Γιάννης Βούρος: Οι γάμοι, τα 3 διαζύγια, το τεστ DNA για την κόρη του, η αγάπη για το ποδόσφαιρο και ο γιος του, που γεννήθηκε χωρίς άκρα

Γιάννης Βούρος: Οι γάμοι, τα 3 διαζύγια, το τεστ DNA για την κόρη του, η αγάπη για το ποδόσφαιρο και ο γιος του, που γεννήθηκε χωρίς άκρα

Γιάννης Βούρος: Άγνωστες πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής

Ο Γιάννης Βούρος είναι ένας άνθρωπος που δεν περνά απαρατήρητος. Ο ίδιος μάλιστα τα τελευταία χρόνια, έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη τόσο για τον ίδιο όσο και τους συνεργάτες του. Έχει όραμα, δουλεύει αγόγγυστα και είναι φανατικός οπαδός της ΑΕΚ. Η σχέση του με το χρήμα όπως μου έχει εξομολογηθεί δεν είναι καλή καθώς κατά καιρούς όσα χρήματα έβγαλε τα επένδυσε στο θέατρο με αποτέλεσμα πολλές φορές να είναι ταπί και ψύχραιμος όπως και πολλοί συνάδελφοί του.

Ο Γιάννης Βούρος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Ιουνίου του 1955. Είναι Έλληνας ηθοποιός, σεναριογράφος και πολιτικός ενώ έχει δουλέψει και ως δημοσιογράφος. Μεγάλωσε στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας με καταγωγή από τη Χίο και την Καβάλα.

Έκανε τα πρώτα του σχολικά βήματα στη Σχολή Χατζήβεη στη Νέα Φιλαδέλφεια ενώ συνέχισε τον κύκλο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων.

Κατά την παιδική και εφηβική ηλικία υπήρξε αθλητής του στίβου και ποδοσφαιριστής στα τμήματα της ΑΕΚ, ενώ κατά τα εφηβικά και φοιτητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε στο παράνομο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και πτυχιούχος Δημοσιογραφίας-Δημοσιολογίας και της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου.

Υπήρξε πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες Αθηναϊκή και Ημερησία. Αργότερα παρουσίασε την ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή “Κάθε μέρα” στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας Τηλεοράσεως (Ε.Ι.Ρ.Τ.). Το 1977 υπήρξε συνιδρυτής του Θεάτρου της Άνοιξης μαζί με άλλους συντελεστές ηθοποιούς.

Γιάννης Βούρος: Οι γάμοι, τα 3 διαζύγια, το τεστ DNA για την κόρη του, η αγάπη για το ποδόσφαιρο και ο γιος του, που γεννήθηκε χωρίς άκρα

Η ενασχόληση του Γιάννη Βούρου με την πολιτική

Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ) από τον Μάρτιο του 2008 και υπεύθυνος για θέματα θεάτρου και κινηματογράφου στον τομέα πολιτισμού. Στις βουλευτικές εκλογές του 2009, εξελέγη στη Β’ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών με τον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ. Στη Βουλή των Ελλήνων εξελέγη Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων ενώ συμμετείχε σε άλλες κοινοβουλευτικές επιτροπές.[

Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012 συμμετείχε αλλά καταψηφίστηκε, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στα καλλιτεχνικά. Από τον Μάιο του 2013 έως τον Αύγουστο του 2015 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, αντικαθιστώντας τον Σωτήρη Χατζάκη.

Στις δημοτικές εκλογές του 2019 εξελέγη δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος.

Τα χρέη όπως ο ίδιος είχε πει το 2014 διολίσθαιναν από τη μια διοίκηση στην άλλη, καθώς καμία δεν είχε σταθεί επί της ουσίας στο πρόβλημα. Η πρόεδρος του ΚΘΒΕ, Μένη Λυσαρίδου, κι εγώ, παράλληλα με την παραγωγή καλλιτεχνικού έργου, μπήκαμε στη λογική να δούμε τι έχει συμβεί, ερχόμενοι –για πρώτη φορά– σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς, και παράλληλα να διεκδικήσουμε όσα χρωστούν η πολιτεία και διάφοροι φορείς στο Κρατικό, απ’ την επιστροφή του ΦΠΑ και άλλα, που δεν τα διεκδίκησε ποτέ κανείς. Αυτά φτάνουν τα 2,8 εκατομμύρια ευρώ.

Γιάννης Βούρος: Οι γάμοι, τα 3 διαζύγια, το τεστ DNA για την κόρη του, η αγάπη για το ποδόσφαιρο και ο γιος του, που γεννήθηκε χωρίς άκρα

Η προσωπική ζωή του Γιάννη Βούρου

Έχει υπάρξει παντρεμένος με την ηθοποιό Άννα Ανδριανού. Για πολλά χρόνια διατηρούσε δεσμό με τη μητέρα της παρουσιάστριας Μαρίας-Λουίζας Βούρου, αλλά χώρισαν πριν ακόμα εκείνη γεννηθεί. Παρ’ όλα αυτά, την αναγνώρισε σαν δικό του παιδί κι ενώ μετά από αρκετά χρόνια, έμαθαν την αλήθεια με τεστ DNA, οι δύο τους συνέχισαν να κρατούν άριστες οικογενειακές σχέσεις σαν πατέρας με κόρη.

Μετά από 21 χρόνια έγγαμου βίου ο Γιάννης Βούρος και η Λένα Κώνστα πήραν την απόφαση να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Εκείνος έχει κάνει τρεις γάµους και έχει πάρει τρία διαζύγια. Το τελευταίο, πρόσφατα, από την επί 21 χρόνια σύζυγό του. Και μπορεί να μην μπορεί να δώσει συμβουλές για έναν πετυχημένο γάμο όµως μπορεί να πει πώς να διατηρήσεις εξαιρετικές σχέσεις µετά τον χωρισµό.

Ο Γιάννης Βούρος έχει πει δημόσια για τους γάμους του ( και είναι αλήθεια γιατί μου το έχει πει και ο ίδιος και οι γυναίκες του ) τα εξής: “Ποτέ δεν με αφορούσε ο γάμος, λόγω συγκυριών παντρευόμουν. Ωστ