Έβγαλε τα… πλυμμένα του στη φόρα: Τουρίστας άπλωσε τα ρούχα του σε ιστορικά τείχη της Κέρκυρας

Κέρκυρα: Αδιανόητη η κίνηση ενός τουρίστα

Τουρίστας στην Κέρκυρα έκανε το απίστευτο, καθώς άπλωσε τα ρούχα του στα ιστορικά τείχη του νησιού. Πιο συγκεκριμένα, ένας ανενόχλητος Άγγλος τουρίστας, που κάνει τις διακοπές του στο νησί, αποφάσισε να το πάει ένα βήμα παρακάτω… Άπλωσε τη μπουγάδα του πάνω στα κάγκελα του ιστορικού τείχους στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το άπλωμα των ρούχων είναι μια βαρετή υπόθεση. Σίγουρα δεν θα μας φαινόταν τόσο μεγάλη αγγαρεία αν είχαμε κι εμείς τέτοια θέα.

Ο «αθεόφοβος» τοποθέτησε τα ρούχα του κατά μήκος του τείχους πάνω από το Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Κέρκυρας, με φόντο το Παλαιό Φρούριο, το απέραντο γαλάζιο και το ηλιοβασίλεμα.

Στα χρόνια της Ενετοκρατίας, οι Βενετοί άλλαξαν εντελώς την οχύρωση του Παλαιού Φρουρίου για να ενισχύσουν την άμυνα του. Ένα από τα πρώτα αμυντικά έργα τους ήταν η «Κόντρα Φόσα», μια θαλάσσια τάφρος που διαχωρίζει τη στεριά από το Φρούριο, δημιουργώντας ένα τεχνητό νησί. Η ακτή του καναλιού ξεκινάει από το Μανδράκι και η άλλη καταλήγει στον όρμο της Γαρίτσας.

Που να περνούσε τότε από το μυαλό τους ότι τόσα χρόνια μετά ότι ένας θρασύς τουρίστας θα «κοσμούσε» το στρατιωτικό τους οχυρό με τη μπουγάδα του.

Κέρκυρα: Κωμικοτραγικές μοιάζουν οι εικόνες

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αρχικά ο Άγγλος, παρά τις παραινέσεις Κερκυραίων που περνούσαν από το σημείο, αρνούνταν πεισματικά να απομακρύνει τα ρούχα του από τον ιστορικό χώρο. Μάλιστα, απαντούσε ειρωνικά και περιπαιχτικά σε όσους του ζητούσαν να τα πάρει από εκεί.

Τελικά, υπό την απειλή κλήσης της Αστυνομίας και σύλληψής του, τα μάζεψε αφού όμως πρώτα δεν δίστασε να γράψει με μαρκαδόρο ένα αναμνηστικό μήνυμα πάνω στις πέτρες του τείχους.

Related posts

Όλοι επέλεξαν για διακοπές την Ελλαδα: Αυτό είναι το νησί που υποδέχτηκε 1.600.000 τουρίστες μόνο από το αεροδρόμιο

Συγκλονίζουν οι εικόνες στην Κέρκυρα: 4χρονο κοριτσάκι έπεσε στο πηγάδι και 76χρονη γιαγιά πήδηξε να τη σώσει

Έξαλλος ο Νίκος Οικονομόπουλος: Η συναυλία του στην Κέρκυρα ακυρώθηκε και θα κινηθεί νομικά ο τραγουδιστής

Έτρωγαν σουβλάκια πάνω από το σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα: Χαμός στην Κέρκυρα

Παρέλασε μόνος του: Υπερηφάνεια και συγκίνηση για τον 10χρονο Τάσο στο Μαθράκι

Πριγκίπισσα Σίσσυ: Η ιστορία της μελαγχολικής αυτοκράτειρας με τον ατίθασο και αντισυμβατικό χαρακτήρα, που αγάπησε την Ελλάδα

Άγιος Σπυρίδωνας: Το άφθαρτο σκήνωμα του και τα θαύματα

Επισκεφθείτε εικονικά τον Άγιο Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα από τον υπολογιστή ή το κινητό σας

Άγιος Σπυρίδωνας: Μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας στις 12 Δεκεμβρίου