Φpίκη: Έπeσε μέσα σε ενεργό ηφαίστειο ενώ έβγαζε σέλφι

by Newsroom i-diakopes.gr
Φpίκη: Έπeσε μέσα σε ενεργό ηφαίστειο ενώ έβγαζε σέλφι

Τραγικό τέλος είχε μία Κινέζα που έκανε διακοπές στην Ινδονησία. Η γυναίκα σκοτώθηκε όταν την ώρα που έβγαζε φωτογραφίες σέλφι έπεσε σε κρατήρα ενεργού ηφαιστείου βάθους 76 μέτρων.
Πρόκειται για την Χουάνγκ Λιχόνγκ, 31 ετών, η οποία, το περασμένο Σάββατο 20 Απριλίου, επισκεπτόταν με τον σύζυγό της το ηφαιστειακό πάρκο της Ανατολικής Ιάβας στο πλαίσιο οργανωμένης εκδρομής.

Ήθελε να βγάλει φωτογραφίες με φόντο τις “μπλε φλόγες”
Όπως μεταδίδει το κινεζικό Hongxing News, η γυναίκα έπεσε στο ηφαίστειο Ίτζεν, διάσημο για το φαινόμενο με τις μπλε φλόγες που αναδύονται από αυτό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του κινεζικού ΜΜΕ, το ζευγάρι είχε σκαρφαλώσει πλησιάζοντας κοντά στον κρατήρα. Ήθελαν να βγάλουν φωτογραφίες την ώρα του ηλιοβασιλέματος με φόντο το σπάνιο φαινόμενο που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο ηφαίστειο και οφείλεται στην καύση αερίων θείου.

Ο ξεναγός ο οποίος συνόδευε το γκρουπ των τουριστών που επισκέπτονταν το ηφαιστειακό πάρκο δήλωσε ότι η Λιχόνγκ αρχικά ακολουθούσε τις οδηγίες και τηρούσε τις αποστάσεις ασφαλείας, αλλά πρόσθεσε ότι επανειλημμένως της είχε υποδειχθεί να μην πλησιάσει στον κρατήρα. Ο ξεναγός τόνισε ότι της είχε πει πως οι σέλφι κοντά στον κρατήρα ήταν πολύ επικίνδυνες.

Ενώ η ξενάγηση ήταν σε εξέλιξη, η Κινέζα τουρίστρια άρχισε να απομακρύνεται και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, παραπάτησε επειδή μπερδεύτηκαν τα πόδια της στο μακρύ ρούχο που φορούσε και έτσι έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο ηφαίστειο.

Στην παρακάτω φωτογραφία, η 31χρονη ποζάρει στο χείλος του κρατήρα. Λίγες στιγμές μετά γλίστρησε και έπεσε.

Οι διασώστες χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για να ανασύρουν τη σορό της, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Ινδονησίας.

Προτεινόμενα