Για να γνωρίζετε την αλήθεια: Αυτή είναι η βασική διαφορά των μασκών ΚΝ95 και 95

Μάσκες προστασίας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται

Από τότε που η σούπερ μεταδοτική μετάλλαξη όμικρον έκανε την εμφάνιση της, οι μάσκες ενισχυμένης προστασία ΚΝ95 ή Ν95 έγιναν η νέα μας καθημερίνοτητα, ειδικά για μέρη με συνωστισμό.

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των μασκών N95 και KN95, οι οποίες και οι δύο φιλτράρουν τουλάχιστον το 95% των σωματιδίων στον αέρα, είναι ο τόπος πιστοποίησης.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι KN95 κατασκευάζονται στην Κίνα και επομένως υπόκεινται σε διαφορετικές απαιτήσεις πιστοποίησης από τις N95 που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ.

Τι ισχύει για την συγκεκριμένες μάσκες από την Κίνα και τις ΗΠΑ

Στην Κίνα, οι κατασκευαστές KN95 πρέπει να εκτελέσουν μια «δοκιμή προσαρμογής» σε πραγματικούς ανθρώπους, για να εξασφαλίσουν ότι οι μάσκες επιτρέπουν ελάχιστη έως καθόλου διαρροή.

Οι κατασκευαστές N95 δεν υποχρεούνται να εκτελέσουν αυτή τη δοκιμή, αλλά πρέπει να πληρούν τα πρότυπα που ορίζονται από το Εθνικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας (NIOSH).

Το CDC εκτιμά ότι περίπου το 60% των KN95 στις ΗΠΑ είναι πλαστές, δηλαδή μοιάζουν σαν να προέρχονται από νόμιμους κατασκευαστές στην Κίνα και δεν πληρούν τις απαιτήσεις του NIOSH.

Οι υφασμάτινες μάσκες μπλοκάρουν μόνο το 10% έως το 30% των σωματιδίων, σύμφωνα με τον Ashley Styczynski, συνεργάτη μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Related posts

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη

«Είναι ψεύτικο και το βίντεο!»: Τα 4 σημεία που κανείς δεν πρόσεξε πάνω στην Κέιτ κάνουν τις θεωρίες συνομωσίας να φουντώνουν

“Εσύ σε σούπερ μάρκετ;” Μαθεύτηκε η αλήθεια για την χρυσή κληρονόμο Αθηνά Ωνάση, με τι ασχολείται σήμερα