Γιάννης Δρίτσας: Το τέλος του γάμου του, ο πρωινός καφές με την Βίκυ Καγιά και το επιτυχημένο παρελθόν

Γιάννης Δρίτσας: Oι επιτυχίες και οι δύσκολες στην ζωή του γνωστού ηθοποιού

Πολλές και πολλοί είναι εκείνοι που ακόμη τον θυμόμαστε, τόσο σε συνεντεύξεις του όσο και στις επιτυχημένες σειρές που συμμετείχε.

Ο Γιάννης Δρίτσας γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 1968 στην Καλαμάτα όπου και μεγάλωσε. Το 1990 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα ξεκινώντας σπουδές πάνω στο αντικείμενο της φυσικοθεραπείας.

Παράλληλα ασχολήθηκε με το χορό ενώ το 1994 πέρασε στη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης.Ο ίδιος έχει πει σχετικά:”Δεν ήταν παιδικό μου όνειρο να ασχοληθώ με την υποκριτική συγκεκριμένα, όσον αφορά στις καλές τέχνες, αλλά ήθελα να γίνω γλύπτης ή ζωγράφος! Τελικά, εισήχθην στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Καλών Τεχνών. Την ίδια χρονιά, με υποτροφία, με δέχτηκαν στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Αρχή». Το αποτέλεσμα ήταν να αφήσω την Καλών Τεχνών, που ήταν παιδικό μου όνειρο, προς χάριν της υποκριτικής”!

Περισσότερες πληροφορίες για την ζωή του Γιάννη Δρίτσα

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο στο έργο “Suburbia” του Μπογκόζιαν στο θέατρο Φούρνος με σκηνοθέτη την Ελένη Σκότη τη σεζόν 1998-1999. Έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο τη σεζόν 1999-2000 κερδίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα τότε καθημερινή σειρά του Mega Channel Για μια θέση στον ήλιο. Εκεί υποδύθηκε τον Αλέξανδρο Κασιμάτη ένα γόνο μίας πλούσιας οικογένειας που ερωτεύεται μία κοπέλα λαϊκής καταγωγής.

Τη σεζόν 2003-2004 επέστρεψε τηλεοπτικά παίζοντας στην κωμική σειρά Αμαρτίες γονέων μαζί με τη Χρυσούλα Διαβάτη και τον Κώστα Βουτσά ενώ την ίδια περίοδο εμφανίστηκε στις σειρές Η Νταντά και Επτά Θανάσιμες Πεθερές.

Ακολούθησε ο ρόλος του Λάμπη στο πρώτο κύκλο της σειράς Βέρα στο δεξί ενώ από το 2005 μέχρι το 2007 υποδύθηκε τον Σπύρο στην κωμική σειρά του ANT1 Θα βρεις το δάσκαλό σου. Τη σεζόν 2007-2008 πρωταγωνίστησε στην καθημερινή σειρά του ANT1 Έρωτας ενώ έκανε guest εμφανίσεις στη σειρά Φίλα το βάτραχό σου με τη Σμαράγδα Καρύδη. Τη σεζόν 2008-2009 εμφανίστηκε στη σειρά Λόλα ενώ υπήρξε συμπαρουσιαστής της Βίκυς Καγιά στην εκπομπή Πρωινός καφές.

Από το 2011 μέχρι το 2013 υποδύθηκε τον καθηγητή Γρηγόρη Γιατράκο στην καθημερινή σειρά του Mega Channel Κλεμμένα Όνειρα.

Γιάννης Δρίτσας: Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με το θέατρο και τη σκηνοθεσία.

Ο ίδιος είχε πει σχετικά: “Η ενασχόληση μου με το θέατρο άρχισε να γίνεται σοβαρή στα μισά του πρώτου έτους. Ήταν άλλη η ιδέα που είχα για το θέατρο. Νόμιζα ότι για να γίνεις ηθοποιός πρέπει να βρεθείς σε μια παρέα, να βρεθεί ένας άνθρωπος να σε βοηθήσει, να σε προωθήσει με κάποιο αντίτιμο κ.λ.π και μετά ανεβαίνεις στη σκηνή και αρχίζεις να παίζεις.Στη σχολή ανακάλυψα ότι η υποκριτική είναι μια πολύ σπουδαία υπόθεση. Οι απαρχές του θεάτρου οφείλονται στην ανάγκη του ανθρώπου να θεραπεύσει την ψυχή του”.

Το 2012 ο ηθοποιός Γιάννη Δρίτσα και η σύζυγός του, Δέσποινα Μπαούση  μετά από εφτά χρόνια γάμου αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.Ο ίδιος είχε πει για τα τέκνα του: “Τα παιδιά μου θέλω να ακολουθήσουν τα όνειρα τους, θέλω να κάνουν στη ζωή τους αυτό που πραγματικά τους γεμίζει και αυτό μέσω του οποίου πιστεύουν ότι μπορούν να προσφέρουν στους υπόλοιπους ανθρώπους. Θα είμαι εκεί για να στηρίξω τις επιλογές τους και εύχομαι να αξιωθώ να κάνω ακριβώς αυτό.

Προς το παρόν καλά τα πάω. Μου αρέσει που συζητάμε μαζί, λέω τη γνώμη μου, αλλά προσπαθώ να ανακαλύψω τι πραγματικά θέλουν και να τα ωθήσω προς τα εκεί”.

Related posts

Πeθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Πετσέτες που μоσχоβολούν: Το «μαγıκό» υλıκό που όλοı έχοuμε στο σπίτι και εξαφανίζει μοúχλα και δuσάρεστες оσμές

«Σπάει» τη σιωπή της η 12χρονη, κάνει αυτές τις αποκαλύψεις και ανατριχιάζει