Η ανάρτηση που προκάλεσε οργή: «Eχω 6 μήνες να δω το γιo μου αλλά δεν με νoιάζει oύτε μoυ λείπει»

by Newsroom i-diakopes.gr
Η ανάρτηση που προκάλεσε οργή: «Eχω 6 μήνες να δω το γιo μου αλλά δεν με νoιάζει oύτε μoυ λείπει»

Εξομολόγηση πατέρα: Ο άντρας που δεν νιώθει τίποτα για τον γιο του

Ένας άντρας εξομολογήθηκε μέσα από μια ανώνυμη ανάρτηση τον λόγο που μένει μακριά από τον γιο του. Δεν μπορεί να το χωρέσει ο ανθρώπινος νους πως ένας γονιός δεν έχει το παραμικρό ενδιαφέρον για το παιδί του ωστόσο ο συγκεκριμένος πατέρας εξηγεί πως νιώθει αδιαφορία.

Στην ανάρτηση με τίτλο «γιατί δεν μου λείπει καθόλου ο γιος μου» ο πατέρας αυτός εξομολογείται ότι παρόλο που ο γιος του είναι ένα καταπληκτικό παιδί, δεν τον νοιάζει ούτε τον αφορά πού είναι, τι κάνει, πώς περνάει και ότι παρόλο που έχει να δει το παιδί του 6 μήνες λόγω πανδημίας δεν του λείπει καθόλου.

Η συγκλονιστική αυτή ανάρτηση έγινε στο medium.com και έγινε αμέσως viral συγκεντρώνοντας χιλιάδες αντιδράσεις και εκατοντάδες σχόλια από γνωστούς και ξένους.

Ο άνδρας αυτός ισχυρίστηκε ότι ήθελε εδώ και καιρό να κάνει τη συγκεκριμένη ανάρτηση επειδή “ένιωθε τα έντονα συναισθήματά του να τον πνίγουν και ήθελε να τα βγάλει από μέσα του“.

Συγκεκριμένα έγραψε: “Δεν ξέρω γιατί δεν το συμπαθώ. Δεν είναι κακό παιδί. Ίσα-ίσα. Είναι ένα καταπληκτικό παιδάκι, έξυπνο, ομιλητικό, ευγενικό και με πολύ καλούς τρόπους αλλά και πάλι δεν νιώθω τίποτα. Το βλέπω κάθε Σαββατοκύριακο και όσο περνάει ο καιρός αδιαφορώ όλο και περισσότερο. Το βλέπω μόνο και μόνο επειδή είμαι υποχρεωμένος από το σύστημα. Έχω να το δω 6 ολόκληρους μήνες και δεν με νοιάζει καθόλου“.

Συνέχισε λέγοντας πως η πρώην σύντροφός του, του στέλνει καθημερινά φωτογραφίες και βίντεο του παιδιού αλλά δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να τα ανοίξει.

Η ανάρτηση που προκάλεσε οργή: «Eχω 6 μήνες να δω το γιo μου αλλά δεν με νoιάζει oύτε μoυ λείπει»

Η εξομολόγηση ενός πατέρα που δεν ενδιαφέρεται για το παιδί του

“Μη βιαστείτε να με κρίνετε. Όταν είμαι μαζί του τον προσέχω, τον φροντίζω, ικανοποιώ κάθε του ανάγκη και επιθυμία, πηγαίνουμε στο λούνα παρκ και κάνουμε πολλά πράγματα μαζί. Είναι ένα πολύ χαρούμενο παιδάκι αλλά και πάλι ό, τι κάνω δεν το κάνω επειδή το θέλω αλλά από καθαρή υποχρέωση“.

Εκτός του γεγονότος ότι είναι υποχρεωμένος από το νόμο υπάρχουν δύο ακόμα λόγοι που δεν έχει εγκαταλείψει (ακόμα) το γιο του: ο πρώτος είναι επειδή όταν ήταν μικρός ο ίδιος, τον έχει εγκαταλείψει ο πατέρας του και δεν θέλει να ζήσει το ίδιο κανένα παιδάκι και δεύτερον γιατί φοβάται ότι η οικογένειά του θα του γυρίσει την πλάτη έτσι και παρατήσει το ίδιο του το παιδί.

“Δεν θέλω να γίνω από τους πατεράδες εκείνους που εγκαταλείπουν τα παιδιά τους αλλά και πάλι δεν μπορώ να βοηθήσω το παιδί με τον τρόπο που πρέπει. Νιώθω έτσι από τη μέρα που γεννήθηκε. Δεν έχω νιώσει λεπτό εκείνη τη συντριπτική, την άνευ όρων αγάπη, για την οποία μιλούν όλοι. Νιώθω το παιδί μου σαν να είναι ξένο.

Προσπαθώ να δικαιολογήσω γιατί νιώθω έτσι, γιατί υπάρχει αυτή η έλλειψη επικοινωνίας, αλλά δεν μπορώ ούτε αυτό να κάνω. Προσπαθώ να το συμπαθήσω, να το αγαπήσω, αλλά δεν γίνεται. Κάθε φορά που νομίζω ότι πάει κάτι να γίνει, δεν γίνεται τίποτα.

Θέλω πολύ να αγαπήσω το γιο μου. Θέλω να έχω αυτή τη σχέση που δεν είχα ποτέ με το μπαμπά μου αλλά νιώθω σαν να πιέζω τον εαυτό μου, σαν να τον αναγκάζω να νιώσει κάπως που δεν μπορεί“.

Οι χρήστες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας που διάβασαν την ανάρτησή του έσπευσαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους:

“Είσαι φρικτός. Μήπως περιμένεις να σου πούμε και μπράβο που δεν τον έχεις εγκαταλείψει ακόμα;“.

“Ανέφερες ότι σε εγκατέλειψε ο μπαμπάς σου όταν ήσουν μικρός. Θα σου πρότεινα να βρεις έναν καλό ψυχολόγο για να σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις και να γίνεις ο μπαμπάς που θες“.

“Κακώς αντιπαθείς το γιο σου. Τα μούτρα σου έπρεπε να αντιπαθείς τέτοιος γονιός που είσαι“.

“Αν δεν ενδιαφερόσουν πραγματικά για το παιδί σου, δεν θα είχες κάνει αυτή την ανάρτηση ζητώντας βοήθεια. Αν θες, μπορώ να σου δώσω μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν, αλλιώς απευθύνσου επειγόντως σε έναν επαγγελματία για να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις την εγκατάλειψη που βίωσες από το μπαμπά σου“.

Πηγή: singleparent.gr

Προτεινόμενα