Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είναι το πρότυπο κάθε γυναίκας: Κατάφερε να αποδείξει ότι τίποτα δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα όνειρά της

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Η 38χρονη αθλήτρια που άφησε ιστορία

“Ακατόρθωτο” φαντάζει αυτό που κατάφερε η ελληνίδα αθλήτρια, κι’ όμως είναι εδώ να αποδείξει πως ποτέ δεν είναι αργά για να κυνηγήσεις τα όνειρα σου.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έχει καταφέρει αναμφισβήτα να γίνει το πρόσωπο των ημερών λόγω της κατάκτησης του χρυσού μεταλίου στα 35χλμ βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Μόναχο. Πέρα όμως από το χρυσό μετάλλιο, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατάφερε να κερδίσει και τον τίτλο της μεγαλύτερης σε ηλικία αθλήτρια βαδίστρια που καταφέρνει να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε μεγάλη διοργάνωση.

Περισσότερα για την Ελληνίδα αθλήτρια Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης έγινε ευρέως γνωστή όταν κατέκτησε την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στα 20 χλμ. βάδην, με την είδηση, τότε, πως η 38χρονη σήμερα Αντιγόνη όλα αυτά τα χρόνια καταφέρνει να συνδυάζει τις σκληρές προπονήσεις με την εργασία της στο τσιπουράδικο της μητέρας της -το οποίο βρίσκεται στην Καρδίτσα- να μονοπωλεί το ενδιαφέρον του διαδικτύου.

Τα όσα έχει καταφέρει όμως η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη – με σημαντικότερο την κατάκτηση του χρυσού αυτού μεταλλίου -δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Γεννημένη στην Καρδίτσα μέχρι τα 10 της χρόνια έζησε στην Αταλάντη όπου ήρθε για πρώτη φορά με τον αθλητισμό αφού ασχολήθηκε με την ρυθμική γυμναστική.

Αργότερα, επέστρεψαν οικογενειακώς στην Καρδίτσα όπου η μητέρα της άνοιξε το τσιπουράδικο στο οποίο η Αντιγόνη εργάζεται μέχρι σήμερα και μέσα στο οποίο είχε περάσει άπειρες ώρες πσρέα με τις τρεις αδερφές της. Με την επιστροφή της όμως στην Καρδίτσα, η Αντιγόνη άφησε και την ρυθμική και για 4 χρόνια ασχολήθηκε με την κολύμβηση. Οι επιδόσεις της ωστόσο δεν ήταν πολύ καλές.

Μία ημέρα, την περίοδο που έδινε εξετάσεις για το αθλητικό σχολείο, είχε φύγει ένα μπαλάκι του τένις και καθώς πήγε να το πιάσει περπάτησε κάπως γρήγορα και έτυχε να τη δει ο μετέπειτα προπονητής της στον στίβο, Θανάσης Δεληγιάννης. Αυτός ήταν που της πρότεινα να ασχοληθεί με το βάδην.

“Εγώ δεν ήθελα να το κάνω, γιατί πολύ απλά δεν μου άρεσε το συγκεκριμένο αγώνισμα”, δήλωσε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Εγώ δεν ήθελα να το κάνω, γιατί πολύ απλά δεν μου άρεσε το συγκεκριμένο αγώνισμα. Εκείνος επέμενε για χρόνια, μάλιστα ερχόταν στο τσιπουράδικο της μαμάς μου προκειμένου να με πείσει να ασχοληθώ. Θυμάμαι, μου έλεγε πως είμαι φτιαγμένη για το βάδην, γιατί είχε δει την τεχνική μου από τη στιγμή που πήγα να πιάσω το μπαλάκι του τένις» είχε αποκαλύψει η ίδια σε συνέντευξή της.

Για τρία χρόνια, δεν πήγε σε καμία προπόνηση. Όταν το έκανε κατάλαβε πως το βάδην ήταν πράγματι αυτό που της ταίριαζε. Όταν δε, πήρε το πρώτο της μετάλλιο, κόλλησε.

Η Αντιγόνη σταμάτησε το 2004, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως η ίδια είχε πει, δεν ήταν ακόμα ώριμη, μετά ήρθαν και οι σπουδές στο ΤΕΦΑΑ, οπότε σταμάτησε για περίπου 8 χρόνια τον αθλητισμό σε υψηλό επίπεδο. Ευτυχώς για την ίδια, ένα στοίχημα τής άλλαξε πορεία και επέστρεψε ξανά στα τέλη του 2011, σε ηλικία 27 ετών. Όλα αυτά τα χρόνια όμως, δε σταμάτησε ποτέ να εργάζεται στο τσιπουράδικο της μητέρας της. Πολλές φορές μάλιστα αναγκαζόταν να προπονείται τα βράδια καθώς ήταν οι μόνες κενές ώρες που είχε.

Σύμμαχοί της στην προσπάθεια της ήταν πάντα η οικογένειά της και ο σύζυγός της και τελικά το πείσμα και το πάθος της για το βάδην τη δικαίωσε. Κόντρα σε όσους έλεγαν ότι έχει μεγαλώσει αρκετά για να ασχολείται με τον πρωταθλητισμό, και παρά την παντελή έλειψη βοήθειας από την πολιτεία, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα έτρεξε να αγκαλιάσει τον σύζυγό της και λίγα λεπτά μετά ξέσπασε σε κλάματα  όχι από λύπη, αλλά από υπερηφάνεια. Βλέποντας πως οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής και οι θυσίες της έπιασαν τόπο και την ανέβασαν στην κορυφή της Ευρώπης.


Related posts

Η απόλυτη έκπληξη: Ποιο κόμμα κατεβάζει υποψήφιο τον Παλαιοχριστιανό

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη

«Είναι ψεύτικο και το βίντεο!»: Τα 4 σημεία που κανείς δεν πρόσεξε πάνω στην Κέιτ κάνουν τις θεωρίες συνομωσίας να φουντώνουν