«Η αδερφή μου παίρνει κάθε χρόνο λαμπάδα στο παιδάκι μου, που έχασα λίγο μετά τη γέννα»

Εξομολόγηση: Το παιδί που έφυγε στην γεννά

Ακολουθεί μια συγκινητική εξομολόγηση για το παιδί που δυστυχώς δεν τα κατάφερε και έφυγε από την ζωή μόλις γεννήθηκε:

Η αδελφή μου ήταν να βαφτίσει το δεύτερο παιδί μας. Τον Δημήτρη μας. Τον σκέτο. Αυτό δεν έγινε ποτέ εφόσον τον αεροβαφτισε η μαία στην εντατική λίγο πριν τον χάσουμε για πάντα. Παρόλα αυτά, κάθε χρόνο παίρνει λαμπάδα και σε αυτό το παιδί μας. Την διαλέγει πάντα με πολύ αγάπη και προσοχή. Εμείς με τη σειρά μας την κρατάμε στην Ανάσταση- όπου προσωπικά μου δίνει γαλήνη και ζεστασιά- και μετά την πάμε στο κοιμητήριο όπου την ανάβουμε και εκεί με το Άγιο Φως και την αφήνουμε με την ελπίδα να καεί ολόκληρη.

Η συνέχεια της εξομολόγησης: “Κάποιες φορές που δεν φυσάει ή που δεν κάνει πολύ ζέστη τα καταφέρνουμε…”

Πολλές μητέρες λένε πως δεν αντέχουν το κρύο στα κοιμητήρια… Εγώ δεν αντέχω τη ζέστη. Λες και από το κρύο νιώθω ότι το μωρό προστατεύεται. Από τη ζέστη όχι… Χαζό; Παράλογο; Ποιο μωρό; Τίποτα δεν υπάρχει πια εκεί μέσα το ξέρω καλά. Μα είναι μια αλήθεια μου. Όπως και το οτι αυτή η εικόνα και μερικές ακόμα φωτογραφίες που έχω σπίτι- είναι πλέον η μόνη μου σύνδεση με αυτό μου το παιδί. (Τα χαμομηλάκια που έκοψε φέτος ο Δημήτρης Γεράσιμος πολύ τα αγάπησα. Το ίδιο και την λαμπάδα που έφτιαξε ο ίδιος για τον αδελφό του.)

Πηγή: singleparent.gr 

Related posts

Εξομολόγηση μητέρας: «Το αγοράκι μου έφυγε το πρωί για το σχολείο του αλλά δεν γύρισε ποτέ ξανά πίσω στο σπίτι»

«Λυπάμαι πολύ» ήταν τα λόγια του γιατρού: Μητέρα που έχασε ένα παιδί, ραγίζει καρδιές για τον αβάσταχτο πόνο της απώλειας

Δύσκολο βράδυ για τη Δανάη Μπάρκα: «Είδα αυτό μόλις μπήκα σπίτι, προσπάθησα να μην ουρλιάξω»

Εξομολόγηση μητέρας: Η ιδιοκτήτρια του κυλικείου που δεν έδινε νερό στην κόρη μου για να μην της χρωστάνε στο τέλος της χρονιάς

Η ιστορία μιας μητέρας: «Οι γιοι μου λάτρευαν τις μηχανές, οι δύο σκοτώθηκαν, ο τρίτος είναι Ανάπηρος κι έχω κάτι να σας πω…»

Εξομολόγηση γυναίκας: «Ο άντρας της κόρης μου με φλερτάρει και μου αρέσει πολύ – Τι να κάνω;»

Αληθινή εξομολόγηση: «Είμαι παντρεμένη, μητέρα και ερωτευμένη με το αφεντικό μου»

Η εξομολόγηση πρώην συζύγου: «Δίνω 52 ευρώ διατροφή στην πρώην γυναίκα μου και πολλά της είναι. Παιδιά δεν ήθελε; Ας πληρώσει»

Εξομολόγηση μητέρας: «Το παιδί μου κατάπιε μια βίδα, παραλίγο να πεθάνει αλλά η Αγία Αικατερίνη του έσωσε τη ζωή»