Φούρνος μικροκυμάτων: Πως να τον καθαρίσετε με εύκολο τροπο και χωρίς καθόλου κόπο

Φούρνος μικροκυμάτων: Τι πρέπει να προσέξετε και πως να τον καθαρίσετε σωστά

Μπορεί να είναι η εύκολη λύση και να σας δίνει ζεστό φαγητό όποτε το επιθυμείτε μέσα σε λίγα λεπτά, ωστόσο θέλει πολύ καλή καθαριότητα και συντήρηση και δεύτερον πολλές έρευνες τονίζουν τους κινδύνους των μικροκυμάτων.

Το καθάρισμα του φούρνου μικροκυμάτων γίνεται πλέον πανεύκολα με αυτό το έξυπνο κόλπο. Δεν χρειάζετε να ταλαιπωρείτε τα χέρια σας τρίβοντας τα υπολείμματα φαγητού.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει ένα απλό κόλπο για να καθαρίσετε το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων χωρίς χημικά καθαριστικά και χωρίς να χρειαστεί να τρίβετε με τις ώρες.

Τι θα χρειαστείτε για να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων σας

Θα χρειαστείτε ένα γυάλινο μπολ και ένα λεμόνι

Βάλτε μισή κούπα νερό στο μπολ

Κόψτε το λεμόνι στα δύο

Στύψτε το λεμόνι μέσα στο νερό

Αφήστε τα κομμάτια του λεμονιού μέσα στο μπολ και βάλτε το στον φούρνο

Βάλτε σε λειτουργία τον φούρνο για 3 λεπτά, αλλά μην τον ανοίξετε όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αφήστε την πόρτα κλειστή για άλλα 4-5 λεπτά.

Βγάλτε το μπολ και με ένα καθαρό πανί μαζέψτε τις βρομιές από το εσωτερικό της καμπίνας.

Είναι πιθανό να παραμείνουν κάποια σημεία που δεν θα έχουν καθαρίσει, ειδικά στις γωνίες

Πάρτε μια αχρείαστη οδοντόβουρτσα, περάστε τη από το νερό με το λεμόνι

Καθαρίστε επιμελώς όλα τα δύσκολα σημεία

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι τώρα πεντακάθαρος!

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά τον φούρνο μικροκυμάτων. Ο λόγος είναι πως μπορεί να ζεστάνει εύκολα και γρήγορα το φαγητό τους. Ωστόσο, υπάρχουν και λόγοι για να μην το κάνει κάποιος. Παρακάτω βρίσκεται η σχετική λίστα με τις συμβουλές για να μην τον χρησιμοποιήσετε ξανά.

Τα μικροκύματα καταστρέφουν καταστρέφουν το μητρικό γάλα και τη βιταμίνη Β-12

Τα οφέλη για την υγεία της βιταμίνης Β-12 ακυρώνονται αμέσως μόλις θερμάνετε το φαγητό σας σε φούρνο μικροκυμάτων. Αποκαλυπτική ήταν μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry. Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι υπήρχε μία 30-40% απώλεια της συγκεκριμένης βιταμίνης. Αυτό έγινε όταν οι τροφές που την περιείχαν εκτέθηκαν σε μικροκύματα.

Επίσης, οι ισχυροί χημικοί παράγοντες στο μητρικό γάλα, οι οποίοι καταπολεμούν τα βακτήρια, καταστρέφονται από τα μικροκύματα. Ταυτόχρονα αυξάνεται η παρουσία βλαβερών βακτηρίων στο μητρικό γάλα. Η σχετική επιστημονική ανακάλυψη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Pediatrics. Έγινε στο πλαίσιο έρευνας για την την κοινή πρακτική της χρησιμοποίησης του φούρνου μικροκυμάτων. Έγινε για να ζεστάνουν το κατεψυγμένο μητρικό γάλα (για ευκολία) σε μαιευτήρια.

Τα μικροκύματα εξαφανίζουν τα θρεπτικά συστατικά σε πολλές τροφές

Το να ζεσταίνετε το φαγητό σας στο φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να εξαλείψει τα αρχικά του θρεπτικά συστατικά. Αυτό συμβαίνει λόγω της διηλεκτρικής θέρμανσης των μικροκυμάτων. Τα μικροκύματα “αναπηδούν” στο εσωτερικό του φούρνου και απορροφώνται από το φαγητό. Τα μόρια του νερού περιστρέφονται γρήγορα μέσα στις τροφές σε υψηλές συχνότητες, που δημιουργούν μοριακή τριβή και έτσι ζεσταίνεται το φαγητό σας. Αυτό, όμως, κάνει τη μοριακή δομή στο φαγητό σας να αλλάξει και κατά συνέπεια μειώνει την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.

Τα μικροκύματα ίσως δημιουργούν καρκινογόνες ουσίες στις τροφές

Όταν ζεσταίνετε τροφές που είναι μέσα σε πλαστικό στο φούρνο μικροκυμάτων, μπορεί να δημιουργήσετε καρκινογόνες ουσίες στα τρόφιμα. Μετά από σχετική ρωσική και γερμανική έρευνα, η ρωσική κυβέρνηση εξέδωσε σχετική προειδοποίηση. Αυτή αφορούσε τους κινδύνους για την υγεία που μπορεί να έχουν οι φούρνοι μικροκυμάτων τόσο για το ανθρώπινο σώμα, όσο και για το περιβάλλον.

Πολλές τροφές στα μικροκύματα βρέθηκαν να περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες, όπως ΒΡΑ, πολυαιθυλένιο (ΡΕΤ), βενζόλιο, τολουόλιο και ξυλόλιο. Τα πλαστικά δοχεία που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση των εν λόγω γευμάτων μικροκυμάτων έχει βρεθεί ότι απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες, μαζί με άλλες βλαβερές τοξίνες στο φαγητό σας. Όλες αυτές στη συνέχεια απορροφώνται από το σώμα σας.

Τα μικροκύματα αλλάζουν τη σύσταση του αίματός σας

Σε μια ελβετική κλινική μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η σύσταση του αίματος αλλάζει σε άτομα που κατανάλωναν τακτικά γάλα και λαχανικά, τα οποία ζέσταιναν σε φούρνο μικροκυμάτων. Συγκεκριμένα, τα ερυθρά τους αιμοσφαίρια μειώθηκαν, ενώ τα επίπεδα των λευκών αυξήθηκαν μαζί με τα επίπεδα χοληστερόλης. Η μη ιονίζουσα ακτινοβολία των μικροκυμάτων μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο αίμα και τον καρδιακό σας ρυθμό.

Τα μικροκύματα μπορούν να επηρεάσουν τον καρδιακό σας ρυθμό

Τα μικροκύματα μπορούν να επηρεάσουν άμεσα το σώμα σας, λόγω της ακτινοβολίας 2.4 GHz (η συνήθης συχνότητα ακτινοβολίας, που εκπέμπεται από φούρνους μικροκυμάτων). Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την δρ Magda Havas του πανεπιστημίου Trent, έδειξε ότι τα επίπεδα της ακτινοβολίας που εκπέμπονται από ένα φούρνο μικροκυμάτων επηρεάζουν τόσο το επίπεδο του καρδιακού ρυθμού όσο και την μεταβλητότητά του. Τα επίπεδα αυτά είναι εντός των προβλεπόμενων οδηγιών ασφάλειας, αλλά τείνουν να προκαλούν άμεσες και δραματικές αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό. Εάν αντιμετωπίζετε ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό ή οποιοδήποτε πόνο στο στήθος και τακτικά καταναλώνετε τροφές, που έχουν εκτεθεί σε μικροκύματα, ίσως θα ήταν καλύτερο για εσάς να διακόψετε τη χρήση του φούρνου μικροκυμάτων, πάντα σε συνεννόηση με το γιατρό σας.

Related posts

Στη θέση του πατέρα Αντωνίου: Η ζάμπλουτη πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου» και σύζυγος εφοπλιστή

Ευμάρεια και καλή τύχη: Χαρμόσυνα νέα για αυτά τα 4 Ζώδια, έως 11 Απριλίου θα βγάλουν πολλά χρήματα

Συμβουλές καθαριότητας: Εσωτερικό γυαλί φούρνου – Όλα τα βήματα για να το καθαρίσετε έξυπνα χωρίς κόπο

Φούρνος μικροκυμάτων: Το έξυπνο και απλό κόλπο για να τον καθαρίσετε – Μόνο με 1 φυσικό υλικό

Φούρνος μικροκυμάτων: Το μοναδικό κόλπο για να τον κάνετε να γυαλίζει χωρίς καθόλου κόπο και τρίψιμο

Προσοχή: Γιατί δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ αυγά στο φούρνο μικροκυμάτων

Καθάρισμα φούρνου μικροκυμάτων: Το έξυπνο κόλπο για να το κάνετε να λάμπει χωρίς καθόλου κόπο

Καθαρισμός φούρνου: Ο πιο εύκολος τρόπος για να πείτε αντίο στα καμένα λίπη χωρίς τριψίματα

Καθαρισμός φούρνου: Πως να απαλλαγείτε από τα καμένα λίπη και λάδια με ένα υλικό που έχετε στο ντουλάπι σας