Εξομολόγηση χωρισμένης μητέρας: Φιλοξενώ τον πρώην άντρα μου όποτε έρχεται να δει τα παιδιά. Είναι κακό;

Χωρισμένη μητέρα: Η γυναίκα δέχεται επικριτικά σχόλια που φιλοξενεί τον πρώην σύζυγο της

Πολλά ζευγάρια όταν χωρίζουν έχουν καλές σχέσεις ειδικά όταν στην μέση υπάρχουν παιδιά. Όμως μερικές φορές ο κοινωνικός περίγυρος μπορεί να δηλητηρίασει αυτή την σχέση που πάνω απ’ όλα βοηθάει τα παιδιά. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζει και η γυναίκα παρακάτω.

“Καλησπέρα. Είμαι 2 χρόνια χωρισμένη και έχω καλές σχέσεις με τον πρώην σύζυγο ο οποίος ζει σε χωριό. Όταν έρχεται στην Αθήνα να δει τα παιδιά , τον φιλοξενώ. Όμως όλοι μου οι φίλοι και συγγενείς με κρίνουν που το κάνω αυτό. Γιατί; Τι κακό κάνω; Δεν καταλαβαίνω. Θα προτιμούσαν να τσακωνόμαστε και να βριζόμαστε όπως κάνουν άλλα πρώην ζευγάρια. Μερικές φίλες μου μου λένε μήπως έχει ακόμη αισθήματα για εμένα αλλά δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο. Μου λένε επίσης ότι μπερδεύω τα παιδιά αλλά είμαι και εγώ μπερδεμένη. Τι είναι καλό για τα παιδιά, να βλέπουν τους γονείς πολιτισμένους ή μαλωμένους; Είναι καλύτερα να βλέπουν τον μπαμπά τους να μένει σε ξενοδοχείο;”

Χωρισμένη μητέρα: Η ειδικός συμβουλεύει

Απαντάει η  Σύμβουλος Σχέσεων κυρία Βίκυ Κάουλα

Aγαπητή φίλη,

Όταν ένα ζευγάρι χωρίζει και έχει παιδιά το ζητούμενο είναι το διαζύγιο να είναι ήρεμο και πολιτισμένο και οι δύο πρώην σύντροφοι να βρουν τρόπο επικοινωνίας και συνεννόησης, κάτι που και για τους ίδιους θα είναι καλό, αλλά σαφώς και για τα παιδιά.

Από όσα γράφεις καταλαβαίνω ότι τα έχετε καταφέρει με τον πρώην σύζυγό σου και οι σχέσεις σας είναι καλές. Εάν, λοιπόν, τόσο εσείς όσο και εκείνος νιώθετε άνετα να μένετε στο ίδιο σπίτι όταν έρχεται για να ασκήσει το δικαίωμα επικοινωνίας του με τα παιδιά δεν μπορεί κανείς άλλος να αποφασίσει για εσάς, αντί για εσάς. Από τη στιγμή που για εσάς είναι λειτουργικό και δεν προκύπτουν θέματα από τη συμβίωση, όπως τυχόν εντάσεις, καυγάδες και δεν έχετε διαπιστώσει ότι υπάρχουν προσδοκίες επανασύνδεσης, μπορείτε να συνεχίσετε όπως έχετε επιλέξει. Εάν κάποια στιγμή πάψει να εξυπηρετεί αυτή η συνθήκη έναν από τους δυο σας, στο χέρι σας είναι να το συζητήσετε και να βρείτε άλλη λύση.

Όσον αφορά τα παιδιά θα πρέπει να είστε ξεκάθαρη απέναντί τους για ποιο λόγο ο μπαμπάς τους μένει μαζί σας για κάποιες μέρες και ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα ξαναείστε πάλι μαζί. Έαν η συμπεριφορά σας απέναντι στον μπαμπά τους είναι σαφής και ξεκάθαρη τα παιδιά δεν θα μπερδευτούν. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό που σας βλέπουν μονοιασμένους , δεν τους δημιουργείται ανασφάλεια και πιθανότατα δεν θα αντιμετωπίσουν θέματα λόγω του δικού σας χωρισμού.

Μην επηρεάζεστε από τις γνώμεις και τις απόψεις φίλων και συγγενών. Εσείς γνωρίζετε όλα τα δεδομένα και έχετε πλήρη εικόνα της κατάστασης, οπότε εσείς και μόνο εσείς είστε αρμόδια να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για σας και τα παιδιά σας.

Να είστε καλά!

Βίκυ Κάουλα
Life & Business Coach
Σύμβουλος Διαπροσωπικών Σχέσεων
Προσωπικής Ανάπτυξης & Ενδυνάμωσης
Εκπαιδεύτρια Διαζυγίου
Κινητό: 6936-820600
Email: Vicky.Kaoula@gmail.com

Πηγή : singleparent.gr

Related posts

Κλέλια Ρένεση: «Ένας μονογονέας έχει απέραντη κούραση, αγωνία και λαχτάρα»

Εξομολόγηση αναγνώστριας: Βρέθηκα στο δρόμο με το παιδί μου να ζητιανεύω κι έτσι έμαθα να εκτιμώ τη κάθε μέρα και αυτά που έχω σήμερα

Αληθινή εξομολόγηση: «Με λένε Δέσποινα και με μεγαλώνει μόνη της, η γυναίκα του πατέρα μου»

Εξομολόγηση αναγνώστριας: “Ο φίλος μου με απάτησε με την αδερφή μου. Πήγαν να μου εξηγήσουν, αλλά τους έδιωξα. Δεν έχουμε ξαναμιλήσει έκτοτε”

«Μη νομίζεις ότι πονάς μόνο εσύ»: Δύσκολες στιγμές για τη Νίκη Κάρτσωνα, ραγίζει καρδιές η εξομολόγηση της

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους: Μόλις στα 14 της, έχασε τη ζωή της από αποσμητικό – Το τραγικό λάθος και το αίτημα των γονιών της

Μάθημα ανθρωπιάς: «Εγκαταλείφθηκε 10 μηνών άρρωστη. Την υιοθέτησα και τη βάπτισα – Γεννήθηκε χωρίς ελπίδα, πέθανε με πολλή αγάπη»

Τρισευτυχισμένος μπαμπάς ο Κώστας Σόμμερ με τη νεογέννητη κόρη του: Η σύζυγος του αποκάλυψε το όνομα που θα δώσουν στο μωρό

Για τις γιαγιάδες του κόσμου: Όταν η μαμά σου γίνεται γιαγιά, ξέρεις πάντα ότι κάποιος αγαπάει τα παιδιά σου όσο εσύ