Φλωρέττα Ζάννα: Το πραγματικό της όνομα, η ξαφνική απόσυρση, η διάσημη μπουτίκ στο Κολωνάκι και θάνατος από πνευμονικό οίδημα

Φλωρέττα Ζάννα: Το πραγματικό της όνομα, η ξαφνική απόσυρση, η διάσημη μπουτίκ στο Κολωνάκι και θάνατος από πνευμονικό οίδημα

Φλωρέττα Ζάννα: Όλα όσα δεν γνωρίζατε για τη ζωή της ηθοποιού

Στις 25/08/1936 γεννήθηκε η Ελληνίδα ηθοποιός Φλωρέττα Ζαννα, στον Άγιο Νικόλαο Μεσσηνίας. Μάλιστα, το πραγματικό της όνομα ήταν Ανθή Στυλιανέα και υπήρξε παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Ντίνο Δημόπουλο από τον οποίο απέκτησε την κόρη της Μυρτώ. Κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν βέβαια, ότι μία από τις μεγάλες της αγάπες είναι το ψάρεμα.

Η διαδρομή της στο θέατρο ξεκίνησε από μικρή ηλικία παίζοντας στον «Ιππόλυτο» του Ροντήρη, το 1953, στον «Κατά φαντασίαν ασθενή» και αρκετές ακόμη παραστάσεις όπως οι «Ορέστεια», «Οιδίποδας Τύραννος», «Αμλετ», «Νεράιδα» και «Μήδεια».

Η ξαφνική της αποχώρηση από την υποκριτική το 1968 μετά το τέλος των γυρισμάτων της ταινίας “Η αρχόντισσα κι ο αλήτης” για πολλούς αποτέλεσε μυστήριο καθώς δεν μίλησε ποτέ για τους λόγους που την ώθησαν να πάρει αυτήν την απόφαση.

Η Φλωρέττα Ζάννα υπήρξε δεύτερη σύζυγος του σκηνοθέτη Ντίνου Δημόπουλου, από το 1960 έως το 2003, μέχρι το θάνατο του τελευταίου.

Για τη γνωριμία τους είχε πει: “Γνωριστήκαμε όταν εγώ ήμουν στον χορό του αρχαίου δράματος και ο Ντίνος ήταν βοηθός του Μινωτή και πηγαίναμε με το τρένο ή το πούλμαν στον χώρο που θα γινόταν η παράσταση και εγώ κοιτούσα έξω απ’το παράθυρο, τι πιο απλό. Τότε ήρθε ο Ντίνος και πιάσαμε την κουβέντα, δεν χρειαζόταν κάτι άλλο, την άλλη μέρα αν μπορούσαμε θα ήμασταν παντρεμένοι. Τόσο απότομο ήταν το ταίριασμα μεταξύ μας”. Η Φλωρέττα Ζάννα  έπαιξε ρόλους σε πολλές από τις ταινίες του και μαζί απέκτησαν μια κόρη την Μυρτώ (1962).

Είχαμε μα όχι διαφωνία, είχε εξομολογηθεί η Φλωρέττα Ζαννά σε μια από τις ελάχιστες συνεντεύξεις της έχοντας πει: “Ο Ντίνος ζούσε για να ψαρεύει στον Σαρωνικό, έφευγε και ερχόταν μετά από δυο τρεις ώρες και του έλεγα “Με αφήνεις μόνη μου” γιατί αν και το σπίτι μας ήταν πάνω στην θάλασσα ήταν 300 μέτρα από το διπλανό και φοβόμουνα όταν ήμουν μόνη μου. Αυτό το χατίρι όμως δεν μου το έκανε ποτέ. Πάντως έφερνε πολλά ψάρια μικρά ή μεγάλα, ακόμα και χταπόδια”.

Φλωρέττα Ζάννα: Το πραγματικό της όνομα, η ξαφνική απόσυρση, η διάσημη μπουτίκ στο Κολωνάκι και θάνατος από πνευμονικό οίδημα

Φλωρέττα Ζάννα: Η επαγγελματική της πορεία

Η Φλωρέττα Ζάννα στο  θέατρο βγήκε πολύ μικρή παίζοντας στον θρυλικό «Ιππόλυτο»που είχε ανεβάσει ο Ροντήρης το ’53-στο χορό μαζί της ήταν και η Μάρω Κοντού, Μαίρη Χρονοπούλου, μαθήτριες ακόμα της δραματικής σχολής του Εθνικού- αλλά και στον «Κατά φαντασίαν ασθενή» για να παίξει στη συνέχεια σε παραστάσεις όπως οι «Ορέστεια», «Οιδίποδας Τύραννος», «Μήδεια», Άμλετ», «Νεράιδα»κλπ.

Αν και δεν συμμετείχε σε πολλές ταινίες του κινηματογράφου πρόλαβε να παίξει πρωταγωνιστικούς ρόλου και να σταθεί ισάξια στο πλευρό σπουδαίων ηθοποιών της εποχής όπως ο Βασίλης Αυλωνίτης, ο Νίκος Κούρκουλος και ο Ντίνος Ηλιόπουλος. Έπαιξε τη Σοφία Ρούσσου στην ταινία “Κατηγορώ τους ανθρώπους” που πρωταγωνιστούσε ο Νίκος Κούρκουλος και τη Μελίτα Κομνηνού στην ταινία “Οι κυρίες της αυλής” με τον Ντίνο Ηλιόπουλο και τον Αλέκο Αλεξανδράκη.

Συνολικά έπαιξε σε μόλις 9 ταινίες, ωστόσο έμεινε στη συνείδηση του κοινού, καθώς σημείωσαν τεράστια επιτυχία και προβάλλονται μέχρι σήμερα. Η Ζαννά ήταν τυχερή καθώς οι ταινίες στις οποίες πήρε μέρος ήταν “διαμάντια” του ελληνικού κινηματογράφου. Άλλωστε οι περισσότερες έφεραν την υπογραφή του συζύγου της, του σπουδαίου σκηνοθέτη Ντίνου Δημόπουλου.

Η Φλωρέττα  Ζαννά είχε συνεργαστεί με την Ρένα Βλαχοπούλου στην ταινία “ΌΤΑΝ ΛΕΙΠΕΙ Η ΓΑΤΑ” του Αλέκου Σακελλάριου και στην οποία μάλιστα είχε συμβεί το εξής. Ξεκίνησαν κανονικά τα γυρίσματα μα κάποια στιγμή λόγω οικονομικών θεμάτων σταμάτησαν και συνεχίστηκαν πάλι λίγους μήνες αργότερα που κατά την διάρκεια αυτών εγώ είχα μείνει έγκυος και για να μην φαίνεται η κοιλιά μου ο Αλέκος Σακελλάριος μου έκανε σχεδόν μόνο κοντινά πλάνα ενώ σε κάποια γενικά φρόντιζα να φοράω φαρδιά ρούχα, είχε αναφέρει η ηθοποιός.

Φλωρέττα Ζάννα: Το πραγματικό της όνομα, η ξαφνική απόσυρση, η διάσημη μπουτίκ στο Κολωνάκι και θάνατος από πνευμονικό οίδημα

Φλωρέττα Ζάννα: Η μπουτίκ, το πνευμονικό οίδημα και ο θάνατος

Τα επόμενα χρόνια της ζωής της ασχολήθηκε με τη μόδα και επί σειρά ετών διατηρούσε στη συμβολή των οδών Ηρακλείτου και Τσακάλωφ στο Κολωνάκι τη διάσημη μπουτίκ “Chez Florette” την οποία επισκέπτονταν ηθοποιοί και οι πιο γνωστές κυρίες της αθηναϊκής κοινωνίας.Στις εποχές της μεγάλης δόξας του παλιού ελληνικού σινεμά, η μπουτίκ πρωταγωνιστούσ