«Η ασέλγεια σε 15χρονο δεν είναι ποινικό αδίκημα;» Τα έχασε η Σίσσυ Χρηστίδου με τον Αλέξη Κούγια για την υπόθεση Λιγνάδη

Ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση Λιγνάδη στην Σίσσυ Χρηστίδου

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι και αναφέρθηκε στην υπόθεση Λιγνάδη. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει για την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων κάτι που σόκαρε την Σίσσυ Χρηστίδου. Υπενθυμίζουμε πως ο δικηγόρος με τις απόψεις του έχει προκαλέσει πολλές φορές στο παρελθόν.

«Τα μηνύματα είναι με ενήλικους. Εξαρτάται για τι ανήλικο μιλάμε… Για το ποινικό δίκαιο θεωρείται κάποιος ανήλικος, αν είναι κάτω των 15 ετών. Οποιοσδήποτε άνω των 15 ετών, δεν θεωρείται ανήλικος. Αν είναι κάποιος 16, 17, 18, 19 και 20, που είναι νεαροί, δεν θεωρείται ανήλικος», είπε ο Αλέξης Κούγιας με τη Σίσσυ Χρηστίδου να μένει με ανοιχτό το στόμα, ζητώντας περαιτέρω εξηγήσεις:

«Η ασέλγεια σε 15χρονο δεν είναι ποινικό αδίκημα;» – Η Σίσσυ Χρηστίδου στον Αλέξη Κούγια

«Επειδή έχω ένα γιο 14 ετών, έχει σηκωθεί η τρίχα μου κύριε Κούγια κι έχω ανατριχιάσει με αυτά που λέτε. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό. Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι σε ένα 15χρονο αγόρι, αν ένας ενήλικας τον προσεγγίσει ερωτικά, δεν είναι αυτό ποινικό αδίκημα; Είστε συντηρητικός όσον αφορά στην ομοφυλοφιλία. Αισθάνομαι γυμνή, δεν έχω να κάνω άλλη συζήτηση μαζί σας. Είμαι σε σοκ. Πώς γίνεται να υπάρχει αυτός ο νόμος;»

«Για οποιοδήποτε παιδί είναι κάτω των 14 ετών κι αν το πλησιάσεις και το χαϊδέψεις, αν το φιλήσεις ή αν το πειράξεις αυτό είναι κακούργημα και τιμωρείται από πέντε μέχρι 15 χρόνια. Αν ε΄να παιδί είναι από 12 έως 15 ετών κι υπάρχει αποπλάνηση ανηλίκου, αυτό είναι πλημμέλημα. Αν είναι πάνω από 15 δεν υπάρχει κανένα αδίκημα», συμπλήρωσε ο Αλέξης Κούγιας και συνέχισε:  «Όποιος είναι κάτω των 15 ετών θεωρείται ανήλικος, πάνω από αυτή την ηλικία δεν είναι ανήλικος και δεν είναι ποινικό αδίκημα».

Related posts

Βαρύ πένθος για την Ελένη Βιτάλη: Έφυγε από τη ζωή ο αδερφός της – Τα σπαρακτικά λόγια της

Χωρισμός “βομβα” μετά από 14 χρόνια γάμου στην οικογένεια Γλύξμπουργκ

Σήμερα ψάλλεται όλος ο Ακάθιστος Ύμνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο