Η αξέχαστη κόντρα της Νταϊάνα με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς – Η Καμίλα από “αντροχωρίστρα”, βασιλική σύζυγος στο πλάι του Καρόλου

Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς: Σε λίγες ημέρες επίσημα Βασιλική σύζυγος

Πρόκειται ίσως για την πιο αντιπαθή γυναίκα στη Βρετανία εδώ και δεκαετίες, όμως τώρα θα στεφθεί βασιλική σύζυγος και θα είναι στο εξής στο πλάι του Βασιλιά Καρόλου Γ’.

Η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, η οποία συγκέντρωσε όλα τα πυρά όταν χώρισε ο Κάρολος με τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, με το τόσο μεγάλο έρεισμα στον βρετανικό λαό, και όχι μόνο.

Δεκαέξι μήνες μεγαλύτερη από τον Κάρολο, η Καμίλα γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου του 1947. Κόρη αξιωματούχου του Βρετανικού Στρατού, φοίτησε στο σχολείο Queens Gate και σπούδασε στην Ελβετία.

Ήταν εκθαμβωτική και αστεία. Αυτό ήταν το ατού της Καμίλα. Οι άνθρωποι απολάμβαναν τη συντροφιά της. Έκανε τους πάντες να γελάνε. Κι έπινε, και κάπνιζε, και ήταν μέσα σε όλα. Αγαπούσε τα πάρτι.

Γνώρισε τον Κάρολο το 1970. Ένας έρωτας με την πρώτη ματιά – όπως λένε αυτοί που ξέρουν- ο οποίος όμως διήρκησε μόνο λίγους μήνες.

Ήταν ο πρώτος έρωτας για τον Κάρολο. Ήταν 23 ετών κι αυτή ήταν η πρώτη πραγματική σχέση του. Όμως, και οι δύο ήξεραν ότι αυτό το φλερτ που εξελίχθηκε σε έρωτα, δεν θα μπορούσε να καταλήξει ποτέ σε γάμο…

Η σύντομη σχέση τους θα διακοπεί, με τον Κάρολο να υπηρετεί στο Βασιλικό Ναυτικό και την Καμίλα να αρραβωνιάζεται άρον- άρον έναν αξιωματικό του ιππικού, με τον οποίο απέκτησε 2 παιδιά.

Η σκληρή κόντρα της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς με την Νταιάνα

Εκείνη παντρεύεται το 1973. Εκείνος γνωρίζει την Νταϊάνα 4 χρόνια μετά και την παντρεύεται το 1981. Οι εκ διαμέτρου αντίθετες απαντήσεις που είχαν δώσει Κάρολος και Νταϊάνα στην πρώτη τηλεοπτική τους εμφάνιση ως ζευγάρι είχαν αφήσει εποχή.

Τα σύννεφα και στους δύο γάμους τους δεν άργησαν να φανούν. Η Καμίλα χώρισε το 1995 κι εκείνος το 1996.

Ο Κάρολος χώρισε πολύ επεισοδιακά, καθώς βοούσε ο τύπος για την εξωσυζυγική σχέση με την Καμίλα. Τα ταμπλόιντ ήθελαν να βρουν έναν κακό στην ιστορία.

“Πιστεύετε ότι η κυρία Πάρκετ Μπόουλς κατέστρεψε τον γάμο σας;”, ρωτήθηκε η Νταϊάνα στο παρελθόν. “Ήμασταν τρεις σε αυτόν το γάμο. Οπότε υπήρχε συνωστισμός”, απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια η πριγκίπισσα.

Ωστόσο, η Νταϊάνα δεν ήταν διατιθεμένη να κρατήσει το στόμα της κλειστό, για τον θρόνο. Χαρακτηριστικός είναι ο έντονος διάλογος με την Καμίλα, όπως τον είχαν μεταδώσει τα ΜΜΕ της εποχής.

Νταϊάνα: “Ξέρω τι τρέχει ανάμεσα σε εσένα και τον Κάρολο, απλά θέλω να μου το επιβεβαιώσεις.

Καμίλα: “Έχεις όλα όσα ήθελες. Όλοι οι άνδρες της υφηλίου είναι ερωτευμένοι μαζί σου και έχεις δυο πανέμορφα παιδιά, τι παραπάνω θέλεις;”.

Νταϊάνα: “Θέλω τον άντρα μου. Πρέπει να είναι και κόλαση για εσάς όλο αυτό. Αλλά ξέρω τι συμβαίνει. Μη με περνάτε για ηλίθια”.

O θάνατος της πριγκίπισσας στο Παρίσι συγκλονίζει ολόκληρο τον κόσμο. Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου περνάει μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ζωής του.

Η περίοδος είναι εξαιρετικά δύσκολη και για την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, που ήδη έχει χωρίσει.

“Κάποιοι που έτυχε να με συναντήσουν στο σούπερ μάρκετ μου πέταγαν ψωμί. Ήταν τρομερό. Ήταν μια βαθιά δυσάρεστη στιγμή και δεν εύχομαι να συμβεί κάτι αντίστοιχο ούτε στον χειρότερο εχθρό μου”, σχολίασε η Καμίλα.

Χρειάστηκαν δύο χρόνια για τον διάδοχο του θρόνου και τη σύντροφό του να κάνουν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση και τρία χρόνια μέχρι η Βασίλισσα Ελισάβετ να δεχτεί να παραβρεθεί στον ίδιο χώρο με την ερωμένη του γιου της.

Έκτοτε το παλάτι έβαλε μπρος το επικοινωνιακό λίφτινγκ με το οποίο θα μετέτρεπε την Καμίλα από πριγκιπική ερωμένη σε βασιλική σύζυγο. Η αντισυμβατική ιστορία αγάπης ολοκληρώθηκε το 2005 με τον γάμο τους.

Δεν άφηνε τους επαγγελματίες να κάνουν τη δουλειά τους. Είχε πάντα αυτό το χτένισμα του ’70 σαν τη Φάρα Φόσετ.

Η αιώνια αυτή έφηβη με τα φουντωτά ξανθιά μαλλιά δεν δίστασε να κάνει ριζικές αλλαγές για να μπει στα βασιλικά παπούτσια.

Περιποιημένα χτενίσματα, φορέματα από οίκους και πανάκριβα κοσμήματα έγιναν αναπόσπαστα κομμάτια της γκαρνταρόμπας της.

Πενήντα δύο χρόνια από τη γνωριμία τους, ο Κάρολος εξακολουθεί να χορεύει σαν έφηβος μαζί με την “αιώνια αγαπημένη του”, τη μέχρι πρότινος “πιο μισητή γυναίκα στη Βρετανία”, και το “εσαεί τρίτο πρόσωπο” στον πρώτο γάμο του με την Νταϊάνα.

Όπως και να έχει, ο Κάρολος έγινε αυτόματα βασιλιάς και η Καμίλα Πάρκετ Μπόουλς βασιλική σύζυγος και μάλιστα με τις “ευλογίες” της ίδιας βασίλισσας Ελισάβετ. Άλλωστε, είναι ο ίδιος τίτλος που απονεμήθηκε στη μητέρα της Ελισάβετ όταν βασίλευε ο Γεώργιος ΣΤ’.

Η ίδια ασχολείται με τη φιλανθρωπία και στέκεται στο πλευρό των θυμάτων ενδοοικογενειακής και σεξουαλικής βίας.

Related posts

Ασταμάτητος ο Παλαιοχριστιανός: Έκανε κίνηση-ματ και ετοιμάζεται να φέρει τα πάνω-κάτω στην Ελλάδα

Επıχειρηματίας, φίλος του Χάρι και της Μέγκαν: «Λuπάμαι που η Κέιτ έχει καpκiνο αλλά το παλάτı είπε αυτό το ψέμα»

Γιατί ο Χριστός αφού αναστήθηκε έφαγε ψητό ψάρι και μέλι;