Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας για Μπισμπίκη και Πλεύρη: «Κάπνισε όπως καπνίζουν όλοι στα μπουζούκια, ξαφνικά τον βγάλαμε στη σέντρα»

by Εύα Ζαχαριάδη
Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας για Μπισμπίκη και Πλεύρη: «Κάπνισε όπως καπνίζουν όλοι στα μπουζούκια, ξαφνικά τον βγάλαμε στη σέντρα»

Γιώργος Λιάγκας: Η γνώμη του παρουσιαστή για το κάπνισμα του Βασίλη Μπισμπίκη στο Έναστρον

Ενώ είναι γεγονός πως ο αντικαπνιστικός νόμος έχει πάει περίπατο στον χώρο της εστίασης ενώ σούσουρο δημιουργήθηκε με τον Βασίλη Μπισμπίκη που κρατούσε τσιγάρο μέσα στο Έναστρον. Ο Γιώργος Λιάγκας πήρε θέση για το περιστατικό και για την παρέμβαση του Θάνου Πλεύρη.

«Ανακαλύψαμε στη χώρα της υποκρισίας ότι στα νυχτερινά μαγαζιά επιτρέπεται το κάπνισμα» συμπλήρωσε ο παρουσιαστής

Μία φωτογραφία ήταν αρκετή, προκειμένου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, να ξεκινήσει τις διαδικασίες για να επιβληθεί πρόστιμο σε νυχτερινό κέντρο για μη τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου, μολονότι στην πραγματικότητα αυτός δεν εφαρμόζεται, πλέον, σχεδόν πουθενά.

Ο κ. Πλεύρης σε ανάρτησή του στο Twitter, κοινοποίησε μία φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται ο σύντροφος της Δέσποινας Βανδή, Βασίλης Μπισμπίκης, να κρατά τσιγάρο στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται η αγαπημένη του.

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας για Μπισμπίκη και Πλεύρη: «Κάπνισε όπως καπνίζουν όλοι στα μπουζούκια, ξαφνικά τον βγάλαμε στη σέντρα»

Το συγκεκριμένο ζήτημα σχολιάστηκε και στην εκπομπή «Το Πρωινό», με τον Γιώργο Λιάγκα να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ξαφνικά ανακαλύψαμε στη χώρα της υποκρισίας ότι στα νυχτερινά μαγαζιά – μπουζούκια επιτρέπεται το κάπνισμα. Επειδή ο Μπισμπίκης που είναι ερωτευμένος πάει κάθε βράδυ στη Βανδή τη φιλάει. Μπράβο οι άνθρωποι, είναι το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της Ελλάδας. Εγώ τους χαίρομαι. Μακάρι να τύχαινε και σε μένα να ερωτευτώ».

Στη συνέχεια ο παρουσιαστής σημείωσε: «Κάπνισε όπως καπνίζουν όλοι στα μπουζούκια. Ξαφνικά τώρα τον βγάλαμε στη σέντρα. Ο απαράδεκτος Μπισμπίκης. Έβγαλε ανακοίνωση ο Πλεύρης, έβγαλε ανακοίνωση το Έναστρον. Μιλάμε για την απόλυτη υποκρισία. Εγώ θα περίμενα τον κ. Πλεύρη να βγει και να πει ως νέος άνθρωπος – που τον στήριξα όταν ο πατέρας του βγήκε και χαιρέτησε χιτλερικά – είναι υγεία ο έρωτας».

Όσα είπε ο Γιώργος Λιάγκας για τον Βασίλη Μπισμπίκη

Πάντως, ο αντικαπνιστικός νόμος στα νυχτερινά κέντρα δεν τηρείται, ιδιαίτερα μετά την πανδημία, ενώ πολλοί θαμώνες κέντρων διασκέδασης επισημαίνουν ότι πρέπει να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι. Στην πράξη, ο νόμος έχει «καταργηθεί», καθώς σε μπαρ, κλαμπ και μπουζούκια βγαίνουν κανονικά τασάκια πάνω στα τραπέζια.

Αντίθετα, στην εστίαση ο νόμος εξακολουθεί να εφαρμόζεται κανονικά, με τους πελάτες που επιθυμούν να καπνίσουν, να το κάνουν εκτός των καταστημάτων ή σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας για Μπισμπίκη και Πλεύρη: «Κάπνισε όπως καπνίζουν όλοι στα μπουζούκια, ξαφνικά τον βγάλαμε στη σέντρα»

Δεύτερη ανάρτηση Πλεύρη: Πρόβλημα το κάπνισμα στα νυχτερινά κέντρα – Χρειάζεται η αντίδραση όλων μας
Εν τω μεταξύ, τη θέση του για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στη χώρα μας και ιδιαίτερα στα νυχτερινά κέντρα επιχειρεί να ξεκαθαρίσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με νέα του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πλεύρης γράφει ότι η ευθύνη των διοικήσεων των νυχτερινών μαγαζιών είναι μεγάλη, καθώς όχι απλά ανέχονται τους θαμώνες που καπνίζουν, αλλά τους σερβίρουν και τασάκια, όπως παρατηρεί, παραθέτοντας μάλιστα και μια προσωπική του εμπειρία από κέντρο διασκέδασης.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας απαντά στην κριτική περί ελέγχων που δεν γίνονται και προστίμων που δεν επιβάλλονται, τονίζοντας πάντως ότι δεν γίνεται να βρίσκεται και από ένα κλιμάκιο ελέγχου σε κάθε πίστα ή κλαμπ.

«Συνεπώς η ευθύνη είναι στις διοικήσεις, όταν αυτές όχι απλά δεν αποτρέπουν, αλλά διευκολύνουν την παράβαση του νόμου, αδιαφορώντας ακόμη και στις εύλογες διαμαρτυρίες ανθρώπων που δεν αντέχουν τον καπνό» γράφει σχετικά, προτρέποντας όλους να αντιδρούν, όταν βλέπουν τέτοια φαινόμενα. «Χρειάζεται και η αντίδραση όλων μας. Δεν είναι γραφικό να ζήταμε απο τη διοίκηση του μαγαζιού την εφαρμογή του νόμου και σίγουρα δεν αποτελεί ντροπή να απαιτουμε όποιος θέλει να καπνίσει να βγει έξω» αναφέρει χαρακτηριστικά.