Γκέλυ Μαυροπούλου: Έφυγε μόνη της και αβοήθητη, βυθισμένη στο σκοτάδι και την άνοια

Γκέλυ Μαυροπούλου: Έφυγε μόνη της και αβοήθητη, βυθισμένη στο σκοτάδι και την άνοια

Γκέλυ Μαυροπούλου: Έσβησε μόνη και αβοήθητη, κρατώντας στα χέρια της μια οικογενειακή φωτογραφία.

Γκέλυ Μαυροπούλου: Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου η ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 89 ετών. Η άτυχη ηθοποιός έφυγε μόνη και αβοήθητη, για την τελευταία της κατοικία. Με μοναδική συντροφιά της ένα γέρικο πεκινουά, η άλλοτε ντίβα του ελληνικού κινηματογράφου και γόνος δύο πολύ σπουδαίων ηθοποιών πέθανε στο διαμέρισμα, όπου ζούσε πάντα, στην πλατεία Αμερικής.

«Δεν χτυπάει ποτέ το τηλέφωνο. Ποτέ όμως. Ούτε από συγγενείς ούτε από φίλους. Όμως δεν νιώθω μόνη, γιατί έχω το σκυλάκι μου. Αυτό με παρηγορεί, αυτό μου δίνει δύναμη να ζω», είχε δηλώσει η ίδια στον Νίκο Νικόλιζα και στην εφημερίδα Espresso.

Τον περασμένο Νοέμβριο, μάλιστα, μια πτώση μέσα στο διαμέρισμά της φανέρωσε τη μεγάλη μοναξιά που βίωνε η πρωταγωνίστρια. Βρέθηκε στο νοσοκομείο, με το ΕΚΑΒ να ψάχνει για κάποιον δικό της συγγενή προκειμένου να γίνει εισαγωγή στο νοσοκομείο. Μάταια όμως.

Γκέλυ Μαυροπούλου: Έφυγε μόνη της και αβοήθητη, βυθισμένη στο σκοτάδι και την άνοια

Το τέλος της ντίβας του ελληνικού κινηματογράφου Γκέλυς Μαυροπούλου

Χτυπημένη και ανήμπορη να κουνηθεί, βρισκόταν για μερικά εικοσιτετράωρα σκεπασμένη με μια κουβέρτα περιμένοντας υπομονετικά στον κρύο θάλαμο του δημόσιου νοσοκομείου να την περιθάλψουν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, όταν οι γιατροί της επέτρεψαν να πάρει εξιτήριο, οι γείτονες ήταν εκείνοι που τη φρόντιζαν. Η βοήθεια των γειτόνων ήταν επαρκής μέχρι να βρεθεί κάποια οικιακή βοηθός να την περιθάλψει, αφού η σύνταξη των 630 ευρώ δεν έφτανε ούτε για τα βασικά έξοδα του σπιτιού.

Βυθισμένη στο σκοτάδι και στην άνοια που εδώ και χρόνια την ταλαιπωρούσε, έσβησε κρατώντας στα χέρια της μια οικογενειακή φωτογραφία που είχε με τη μητέρα της Μαρίκα Κρεβατά και τον πατέρα της, Άγγελο Μαυρόπουλο.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo