Εξομολόγηση γυναίκας: Το Χριστούγεννα δεν είχαμε να φάμε και ξαφνικά βρέθηκαν στον λογαριασμό μου 310 ευρώ. Έχασα τη γη κάτω απο τα πόδια μου

by Εύα Ζαχαριάδη
Εξομολόγηση γυναίκας: Το Χριστούγεννα δεν είχαμε να φάμε και ξαφνικά βρέθηκαν στον λογαριασμό μου 310 ευρώ. Έχασα τη γη κάτω απο τα πόδια μου

Το θαύμα των Χριστουγέννων: Η ιστορία μιας γυναίκας που δεν είχε να φάει με την οικογένεια της

Η ιστορία που ακολουθεί δείχνει πως μερικές φορές στις πιο δύσκολες στιγμές μας η ζωή μας χαμογελάει. Γι’ αυτό δεν πρέπει να χάνουμε ποτέ την αισιοδοξία μας.

Αυτή είναι μια ιστορία που κάθε χρόνο τέτοιες μέρες τη θυμάμαι με συγκίνηση..

Μερικά χρόνια πίσω, γιορτές, ζούσα τότε με τη μητέρα μου και τον αδερφό μου, (ο πατέρας μου είχε αποχωρήσει από το σχήμα) , άνεργη και μετά από μία δουλειά που μου είχε αφήσει αρκετά απλήρωτα. Η οικονομική κατάσταση ήταν πραγματικά δύσκολη. Η ημιαπασχόληση του αδερφού και το επίδομα της μαμάς ίσα που έφταναν να πληρώνουμε τους ήδη μειωμένους λογαριασμούς μιας και όλα γινόντουσαν με μέτρο. Τίποτε δε θύμιζε την άλλοτε καλοστεκούμενη οικογένεια που είμασταν.

Η κρίση μας είχε χτυπήσει την πόρτα κι εμείς όπως και τόσες οικογένειες την είχαμε δεχτεί.. Και το πρόβλημα του τι θα φάμε Χριστουγεννιάτικα δεν είχε λυθεί…

Ένα πρωί σηκώθηκα και ήθελα τόσο να πιώ έναν καφέ διαβάζοντας την εφημερίδα μου (συνήθεια από παλιά) σε μια στολισμένη καφετέρια . Εκεί ήταν που θυμήθηκα το υπόλοιπο σε έναν ξεχασμένο τραπεζικό λογαριασμό που είχα χρόνια να κινήσω. Θυμόμουν πως ήταν περίπου 10€ . Δεν ήμουν σίγουρη αν είχε διαγραφεί, ή αν η τράπεζα είχε τραβήξει το υπόλοιπο για έξοδα αλλά άξιζε να δοκιμάσω την τύχη μου. Αν ήμουν τυχερή θα έφταναν και για καφέ και για εφημερίδα!

Ντύθηκα και ξεκίνησα για την τράπεζα.

Εξομολόγηση γυναίκας: Το Χριστούγεννα δεν είχαμε να φάμε και ξαφνικά βρέθηκαν στον λογαριασμό μου 310 ευρώ. Έχασα τη γη κάτω απο τα πόδια μου

Το θαύμα των Χριστουγέννων από έναν ξεχασμένο λογαριασμό

Στη διαδρομή σκεφτόμουν πως θα ζητούσα να κάνω ανάληψη ένα τόσο μικρό ποσό στο ταμείο μιας και ούτε κάρτα είχα.. Όταν έφτασα το είχα ήδη βρει – Θα ζητούσα να κλείσει , οπότε και θα μου επέστρεφαν το υπόλοιπο. Έτσι και έκανα. Κατά τη διαδικασία με ρώτησε η υπάλληλος αν είχα χρήματα στο λογαριασμό και αδιάφορα της απάντησα «Κάτι ψιλά , 5-10€ ίσως» . «Είστε σίγουρη? Το υπόλοιπο που βλέπω είναι μεγαλύτερο.» . «Δηλαδή?» «311€» Έχασα τη γη κάτω απο τα πόδια μου!

Μετά από αρκετό ψάξιμο βρήκαμε πως κάποιος κατά λάθος είχε κάνει κατάθεση στο λογαριασμό μου πριν περίπου δύο χρόνια. Μάταια προσπαθήσαμε να βρούμε τον καταθέτη για να του τα επιστρέψω έστω και καθυστερημένα.

Έτσι επέστρεψα σπίτι με 310 €.Εξήγησα στη μαμά μου το απίθανο που μου είχε συμβεί και κλαίγαμε σα μωρά παιδιά. Της έδωσα τα 300 για το σπίτι και κράτησα τα 10 όπως ήταν το αρχικό σχέδιο για τον καφέ και την εφημερίδα.

Εκείνες τις απελπισμένες γιορτές φάγαμε γιορτινό φαΐ και πήραμε και μια φιάλη υγραερίου παραπάνω. Κανένα μήνα μετά βρήκα δουλειά και ορθοπόδησαν κάπως τα πράγματα.

Το λογαριασμό δεν τον έκλεισα ποτέ και έκτοτε τον χρησιμοποιώ για μισθοδοσίας και δόξα το θεό υπάρχει πλέον καλή κίνηση..
Ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία κάποτε να αποκαταστήσω εκείνο το λάθος που τελικά όμως μου έσωσε το σπίτι και την πίστη μου στα θαύματα..

Το παραπάνω αναρτήθηκε ανώνυμα στην ομάδα Untold Stories 

Προτεινόμενα