Γκέλυ Μαυροπούλου: Δεν μπορεί να ταφεί λόγω της νομοθεσίας η αγαπημένη ηθοποιός

by Τόνια Τζαφέρη

Γκέλυ Μαυροπούλου: Δεν μπορεί να ταφεί λόγω της νομοθεσίας

Γκέλυ Μαυροπούλου: Μια ακόμη απώλεια μετρά η ο ελληνικός καλλιτεχνικός κόσμος. Μια απώλεια όμως, που έχει συναντήσει αρκετά προβλήματα και από ότι φαίνεται υπάρχει σοβαρό θέμα. Με αποτέλεσμα να μην μπορεί η σορός της ηθοποιού του παλιού ελληνικού κινηματογράφου να ταφεί ή αποτεφρωθεί.

Πιο αναλυτικά η απουσία συγγενών ή κληρονόμων της αγαπημένης ηθοποιού Γκέλυς Μαυροπούλου, που πέθανε τη Δευτέρα 19 Ιουλίου. Για να παραλάβουν τη σορό της έχει προκαλέσει πλήθος προβλημάτων. Με το σοβαρότερο να είναι ότι δεν μπορεί να ταφεί ή να αποτεφρωθεί όπως η ίδια το επιθυμούσε.

Για να προχωρήσει η διαδικασία πρέπει να εκδοθεί ληξιαρχική πράξη. Η οποία θα πρέπει να φέρει την υπογραφή κάποιου συγγενή ή κληρονόμου του θανόντος. Όμως η ηθοποιός δεν άφησε διαθήκη ή κάποιον κληρονόμο και έτσι η διαδικασία έχει κολλήσει.

Γκέλυ Μαυροπούλου: Δεν μπορεί να ταφεί λόγω της νομοθεσίας

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας παρέδωσε στο γραφείο τελετών μια υπεύθυνη δήλωση. Στην οποία αναφέρει ότι υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας της επιθυμίας της ηθοποιού να αποτεφρωθεί μετά το θάνατό της. Ωστόσο από τη στιγμή που δεν είναι συγγενής ή κληρονόμος, η δήλωση δεν μπορεί να γίνει δεκτή στη ληξιαρχείο. Το λόγο πλέον έχει ο εισαγγελέας, στον οποίο θα διαβιβαστεί η υπόθεση προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της αποτέφρωσης της ηθοποιού.

Η Γκέλυ Μαυροπούλου γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1932 στη Θεσσαλονίκη. Γονείς της ήταν οι επίσης ηθοποιοί Άγγελος Μαυρόπουλος (1901 – 1979) και Μαρίκα Κρεβατά (1910 – 1994).

Σπούδασε στη Γαλλική Ακαδημία Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του «Θεάτρου Τέχνης» του Καρόλου Κουν. Καθηγητές της στη σχολή, ήταν μεταξύ άλλων ο Κάρολος Κουν, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο Μίνως Βολανάκης.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν