Όχι, η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει εγκρίνει την «Προσευχή του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου»

by Εύα Ζαχαριάδη
Όχι, η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει εγκρίνει την «Προσευχή του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου»

Αρχικά είχαμε δημοσιεύσει το εξής άρθρο:

Η αλήθεια αποκαλύπτεται: Η προσευχή για τα δύσκολα

Η αλήθεια αποκαλύπτεται για την προσευχή του Άγιου Ιούδα Θαδδαίου. Πρόκειται για μια προσευχή που αμφισβητήθηκε ωστόσο είναι για τις δύσκολες στιγμές στην ζωή μας.

Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE αποκλειστικά φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα έγγραφα από το 2006 που πιστοποιούν την αυθεντικότητα της προσευχής στον θαυματουργό Άγιο Ιούδα Θαδδαίο μαζί με μαρτυρία λογιστή που μαζί με τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο είδε τον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο, του εμφανίστηκε και τον καθοδήγησε.

Όχι, η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει εγκρίνει την «Προσευχή του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου»

Οι χαιρετισμοί, η προσευχή, η παράκληση και ακολουθία εγκρίθηκαν από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος επί Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Ο ίδιος ο Ευάγγελος Κουτσιομήτης , σημαντικός ευεργέτης της Εκκλησίας μίλησε για τον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο και τον Ναό του προβλέποντας που θα γίνει η Εκκλησία του.

Όχι, η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει εγκρίνει την «Προσευχή του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου»

Όχι, η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει εγκρίνει την «Προσευχή του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου»

Η αλήθεια αποκαλύπτεται με έγγραφα από την Εκκλησία

Όχι, η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει εγκρίνει την «Προσευχή του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου»

Η παρακάτω Προσευχή, είναι Προσευχή εννεαημέρου, προς τον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο. Λέγεται, ότι όταν συναντάμε προβλήματα ή όταν δεν φαίνεται να υπάρχει βοήθεια και έχουμε σχεδόν απελπιστεί. Οι προσευχές του εννεαημέρου πρέπει να λέγονται επτά (7) φορές την ημέρα, επί εννέα (9) συνεχείς ημέρες. Οι προσευχές εισακούγονται την εννάτη και πριν και ποτέ μέχρι τώρα δεν απέτυχαν. Θα λάβετε τη Χάρη που ζητάτε, όσο απραγματοποίητη κι αν φαίνεται.

Όπως ενημερωθήκαμε από τα Ελληνικά Hoaxes ισχύει το παρακάτω:

Τι ισχύει

Το κείμενο της προσευχής κυκλοφορεί στα ελληνικά και προβάλλεται και από το Ekklisiaonline.

Το κείμενο της προσευχής συνοδεύεται πάντοτε από την εξής εισαγωγή περί εγγυημένου επιτυχούς αποτελέσματος:

Η παρακάτω Προσευχή, είναι Προσευχή εννεαημέρου, προς τον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο. Λέγεται, ότι όταν συναντάμε προβλήματα ή όταν δεν φαίνεται να υπάρχει βοήθεια και έχουμε σχεδόν απελπιστεί. Οι προσευχές του εννεαημέρου πρέπει να λέγονται επτά (7) φορές την ημέρα, επί εννέα (9) συνεχείς ημέρες. Οι προσευχές εισακούγονται την εννάτη και πριν και ποτέ μέχρι τώρα δεν απέτυχαν. Θα λάβετε τη Χάρη που ζητάτε, όσο απραγματοποίητη κι αν φαίνεται.

Το κύριο μέρος της (η κατεξοχήν «Προσευχή Θαδδαίου») έχει ως εξής:

Αγιώτατε Απόστολε, Άγιε Ιούδα Θαδδαίε, πιστέ υπηρέτη και φίλε του Ιησού, η Ορθοδοξία, σ’ όλον τον κόσμο σε τιμά και σε επικαλείται ως Προστάτη των απελπισμένων υποθέσεων, αυτών για τις οποίες έχει χαθεί κάθε ελπίδα.

Προσευχήσου για μένα. Είμαι τόσο απελπισμένος/η και μόνος/η. Σε ικετεύω κάνε χρήση αυτής της ιδιαίτερης Χάρης που σου έχει δοθεί, να φέρνεις ορατή και γρήγορη βοήθεια όπου δεν υπάρχει καμμία σχεδόν ελπίδα βοηθείας. Βοήθησέ με τούτη την ώρα της ανάγκης, για να μπορέσω να λάβω την παρηγοριά και την βοήθεια της Αγίας Τριάδος, σ’ όλες μου τις ανάγκες, δοκιμασίες, και βάσανα – (εδώ εκφράζετε το αίτημα της προσευχής Αγίου Ιούδα Θαδδαίου) – και να μπορώ να υμνώ τον Χριστό μαζί με σένα και με όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.

Υπόσχομαι, ω ευλογημένε Άγιε Ιούδα Θαδδαίε, να ενθυμούμαι πάντοτε αυτή τη μεγάλη Χάρη. Να σε τιμώ πάντοτε, ιδιαίτερα ως τον πιο δυνατό προστάτη μου, και μ’ ευγνωμοσύνη να ενθαρρύνω την ευλάβεια προς εσένα, ΑΜΗΝ.

Είθε το όνομα της Αγίας Τριάδος να λατρεύεται και να υμνείται απ’ όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, στους αιώνες των αιώνων, ΑΜΗΝ.

Είθε το όνομα του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, να υμνείται και να δοξάζεται τώρα και παντοτεινά, ΑΜΗΝ.

Άγιε Ιούδα Θαδδαίε δεήσου για μας και άκουσε τις προσευχές μας, ΑΜΗΝ.

Ας είναι ευλογημένο το όνομα του Ιησού Χριστού. Ας είναι ευλογημένο το όνομα της Υπεραγίας και Αειπαρθένου Μαρίας. Ας είναι ευλογημένος ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος.

Σ’ όλο τον κόσμο και σ’ όλους τους αιώνες, ΑΜΗΝ.

Ενώ αναφέρεται ότι δόθηκαν στη δημοσιότητα «έγγραφα» που δήθεν «αποδεικνύουν» ότι η Προσευχή του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου, το παραπάνω δηλαδή κείμενο προσευχής, έχει γίνει αποδεκτή και έχει εγκριθεί από την εν Ελλάδι Ορθόδοξη Εκκλησία, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος το 2006, το μόνο που δημοσιοποιήθηκε είναι η κάτωθι εικόνα επιστολής της Συνόδου προς τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Κωνσταντίνο την 09/06/2006: