Γιάννης Σαχτούρας: Ο Έλληνας εκατομμυριούχος που ξεκίνησε από το μηδέν, η τεράστια επιτυχία, οι 2 χρεοκοπίες και η ζωή του, που θα γίνει ταινία

Γιάννης Σαχτούρας: Τα άγνωστα κεφάλαια της ζωής του επιχειρηματία

Ο Έλληνας επιχειρηματίας, Γιάννης Σαχτούρας, έχει καταγωγή από την Αίγυπτο. Τον πατέρα του, τον έχασε σε ηλικία 23 ετών και ζούσε με τη χήρα μητέρα του στην Αθήνα στο Ν. Κόσμο. Ονειρευόμενος ένα καλύτερο μέλλον, φεύγει για την Αμερική και εργάζεται τα δύο πρώτα χρόνια ως σερβιτόρος. Τα πρωινά τα αφιερώνει στην εκμάθηση υπολογιστών, σε τοπικό κολέγιο.Ο Γιάννης Σαχτούρας χρεοκόπησε δυο φορές ως επιχειρηματίας, «έπεσε» αρκετές φορές σε κατάθλιψη, όμως επέμεινε και τελικά κατάφερε να υλοποιήσει το όνειρό του. Να γίνει εκατομμυριούχος.

Η πολυτάραχη ζωή του και το όνειρό που ξεκίνησε από μία.. επιταγή, κέρδισε το ενδιαφέρον ξένων παραγωγών, με αποτέλεσμα να του προτείνουν να γυριστεί ταινία για τη ζωή του. Τελικά γυρίστηκε με το τον τίτλο «Τhe Milliondollar Date».

Η επαφή έγινε σε μια παρουσίαση της επαγγελματικής ευκαιρίας της Organo Gold στην Καλιφόρνια, όπου ο Σαχτούρας είπε την ιστορία του, όπως κάνει πάντα σε κάθε του επαφή με υποψήφιους και νέους συνεργάτες του. Ο παραγωγός «είδε» ένα καλό σενάριο πίσω από την ζωή του και του είπε «θέλω να τα πούμε, έχω μια φανταστική ιδέα». Στις 6 το πρωί ! της επομένης, έγινε η πρόταση και η πρώτη αντίδραση του επιχειρηματία ήταν ένα τηλεφώνημα στους εν Αθήναις συνεργάτες για να γελάσουν όλοι μαζί με το «ανέκδοτο». Επί 3 μήνες όμως ο παραγωγός επέμενε και έστειλε προτάσεις σεναρίου και ηθοποιών. Κατόπιν συνεννόησης και με τον Χόλτον Μπαγκς -Νο2 της εταιρείας μέσω της οποίας ο Σαχτούρας έκανε το όνειρό του πραγματικότητα- δέχτηκε, τελικά να βγει η ζωή του στη φόρα.

Η ταινία έχει μια βασική διαφορά σε σχέση με τις άλλες βιογραφικές ταινίες πλουσίων. Ο τρόπος πλουτισμού του πρωταγωνιστή είναι σύγχρονος και σε πλήρη ανάπτυξη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε εμπνευστεί από την ιστορία του ήρωα. Κοινώς, όχι σε περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα… κλπ, κλπ.

Τον Σαχτούρα αποφασίστηκε να υποδυθεί ο Τιμ Σάιζμορ (έχει παίξει σε γνωστές ταινίες όπως «H διάσωση του στρατιώτη Ράϊαν», «Ένταση», «Black Hawk Down»), ενώ η αρχική σκέψη ήταν ο Άντι Γκαρσία. Για την πρώτη περίοδο της μετανάστευσής του από την Ελλάδα επελέγη να τον υποδυθεί ο Μέμος Μπεγνής.

Γιάννης Σαχτούρας: Ο Έλληνας εκατομμυριούχος που ξεκίνησε από το μηδέν, η τεράστια επιτυχία, οι 2 χρεοκοπίες και η ζωή του, που θα γίνει ταινία

Γιάννης Σαχτούρας: Από μικρός ήθελε να γίνει εκατομμυριούχος

Η περίπτωση του Γιάννη Σαχτούρα αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της νοοτροπίας. Της νοοτροπίας δηλαδή του να μην τα παρατάς ποτέ, παρά τις δυσκολίες που αναπόφευκτα θα εμφανιστούν στον «δρόμο» σου…

Ο Γιάννης Σαχτούρας ήθελε από μικρός να γίνει εκατομμυριούχος. Και τελικά το κατάφερε. Όμως για να το καταφέρει, «καταστράφηκε» δυο φορές οικονομικά μέσα από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, βίωσε πολλάκις την κατάθλιψη, όμως επέμεινε και τελικά υλοποίησε το όνειρό του.

Σήμερα αναγνωρίζεται ως ένας διάσημος Έλληνας επιχειρηματίας και μέντορας εκατομμυριούχων των ΗΠΑ.

Οραματιζόμενος όμως ένα καλύτερο μέλλον, το 1986 παίρνει την απόφαση για να μεταναστεύσει στην Καλιφόρνια.

Εκεί εργάστηκε τα δύο πρώτα χρόνια ως σερβιτόρος σε ιταλικό εστιατόριο. ενώ παράλληλα τα πρωινά παρακολουθούσε μαθήματα εκμάθησης υπολογιστών, σε τοπικό κολέγιο.

Εκείνη την περίοδο επίσης, παρακολουθούσε και ορισμένα σεμινάρια δικτυακού μάρκετινγκ…

Όταν πήγε να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης

Μετά από προτροπή ενός φίλου του, το 1992 ο κ.Σαχτούρας πήγε σε ένα σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης στο Μαϊάμι. Εκείνο που συγκράτησε ιδιαίτερα στο μυαλό του από όσα είπε ο εισηγητής ήταν το εξής: «Θα χρειαστεί να γράφουμε σε χαρτί τους στόχους και τα όνειρά μας με σαφήνεια».

Επιπρόσθετα, ο εισηγητής, τον έπεισε να γράψει σε μια επιταγή προς τον εαυτό του τού, το όνειρό του. Έτσι ο κ. Σαχτούρας έγραψε σε μια επιταγή ότι θέλει να έχει στην τράπεζα 1.000.000 δολάρια, μέχρι τις 26 Μαΐου 1995.

Αρχικά ίδρυσε μια εταιρία με αντικλεπτικά συστήματα αυτοκινήτων με έδρα στον Παναμά, ανοίγοντας 67 μαγαζιά σε 17 χώρες! Ωστόσο η οικονομική κατάσταση της εν λόγω χώρας χειροτέρεψε το 1999 και η εταιρεία του οδηγήθηκε στην πτώχευση.

Ο κ. Σαχτούρας πλέον είχε να πληρώσει τεράστια χρέη στις τράπεζες.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, όταν έλαβε από την τράπεζα σημείωμα κατάσχεσης του σπιτιού του. Λίγο αργότερα του «έκοψαν» το ρεύμα και, μια εβδομάδα αργότερα, κατάσχεσαν το αυτοκίνητό του.

Μετά από αυτά, ο κ. Σαχτουράς έπεσε σε κατάθλιψη για 3-4 μήνες.

Το 2002 αποφάσισε να ξανασχοληθεί με το δικτυακό μάρκετινγκ, αλλάζοντας όμως πολλές εταιρείες.

Στη συνέχεια ίδρυσε μια εταιρεία πώλησης φωτισμού σε δημόσια έργα, αλλά και εκεί απέτυχε. Οδηγήθηκε και πάλι στην χρεοκοπία το 2008. «Έμεινα στον άσσο. Ζητούσα δανεικά από φίλους και συγγενείς ενώ τα χρέη μαζεύονταν. Τότε έπεσα και πάλι στην κατάθλιψη», ανέφερε ο κ. Σαχτούρας.

Γιάννης Σαχτούρας: Ο Έλληνας εκατομμυριούχος που ξεκίνησε από το μηδέν, η τεράστια επιτυχία, οι 2 χρεοκοπίες και η ζωή του, που θα γίνει ταινία

Γιάννης Σαχτούρας: Η ζωή του ταινία στο Hollywood

Είναι η ημερομηνία των γενεθλίων του, 18 Φεβρουαρίου. Αφού παρακολούθησε ένα σεμινάριο αυοβελτίωσης, ο εισηγητής, τον έπεισε να γράψει, σε μια επιταγή προς τον ΕΑΥΤΟ του, το όνειρό του: Ένα εκατομμύριο δολάρια ($ 1,000,000), με ημερομηνία εξόφλησης τα επόμενα γενέθλιά του. Η επιταγή είχε ημερομηνία πληρωμής, 18 Φεβρουαρίου 1993.

Η επιχείρηση αντικλεπτικών συστημάτων, οδηγείται σε παταγώδη αποτυχία. Το ίδιο συμβαίνει και με τις υπόλοιπες επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Όλες οι προσπάθειές του, συμπεριλαμβανομένων και των MLM, κυμαίνονται από την μετριότητα μέχρι την αποτυχία.

Η εμπειρία όμως που απέκτησε, το δίκτυο των γνωριμιών, και η ανεκτίμητη εκπαίδευση στο εμπόριο και ειδικά στο MLM, φέρνουν αποτέλεσμα, στην τελευταία του προσπάθεια, με την OrganoGold.

Το προϊόν της εταιρίας, είναι ένας πολύ ειδικός καφές, που περιέχει ένα μανιτάρι, το γανόδερμα.

Στις 18 Φεβρουαρίου, 2011, η επιταγή του 1.000.000 δολαρίων, αποκτά αντίκρυσμα 19 χρόνια μετά, από την ημερομηνία που ο Γιάννης, είχε αρχικά υπογράψει!

Ο Γιάννης Σαχτούρας, μετατρέπει την μακροχρόνια επαγγελματική του εμπειρία, σε δίκτυο, που η προσωπική του γενιά, ανέρχεται σε κάμποσες εκατοντάδες χιλιάδες, διανομείς … σε πρόσφατη συνέντευξη στον τοπικό σταθμό CRETATV, υπολογίζει τα μέλη της γενιάς του, σε 380.000.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν