στην υιοθεσία. Δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε. Άκουσα σχόλια που με πλήγωσαν. Αναγκάστηκα να το αποκαλύψω δημόσια κι αυτό γιατί ήμασταν καθημερινά με τον άντρα μου σε συναντήσεις με κοινωνικούς λειτουργούς και στο νοσοκομείο» είπε η ηθοποιός.

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη μιλάει ανοιχτά για τον πόνο που πέρασε από την απότυχια

Και συνέχισε λέγοντας: «Καταλάβαμε ότι ήταν γελοίο να το κρατάμε μυστικό. Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση μετά από τρία χρόνια που είχαμε αυτό το παιδί, να βγουν και να πούνε ότι δεν το είπαμε επειδή μπορεί να ήμασταν σε προνομιακή θέση. Δεν είχαμε καμία προνομιακή θέση όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος. Δεν ολοκληρώθηκε η υιοθεσία. Το είπαμε σε μια στιγμή που ήμασταν σίγουροι ότι δεν θα αλλάξει τίποτα. Πληρούσαμε και τις υποκειμενικές αλλά και τις αντικειμενικές προδιαγραφές για την υιοθεσία.

Όλο αυτό το πράγμα δεν ολοκληρώθηκε. Είχαμε το παιδί στο σπίτι μας για 3,5 χρόνια και τελικά η υιοθεσία δεν προχώρησε. Δεν ολοκληρώθηκε, αλλά δεν ήταν δική μας η υπαιτιότητα» είπε συγκινημένη. «Η στιγμή που αποχωριστήκαμε αυτό το παιδί και η στιγμή που έχασα τη μητέρα μου είναι οι πιο δύσκολες στη ζωή μου. Περάσαμε ένα πένθος. Το μόνο που έχω να πω σήμερα είναι ότι θα είμαστε πάντα εδώ για αυτό παιδί αν ποτέ μας χρειαστεί», είπε μεταξύ άλλων η Ευδοκία Ρουμελιώτη.

Η συνέντευξη της Ευδοκίας Ρουμελιώτη

Related posts

Ο Ιχθύς με τι ταιριάζει;

«Βόμβα» ΣΚΑΪ με Ελένη Μενεγάκη: Διέρρευσε η αποκαλυψη και οι τηλεθεατές αγωνιούν για το μέλλον

«Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, πάμε δυνατά!»- Το μήνυμα του Γιώργου Αυτιά