Γιώργος Καπουτζίδης: «Κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει το δικαίωμα να ζήσει έτσι όπως θέλει»

by Τόνια Τζαφέρη
Γιώργος Καπουτζίδης: «Κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει το δικαίωμα να ζήσει έτσι όπως θέλει»

Γιώργος Καπουτζίδης: Οι δηλώσεις ζωής του Γιώργου Καπουτζίδη

Μια εξ’ ολοκλήρου συνέντευξη έδωσε ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο οποίος μίλησε ανοιχτά για όλα δίνοντας σημαντικές συμβουλές ζωής, μιλώντας ακόμη και για τα προσωπικά του.

«Δεν θέλω να γράφω κάτι που να κρατάει ένα χρόνο, να είναι η μόδα μιας χρονιάς, να κόβει εισιτήρια και μετά να πεθαίνει. Θέλω η περιουσία μου να είναι οι ιστορίες μου. Οι ιστορίες που γράφω...»
Όχι, η συνέντευξη δεν είχε σημείο εκκίνησης -ή κατάληξη- τις φήμες περί υποψηφιότητας του με τη ΝΔ, τις οποίες διέψευσε κατηγορηματικά στο instagram: «Έχω δηλώσει δεκάδες φορές ότι δεν έχω καμία όρεξη να ασχοληθώ με την πολιτική και καμία όρεξη να ενταχθώ σε κανένα κόμμα! Τι δεν καταλαβαίνετε; Ανήκω στις γάτες μου! Πουθενά αλλού!». Τι νόημα θα είχε άλλωστε μία επανάληψη λίγες μόλις ημέρες μετά;Η συνέντευξη έγινε με αφορμή το νέο θεατρικό του έργο με τίτλο «42497» που ανεβαίνει στις 21 Οκτωβρίου, στο θέατρο «Ήβη» και μοιραία αναφέρεται σε ό,τι συνέβη τα τελευταία τρία χρόνια, στα στάδια μίας διαδρομής που κατέληξε σε πλήρη αλλαγή πλεύσης.

Γιώργος Καπουτζίδης: «Κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει το δικαίωμα να ζήσει έτσι όπως θέλει»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, ένα από τα πιο προβεβλημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης τα τελευταία τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια, ένας καλλιτέχνης οι δηλώσεις και θέσεις του οποίου απασχολούν πάντα και για πολλούς διαφορετικούς λόγους την επικαιρότητα, μιλά στη HuffPost.

-Να υποθέσω ότι δεν θέλετε να προδώσετε τι κρύβεται πίσω από τον μυστηριώδη τίτλο του νέου θεατρικού έργου σας, σωστά;

Ε, ναι, θα το δείτε.

-Τελικά, το θέμα είναι ότι το «Οποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!» άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο. Σας γοήτευσε το θέατρο ή η επιτυχία του πρώτου θεατρικού σας έργου;
>Με γοήτευσε σίγουρα το θέατρο. Με γοήτευσε και η επιτυχία, με γοήτευσαν και όλα όσα ζήσαμε. Με γοήτευσε το γεγονός ότι παρέα με κάποιους ανθρώπους δημιουργήσαμε μία υπέροχη ομάδα. Βρεθήκαμε, αγαπηθήκαμε. Έχει μία ησυχία το θέατρο, κατά κάποιον τρόπο. Είσαι εσύ, το έργο σου, οι ηθοποιοί, δημιουργείτε μαζί μέσα σε μία άδεια αίθουσα για μήνες, όσο διαρκούν οι πρόβες, περίπου δύο μήνες -το γράψιμο είναι πολύ περισσότερο. Μου ταιριάζει πολύ ως ιδιοσυγκρασία. Μου ταιριάζει αυτή η ζεστασιά και η μοναχικότητα, εάν μπορεί να το πει κανείς έτσι, που έχει το θέατρο. Ότι δεν απευθύνεσαι σε ένα εκατομμύριο, δύο, τρία εκατομμύρια, όπως στην τηλεόραση, αλλά στήνεις κάτι με τους οκτώ ανθρώπους που έχεις διαλέξει και σε έχουν διαλέξει και φτιάχνεις ένα σπιτικό.
-Το θέατρο είναι χειροποίητο.

Ναι, και παρεΐστικο. Και επίσης, απευθύνεσαι -και έρχονται- αυτοί οι οποίοι σε εκτιμούν. Ναι, ήταν μία πολύ καλή στιγμή να φύγω από τη μαζικότητα και να βρω το σπιτικό μου στο θέατρο.

Γιώργος Καπουτζίδης: «Κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει το δικαίωμα να ζήσει έτσι όπως θέλει»

Η συνέχεια της συνέντευξης με Γιώργο Καπουτζίδη

-Στο μεταξύ, το «Όποιος θέλει να χωρίσει…» θα έχει και συνέχεια.

Θα πάει στη Θεσσαλονίκη, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με Θεσσαλονικείς ηθοποιούς, γεγονός που με τιμά ιδιαίτερα. Χαίρομαι που το έργο έχει συνέχεια. Ούτως ή άλλως, αυτός θέλω να είναι ο στόχος μου, για να πω την αλήθεια. Δεν θέλω να γράφω κάτι που να κρατάει ένα χρόνο, να είναι η μόδα μιας χρονιάς, να κόβει εισιτήρια και μετά να πεθαίνει. Θέλω η περιουσία μου να είναι οι ιστορίες μου. Οι ιστορίες που γράφω. Το «Όποιος θέλει να χωρίσει…» θα παιχτεί στη Θεσσαλονίκη, τον Δεκέμβριο, αλλά και από πολλές ερασιτεχνικές ομάδες ανά την Ελλάδα, από τη Δράμα και την Κόρινθο -προσπαθώ να θυμηθώ και από πού αλλού- και επίσης, από μία ερασιτεχνική ομάδα Ελλήνων στη Ζυρίχη της Ελβετίας, τον Μάρτιο του 2023, και μάλιστα, σε κεντρικό θέατρο της πόλης.

“Κάτι άρχισε να με οδηγεί σε μία διαφορετική ζωή”, είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης

-Παρακολουθώντας την πορεία σας τον τελευταίο καιρό έχω την αίσθηση ότι η μία απόφαση φέρει στοιχεία της άλλης, ότι η στροφή στο θέατρο συνδέεται κατά έναν τρόπο με την απόφαση να εγκατασταθείτε μόνιμα στην Αίγινα.

Η ιστορία ξεκινάει στην ουσία το 2019. Μην ξεχνάτε ότι το καλοκαίρι του 2019 ανακοινώνω ότι φεύγω από την τηλεόραση. Φεύγω όντας ο παρουσιαστής του πιο επιτυχημένου τηλεοπτικού σόου, του The Voice. Ήταν όλα κανονισμένα πάρα πολύ ωραία, επρόκειτο να έχουμε συνέχεια, χωρίς καμία αλλαγή, και πολύ απλά, αποφάσισα να φύγω. Κάτι άρχισε να με οδηγεί σε μία διαφορετική ζωή. Κι ένας λόγος που έφυγα δεν ήταν ότι δεν περνούσα όμορφα σε αυτό που έκανα, ήταν γιατί ήθελα πραγματικά να αφιερωθώ σε αυτό το οποίο θα ξεκινούσα. Δεν ήθελα δηλαδή να μοιράζομαι και στο θέατρο και στην τηλεόραση, ήθελα το πρώτο μου βήμα στο θέατρο να είναι αποφασιστικό και σταθερό. Ανεβαίνει λοιπόν, το θεατρικό και μετά έρχεται η πανδημία. Βρίσκομαι στην Αίγινα.

Αποφασίζω ότι αυτή η ζωή μου αρέσει. Εκείνη την περίοδο ήμουν σύμβουλος μυθοπλασίας στο Mega -επίσης μία δουλειά με την οποία διασκέδαζα. Τηλεόραση μεν, αλλά πλέον πίσω από τις κάμερες. Αποφασίζω να φύγω και να τους πω, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, δεν έχω κανένα παράπονο, αλλά νιώθω ότι όλο αυτό που ζούμε, ίσως είναι μία ευκαιρία, να αλλάξει κάποιος τη ζωή του.