Η εικόνα της 8χρονης Νικολέτας στο σχολείο εξηγεί γιατί δεν πρέπει να είναι ποτέ στην τάξη χωρίς νοσηλευτή

by Τόνια Τζαφέρη
Η εικόνα της 8χρονης Νικολέτας στο σχολείο εξηγεί γιατί δεν πρέπει να είναι ποτέ στην τάξη χωρίς νοσηλευτή

Η συγκλονιστική ανάρτηση της μητέρας της

Ο λόγος για την Νικολέτα Τέτα, την μαμά της 8χρονης Νικολέτας, μιας μαθήτριας που έχει επιληψία. Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς η μαμά της έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα για να αναδείξει την αναγκαιότητα να προσληφθεί άμεσα σχολικός νοσηλευτής ώστε να μην αντιμετωπίζει προβλήματα στην τάξη.

Να παρακολουθεί απρόσκοπτα τα μαθήματά της και να έχει ένα στήριγμα για τις δύσκολες στιγμές που προκύπτουν λόγω της κατάστασης της υγείας της.

Όπως εξηγεί η μικρή Νικολέτα “Είμαι ένα χαρούμενο και δραστήριο κορίτσι, αλλά και κάπως αδέξιο. Εκεί που προσπαθώ να πιαστώ από κάπου, τελικά δε τα καταφέρνω, και συχνά σκουντουφλάω σε αντικείμενα ή ακόμη και συμμαθητές μου. Στη χαρά μου, συνήθως όταν ακούω το κουδούνι να χτυπά για διάλειμμα, μπορεί να φάω και καμιά τουμπίτσα.

Είναι ο λόγος που σας ζητώ να με συνοδεύεται στην αυλή, στη σκάλα και στη τουαλέτα. Κι όλα αυτά, μέχρι να έρθει η σχολική νοσηλεύτρια που αναμένω, η οποία για λόγους που δε γνωρίζω, θα αργήσει φέτος να έρθει.”

Η φωτογραφία και το ξέσπασμα της μητέρας της Νικολέτας

Σήμερα, η μαμά της δημοσίευσε μια συγκλονιστική φωτογραφία όπου η 8χρονη είναι κουκουλωμένη με μια κουβέρτα στο γραφείο των δασκάλων καθώς τα άτομα με επιληψία κουράζονται εύκολα, επιβαρύνονται από τις φωνές και τον αντίλαλο που δημιουργείται σε μια σχολική αίθουσα, στους διαδρόμους του σχολείου και στο προαύλιο, από τη ζέστη και τις συνεχείς ομιλίες .

Για να καταλάβετε τη σχολική καθημερινότητα ενός παιδιού με επιληψία, σας δείχνω μια εικόνα . Το επιληπτικό ατομο επηρεάζεται από το περιβάλλον που βρίσκεται. Επιβαρύνεται έντονα από τις φωνές και τον αντίλαλο που δημιουργείται σε μια σχολική αίθουσα , στους διαδρόμους του σχολείου και στο προαύλιο .

Από τη ζέστη . Από τις συνεχείς ομιλίες . Ένα περιβάλλον όπου ένα υγιές παιδι απλώς θα γυρνούσε κουρασμένο στο σπίτι το μεσημέρι, ενώ ενα επιληπτικό παιδί κουράζεται γρήγορα με αποτέλεσμα να έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει κρίση .

Αυτό το παιδί, θέλουν να το αφήσουν στο σχολείο μόνο του , χωρίς νοσηλευτή ! Και μια χαρά τα καταφέρνουν γιατί αυτό κάνουν . Και δεν είναι η πρώτη φορά . Και θυμώνω

Προτεινόμενα