Εξομολόγηση αναγνώστριας: Κάθε χρόνο φιλοξενώ την κόρη μου και τα εγγόνια μου στο χωριό αλλά φέτος θέλω την ησυχία μου. Θέλω να ξεκουραστώ. Κακό είναι;

Εξομολόγηση αναγνώστριας: Ο προβληματισμός της κ. Κατερίνας

Ακολουθεί ο προβληματισμός της κυρίας Κατερίνας που αυτό το καλοκαίρι θα ήθελε να το περάσει μόνη της, χωρίς την κόρη της και τα εγγόνια της.

Καλησπέρα σας. Με λένε Κατερίνα, είμαι 60 χρονών και έχω τρία παιδιά όλα τους παντρεμένα με παιδιά. Έχω και 7 πανέμορφα εγγονάκια που αγαπώ πολύ. Είμαι χωρισμένη εδώ και πάρα πολλά χρόνια και μιας και κατάφερα να βγω στη σύνταξη σε σχετικά νεαρή ηλικία μπορώ και είμαι κοντά στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου σε ό, τι με χρειαστούν.

Την πορεία μου την ακολούθησε και η μικρότερη κόρη μου, η οποία χώρισε σχετικά νωρίς από το σύζυγό της και τώρα μεγαλώνει τα τρία της παιδιά μόνη της. Η αλήθεια είναι πως παραμελώ τα άλλα μου παιδιά και δίνω λίγο παραπάνω προσοχή σε εκείνη μιας και είναι η μόνη που έχει τρία παιδιά σε αντίθεση με τα άλλα μου παιδιά που έχουν δύο και είναι και εντελώς μόνη της.

Αυτό που φοβάμαι είναι ότι η κόρη μου έχει κάπως ψιλοβολευτεί με τη βοήθεια που της παρέχω και τα περιμένει όλα έτοιμα. Τι εννοώ με αυτό; Η κόρη μου είναι εκπαιδευτικός και διορισμένη και κάθε καλοκαίρι που τα σχολεία κλείνουν για τρεις μήνες παίρνει τα παιδιά της και έρχεται στο χωριό όπου περνώ και εγώ τα καλοκαίρια μου και κάθονται μαζί μου όλο το διάστημα που διαρκεί η άδειά της.

Δεν λέω, χαρά μου είναι να έχω το παιδί μου κοντά και τα εγγόνια μου αλλά δεν μπορώ και τρεις μήνες σερί. Θέλω και εγώ να ξεκουράζομαι γιατί στην Αθήνα όλο το χειμώνα τρέχω πέρα-δώθε και κουράζομαι πάρα πολύ και ας μην εργάζομαι. Εργασία είναι και αυτή, να τρέχεις καθημερινά σε τρεις διαφορετικούς δήμους, να πλένεις, να μαγειρεύεις, να σκουπίζεις και να πηγαινοφέρνεις τα παιδιά στο σχολείο επειδή οι γονείς τους δουλεύουν. Θέλω και εγώ λίγο το καλοκαίρι να ξεκουραστώ και όχι να έχω την κόρη μου μπάστακα με τρία μικρά παιδιά που είναι και πολύ ζωηρά.

Εξομολόγηση αναγνώστριας: Το παράπονο των άλλων της παιδιών

Τα άλλα μου δύο παιδιά παραπονιούνται γιατί θέλουν και αυτά να έρθουν στο χωριό λίγες μέρες το καλοκαίρι και δεν μπορούν γιατί δεν υπάρχει χώρος να κοιμηθούμε όλοι. Τι μπορώ να κάνω όμως;

Θέλω να ξεκουραστώ, θέλω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου, θέλω να μείνω λίγο μόνη μου αλλά πώς να της το πω; Δεν έχω κανένα θέμα να τη βοηθήσω οικονομικά και να τις πληρώσω εγώ τη διαμονή και τα μεταφορικά να πάρει τα παιδιά της και να πάνε κάπου αλλού αλλά δεν θέλω να το πάρει στραβά. Έχω και εγώ λίγη ανάγκη να χαρώ το καλοκαίρι μου όπως θέλω χωρίς παιδιά και εγγόνια στο κεφάλι μου. Όλη τη χρονιά μία χαρά στο πλευρό τους είμαι σε ό, τι με χρειαστούν και κάνω τα πάντα, πρέπει δηλαδή και το καλοκαίρι στο χωριό;

Κατερίνα

Από Singleparent.gr

Related posts

Η ιστορία της κυρίας Ελένης: «Πήρα κρυφά το μωρό που πέταξε γιατρός στα σκουπίδια. Σήμερα αuτό το παιδί με φροντίζει»

Η Google το γιορτάζει: Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα του παππού και της γιαγιάς

“Να κάνεις οικογένεια και παιδιά σου λένε. Με 400 ευρώ μισθό εγώ και 350 ο φίλος μου, πώς;”

Εξομολόγηση αναγνώστριας: «Πήρα διαζύγιο και αυτό το καιρό τα έχω με 3 άντρες. Μήπως πρέπει να νιώθω ένοχη;»

Εξομολόγηση αναγνώστριας: «Άφησα τον σύζυγό μου να πηγαίνει με άλλους άνδρες κι έτσι έσωσα τον γάμο μου»

Η αληθινή ιστορία του Γιάννη: “Έχασα τη σύζυγο και το μωρό μας σε τροχαίο, από οδηγό που μέθυσε στο μαγαζί μου”

Ερώτηση απελπισμένης αναγνώστριας: “Η κουμπάρα μου από όταν πήρε διαζύγιο, ρίχνεται στον άντρα μου. Τί να κάνω;”

Εξομολόγηση αναγνώστριας: «Είμαι 7 μηνών έγκυος και θέλω ο χήρος άντρας μου να “ξεφορτωθεί” την 4χρονη κόρη του»

Απορία αναγνώστριας: «Με λένε Ελίνα και ο νέος μου σύντροφος μου ζητάει να πληρώνω πάντα τα μισά. Μήπως έμπλεξα με τσιγκούνη;»