Η Δέσποινα Βανδή φιάχνει κάθε χρόνο το πιο αφράτο πασχαλινό τσουρέκι και λέει το μυστικό της συνταγής της

by Τόνια Τζαφέρη
Η Δέσποινα Βανδή φιάχνει κάθε χρόνο το πιο αφράτο πασχαλινό τσουρέκι και λέει το μυστικό της συνταγής της

Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο και πάλι από την κουζίνα

Η γνωστή τραγουδίστρια και πλέον και παρουσιάστρια, πέρα από αυτά είναι και μια εκπληκτική μαγείρισσα, αφού πολύ συχνά μοιράζεται τις δικές της συνταγές μαγειρικής και αυτό φαίνεται να είναι κάτι που απολαμβάνει πολύ.

Η Δέσποινα Βανδή φιάχνει κάθε χρόνο το πιο αφράτο πασχαλινό τσουρέκι και λέει το μυστικό της συνταγής της

Η Δέσποινα Βανδή, όπως είναι γνωστό πέρα από μία εξαιρετική ερμηνεύτρια, τα καταφέρνει άψογα και με την μαγειρική. Η τραγουδίστρια μαγειρεύει υπέροχα και αρκετά συχνά προσκαλεί και τους αγαπημένους της φίλους, προκειμένου να γευματίσουν όλοι μαζί. Η ίδια λόγω της Βδομάδας μπήκε στην κουζίνα για να φτιάξει λαχταριστά τσουρέκια για τα παιδιά της και αποφάσισε να μοιραστεί και την συνταγή της με τους ακόλουθούς της στο Instagram.

Η συνταγή της Δέσποινας Βανδή για λαχταριστά τουρέκια

Υλικά

6 αυγά

180 γρ.μαγια

2 1/2 κιλά αλευρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 φλ χλιαρό νερο

300γρ βούτυρο αιγοπρόβειο

750 ζάχαρη

600 γρ γάλα

1 φακελάκι μαχλέπι

1 φακελάκι κακουλε 5-6 κομματάκια μαστίχας

1/2 κγ αλάτι

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση: Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου! Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά! Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω!

Αναλυτικά η εκτέλεση της συνταγής από την Δέσποινα Βανδή

Η Δέσποινα Βανδή φιάχνει κάθε χρόνο το πιο αφράτο πασχαλινό τσουρέκι και λέει το μυστικό της συνταγής της

Λιώνω το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη. Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω! Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό ! Έτσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη-αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη! Ρίχνω περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση. Πάνω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι το κακουλέ και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδί και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη!”

Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι! Τρελαίνομαι με τις πρώτες αυτές μυρωδιές! Όταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα γάλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλώντας το (δε μπορώ αλλιώς να σας το περιγράψω) να το διαλύσετε όσο γίνεται! Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε! Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε!? Τότε ρίχνετε λίγο λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο στα χέρια σας και συνεχίζετε την προσπάθεια! Θα δείτε στο τέλος πόσο ωραίο γίνεται! Σκεπάζετε με βρεγμένες πετσέτες και τυλίγετε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος! Μην είναι κανένα παράθυρο ανοιχτό δίπλα!? Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα!

Δέσποινα Βανδή: “Καλή επιτυχία! Καλό Πάσχα!”

Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθετε τα τσουρέκια σας-μην αλευρώσετε τον πάγκο! Τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω! Τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε για 25′ -έχετε προθερμάνει το φούρνο εννοείται- στους 175 βαθμούς! Αναλόγως βέβαια πάντα με το φούρνο σας! Καλή επιτυχία! Καλό Πάσχα!» είχε γράψει η Δέσποινα Βανδή και αυτή είναι η συνταγή της για τέλεια τσουρέκια!

Προτεινόμενα