Φωτιές Αχαΐα: Παράδειγμα ανθρωπιάς – Ο πυροσβέστης με τη χελώνα μέσα στην πυρκαγιά

by Τόνια Τζαφέρη

Φωτιές Αχαΐα: Η viral εικόνα με τον πυροσβέστη που κάνει τον γύρω του κόσμου

Φωτιές Αχαΐα: Εικόνες σαν αυτές είναι που δίνει ελπίδα και αισιοδοξία. Μέσα στο μαύρο φόντο της πυρκαγιάς, δίνει φως η εικόνα ενός πυροσβέστη που βοηθά μια χελώνα και την σώζει από την φωτιά. Μαζί με δεκάδες στρέμματα δάσους στη φωτιά στην Αχαΐα, αρκετά ζώα απειλήθηκαν. Ωστόσο οι πυροσβέστες ήταν εκεί για να τα βοηθήσουν.

Το όνομά του είναι Άκης Μπαρδάκης και είναι Πυροσβέστης. Ένας από τους πολλούς πυροσβέστες που βρέθηκαν χθες να παλεύουν με το μέτωπο της φωτιάς στη Δροσιά και την Πτέρη Αχαΐας που έκαψε εκτάσεις και ζώα.

 Μας χάρισε μια από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες. Ο πυροσβέστης δίνει νερό στη χελώνα μέσα σε ένα τοπίο καμένο. Η ζωή και ανθρωπιά, η φύση, νικάει το κακό. Ο άνθρωπος άλλωστε, βρίσκει πάντα το τρόπο να υπερβαίνει την καταστροφή και να ποτίζει την ελπίδα.

«Ενεργούσαμε στη φωτιά, είχαμε σβήσει τον τομέα μας και κάναμε έλεγχο μέσα στα καμένα». Λέει στο The Best πυροσβέστης που έγινε viral. «Με τους συναδέλφους μου είδαμε τη χελώνα, θεωρήσαμε πως ήταν καμένη στην αρχή αλλά παρατηρήσαμε πως το καβούκι της ήταν καθαρό. Της δώσαμε λίγο νερό σε ένα κυπελάκι μικρό, να δούμε αν θα αντιδράσει και είδαμε πως ανταποκρίθηκε. Μετά από λίγη ώρα ξεκίνησε να περπατάει.

Την πήραμε στη συνέχεια και την τοποθετήσαμε στο δάσος που δεν είχε καεί. Η φωτογραφία τραβήχτηκε για το προσωπικό μας αρχείο μιας και είναι κάτι που το συνηθίζουμε όταν σώζουμε ζώα από φωτιές!».

H φωτογραφία του Άκη Μπαρδάκη, ο οποίος έγινε πρόσφατα μπαμπάς, κάνει τον γύρο των social media σκορπίζοντας συγκίνηση. Γιατί «αξία δεν έχει μόνο η ανθρώπινη ζωή…» και «η ζωή βγαίνει μέσα από τις στάχτες» όπως του γράφουν φίλοι στη σελίδα του στο facebook.

Η viral εικόνα από την φωτιά στην Αχαΐα

Φωτιές Αχαΐα: Παράδειγμα ανθρωπιάς – Ο πυροσβέστης με τη χελώνα μέσα στην πυρκαγιά

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα