Eξαφάνιση Άλεξ: Tο μακάβριo φινάλε στo επεισόδιo της 10ης εντoλής και η διαφoρά με την αληθινή ιστoρία

by Τόνια Τζαφέρη
Eξαφάνιση Άλεξ: Tο μακάβριo φινάλε στo επεισόδιo της 10ης εντoλής και η διαφoρά με την αληθινή ιστoρία

Eξαφάνιση Άλεξ: Η τραγική ιστορία που δεν ξεχνά κανείς

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την τραγική ιστορία του μικρού Άλεξ, αλλά και την τραγική φιγούρα που ήταν η μητέρα του η οποία τον αναζητούσε παντού, δίχως όμως κανένα αποτέλεσμα.

Η φανταστική ιστορία έχει ευτυχές τέλος. Γεγονός που είναι αντίθετο με την πραγματική ιστορία. Ένα τέλος, το οποίο επιδίωκε και η μητέρα του Άλεξ Μεσχισβίλι. Εκείνος εξαφανίστηκε τον Φεβρουάριο του 2006. Η εξαφάνισή του σημειώθηκε στην πόλη της Βέροιας. Μια εξαφάνιση που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Για χρόνια ολόκληρα απασχολούσε την κοινή γνώμη. Τραγική φιγούρα ήταν η μητέρα του Άλεξ. Εκείνη ήθελε όσο τίποτα να μάθει τι απέγινε το πτώμα του γιου της.

Eξαφάνιση Άλεξ: Tο μακάβριo φινάλε στo επεισόδιo της 10ης εντoλής και η διαφoρά με την αληθινή ιστoρία

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην αποκάλυψη των ενόχων. Ήταν μια «σκληρή» παρέα πέντε παιδιών από 11 έως 13 χρόνων. Ο Άλεξ ήταν τότε 11 χρονών. Όσον αφορά την ομάδα της βίας αποτελούσαν δύο Ελληνόπουλα αδέλφια, ένας Αλβανός, ένας Βορειοηπειρώτης και ένας Ρουμάνος.

Ας θυμηθούμε τι ακριβώς είχε συμβεί με την εξαφάνιση του μικρού Άλεξ

Ένας υπάλληλος φροντιστηρίου είχε καταθέσει ότι εκείνο το βράδυ η παιδική συμμορία είχε ενοχλήσει και απειλήσει το παιδί από τη Γεωργία και το κουβάρι της αναζήτησης του άρχισε να ξετυλίγεται όταν η μητέρα του, Νατέλα, αποφάσισε να απευθυνθεί στο «Φως στο Τούνελ».

Σε έρευνά της στη Βέροια, περίπου 40 ημέρες μετά την εξαφάνιση, η Αγγελική Νικολούλη εδραίωσε με μαρτυρίες τη δράση της παρέας των πέντε ανήλικων παιδιών και το bullying που ασκούσαν έναντι άλλων αδύναμων. Από το διάλογο που είχε με έναν από τους πέντε μαθητές αντιλήφθηκε ότι η συγκεκριμένη ομάδα ευθύνονταν για την εξαφάνιση του άτυχου Άλεξ, χωρίς ωστόσο να πείσει σε πρώτη φάση τις τοπικές Αρχές της Βέροιας.

Από την Μπαρμπούτα, την περιοχή που ο Βορειοηπειρώτης, ένας δηλαδή από την παρέα των «νταήδων», είχε πει πως μετέφεραν μ’ ένα καρότσι τον άτυχο Άλεξ, η Νατέλα, η τραγική μάνα στην εκπομπή του Mega σχετικά με τις νέες μαρτυρίες που έρχονται για πρώτη φορά στο φως.

«Είχαν πει ότι τον κατέβασαν εδώ και ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι μετά έφυγε και δεν ήξερε τι έγινε. Αυτοί που παραδέχτηκαν την πράξη, δεν έλεγαν μέχρι το τέλος τι συνέβη. Από εκεί και πέρα, υπήρχαν μόνο σενάρια. Εγώ θυμάμαι που είχε όντως χιόνι γιατί και τα σκυλιά που ήρθαν, δεν μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν, λόγω του χιονιού. Χειμώνα βράδυ δεν περνάει ψυχή από αυτό το σημείο» ανέφερε η Νατέλα.

Περισσότερα για την υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Άλεξ

«Υπάρχει τώρα μαρτυρία από μία κυρία. Νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας, έπρεπε να κάνει μία καθιερωμένη εργασία σε κοντινή απόσταση και δεν την άφησαν δύο εργάτες να περάσει από αυτό το σημείο. Την έδιωξαν στην ουσία, ήταν σαν κάτι να ήθελαν να κρύψουν. Η περιοχή και η ημερομηνία της έκαναν εντύπωση. Επειδή έγινε εκπομπή σ’ εσάς, αφιερωμένη στην υπόθεση και είχατε αναφερθεί σε κάποια οικοδομικά έργα στο σημείο, εγώ πιστεύω πρέπει να είναι το ίδιο», είπε στη συνέχεια.

«Δέχτηκα και μία άλλη μαρτυρία από μία σοβαρή κυρία, δασκάλα στο επάγγελμα: “Δεν ήθελα να σε ταράξω, αλλά ήθελα πάντα να σου πω ότι εμείς είδαμε το κυνηγητό. Πρώτα πέρασε σαν σφαίρα ένα παιδί, μάλλον ο Αλέξανδρος και μετά τρέχανε και οι άλλοι”. Το θυμόταν, αλλά δεν είχε συνδυάσει το περιστατικό. Το θεωρούσε δεδομένο ότι το ξέραμε. Έχω μαζί μου την μητέρα μου που είναι 90 χρονών και προσπαθώ να μην της δείχνω πόσο πολύ στενοχωριέμαι και αυτή μάλλον το ίδιο. Κάποια στιγμή πριν από πέντε – έξι χρόνια την άκουσα που καθόταν μόνη της στο δωμάτιο, έκλαιγε και έλεγε “τον πέταξαν σαν σκυλί”» συμπλήρωσε.

Η Νατέλα είναι και η ίδια δασκάλα μουσικής στο δημοτικό σχολείο της περιοχής και εργάζεται και σ’ ένα ωδείο. «Με βοηθάει πάρα πολύ να ξεφεύγω, έστω για λίγο», λέει στην κάμερα της εκπομπής, ενώ θέλησε να δώσει κι ένα μήνυμα στους γονείς για τα παιδιά τους, αναφερόμενη στο bullying.

«Όσο υπάρχει στην κοινωνία ένα μέρος των ανθρώπων, που πιστεύει ότι πρέπει να κάνει τους άλλους δυστυχισμένους, επειδή είναι δυστυχισμένοι οι ίδιοι, τότε υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να το καταπολεμήσουμε, να είμαστε κοντά στα παιδιά και να το δουλεύουμε. Πρέπει να συζητιούνται τέτοιου είδους περιστατικά» συμπλήρωσε.

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην εξαφάνιση του Άλεξ

Χρειάστηκε η μαρτυρία μιας φίλης (ή θεία όπως αναφέρουν άλλες πηγές) της οικογένειας των Ελλήνων, που ομολόγησε ότι τη μοιραία νύχτα βρέθηκε στο σπίτι των Ελλήνων και άκουσε το παραμιλητό του μικρότερου αδερφού («πέθανε το παιδί, πέθανε. Φωνάξτε τον παππού μου…») για να προχωρήσει η έρευνα σε βάθος. Μετά από αυτό η ομάδα των «σκληρών» αγοριών χωρίστηκε στα δύο και ο μικρός Βορειοηπειρώτης αποκάλυψε στο «Φως στο Τούνελ» όλα όσα συνέβησαν τη νύχτα που ο Άλεξ έχασε τη ζωή του.

Τα πέντε παιδιά είχαν πάρει στο κυνήγι τον Άλεξ. Όταν τον έπιασαν άρχισαν να