Φαίνεται σαν Κρητικός αλλά δεν είναι: Αυτή είναι η αληθινή καταγωγή του Δημήτρη Λάλου από τον Σασμό

by Εύα Ζαχαριάδη

Δημήτρης Λάλος: Ο Μαθιός του Σασμού δεν είναι από την Κρήτη

Ένας από τους αγαπημένους ηθοποιούς αυτής της χρονιάς είναι ο Δημήτρης Λάλος, ο οποίος μέσα από την επιτυχημένη σειρά του ALPHA, τον Σασμό, έχει μπει στις καρδιές του τηλεοπτικού κοινού ως Μαθιός. Ας μάθουμε περισσότερα για τον τηλεοπτικό Μαθιό.

Ήδη από το πρώτο επεισόδιο της σειράς, το κοινό ξετρελάθηκε με τον χαρακτήρα του καθώς και με τον τηλεοπτικό του έρωτα με την Βασιλική.

Ο επιτυχημένος ηθοποιός από την πρώτη στιγμή δέθηκε με τον ρόλο του, ενώ κατάφερε να αγκαλιάσει την κρητική καταγωγή και αγάπησε το νησί. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το επέλεξε για τις καλοκαιρινές διακοπές του με την οικογένειά του.

Φαίνεται σαν Κρητικός αλλά δεν είναι: Αυτή είναι η αληθινή καταγωγή του Δημήτρη Λάλου από τον Σασμό

Όσο κι αν μοιάζει λοιπόν με Κρητικό ο Δημήτρης Λάλος, δεν είναι. Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός γεννήθηκε στο Βόλο. Σε ηλικία 8 χρονών πήγε με την οικογένειά του στη Γερμανία, όπου και έμεινε έως τα 18 του. Αφότου επέστρεψε στην Ελλάδα, έτυχε να παρακολουθήσει την παράσταση «Suburbia» της Ελένης Σκότη, στο θέατρο Φούρνος και τότε πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την υποκριτική. Σε συνεργασία με την Ελένη Σκότη και τον Γιώργο Χατζηνικολάου έχτισαν το θέατρο «Επί Κολωνώ».

Δημήτρης Λάλος: Η τηλεοπτική καριέρα

Στα χρόνια που ακολούθησαν πρωταγωνίστησε σε έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Ελένης Σκότη κυρίως, αλλά και του Γιώργου Παλούμπη. Χαρακτηριστικές παραστάσεις στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει είναι: «Bug» του Tracy Letts, «Rottweiler» του Guillermo Heras, «La Chunga» του Mario Vargas Llosa, «Κίεβο» του Sergio Blanco, «Αλεπούδες» της Dawn King κ.α.

Φαίνεται σαν Κρητικός αλλά δεν είναι: Αυτή είναι η αληθινή καταγωγή του Δημήτρη Λάλου από τον Σασμό

Για την παράσταση «La Chunga» τιμήθηκε, το 2012, με το Βραβείο «Δημήτρης Χορν», το οποίο απονέμεται στον καλύτερο νέο ηθοποιό της σεζόν που πέρασε. Το 2014, συμμετείχε στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού από το Αθηνόραμα, όπου και έλαβε το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού, για την παράσταση «Αλεπούδες».

Ακολούθησαν δύο συνεργασίες με το Εθνικό Θέατρο, με σκηνοθέτες τους διεθνούς φήμης Ludovic Lagarde και Olivier Py, στις παραστάσεις «Δυτική Αποβάθρα» και «Βιτριόλι» αντίστοιχα. Το «Βιτριόλι», μάλιστα, αποτέλεσε την πρώτη συμμετοχή του Εθνικού Θεάτρου στο Φεστιβάλ της Αβινιόν.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν