Η γιαγιά της σειράς «Σασμός» που έχει κλέψει τις εντυπώσεις με την υποκριτική της: Ποια είναι η Όλγα Δαμάνη

«Σασμός»: Ποια είναι η Όλγα Δαμάνη;

«Σασμός»: Η γιαγιά της επιτυχημένης σειράς του Alpha κατάφερε ήδη από το πρώτο επεισόδιο να κλέψει τις εντυπώσεις με την υποκριτική της δεινότητα. Το όνομα της είναι Όλγα Δαμάνη και βρίσκεται στον χώρο του θεάτρου εδώ και αρκετά χρόνια.

Η εν λόγω ηθοποιός υποδύεται την Ειρήνη Βουρλάκη, την μητέρα του Μάρκου Βουρλάκη και γιαγιά της Αργυρώς, λιγομίλητη, διορατική, με λαϊκή σοφία και βαθιά αίσθηση του δικαίου. Το μοιρολόι όμως πάνω από τον τάφο του νεκρού παιδιού τους συγκίνησε σε δευτερόλεπτα το κοινό.

Την Όλγα Δαμάνη την έχουμε ξανά γνωρίσει μέσα από τον ρόλο της στο “Νησί”, το “Κάτω Παρτάλι” αλλά και σε ένα Flashback επεισόδιο των Άγριων Μελισσών.

Λίγα λόγια για την Όλγα Δαμάνη που συμμετέχει στον Σασμό

Ένα από τα πρόσωπα που τη σημάδεψε είναι η Κατίνα Παξινού, η οποία αναφώνησε “μπράβο” όταν την είδε για πρώτη φορά να παίζει κατά τη διάρκεια των εξετάσεων στο Εθνικό Θέατρο. “Βρήκα επιτέλους ένα χώρο, όπου μπορώ να υπάρξω και να νιώσω ευτυχισμένη. Μέχρι τότε δεν ήξερα τι να κάνω!” είχε πει για την αντίδραση της μεγάλης ηθοποιού όταν την αντίκρισε σε συνέντευξη της στο περιοδικό Down Town. Mέχρι τότε είχε κάνει αρκετές δουλειές, ωστόσο καμία δεν της ταίριαζε. Είχε εργαστεί ως δακτυλογράφος, ως τηλεφωνήτρια και σε δικηγορικό γραφείο.

Η τελευταία της δουλειά υπήρξε καθοριστική για το μέλλον της. Ο Μάνος Κατράκης ήταν το πρόσωπο που την έπεισε να ασχοληθεί με το θέατρο. Ήταν πελάτης του δικηγορικού γραφείου στο οποίο εργαζόταν. Το 1975 αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Επί μια δεκαετία συμμετείχε μεταξύ άλλων στα έργα: Επτά επί Θήβας του Αισχύλου, Όρνιθες του Αριστοφάνη, Βάκχες του Ευριπίδη.

Συμμετείχε στα έργα του Εθνικού Θεάτρου: Εξορία του Π. Μάτεσι, Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, Βεγγέρα του Δ. Καπετανάκη, Η δολοφονία του Μαρά του Π. Βάις. Έχει συνεργαστεί ακόμα με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Αλέκος Αλεξανδράκης και ο Γρηγόρης Βαλτινός και με μεγάλους σκηνοθέτες του θεάτρου και κινηματογράφου. Για το γεγονός πως δεν απέκτησε τη δική της οικογένεια, είχε αναφέρει πως ο λόγος ήταν η αφοσίωση της στο θέατρο:

«Δεν αισθάνθηκα ότι έλειπε κάτι από τη ζωή μου. Όταν αργότερα αισθάνθηκα αυτή την έλλειψη, ήταν αργά».

Related posts

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη

«Είναι ψεύτικο και το βίντεο!»: Τα 4 σημεία που κανείς δεν πρόσεξε πάνω στην Κέιτ κάνουν τις θεωρίες συνομωσίας να φουντώνουν

“Εσύ σε σούπερ μάρκετ;” Μαθεύτηκε η αλήθεια για την χρυσή κληρονόμο Αθηνά Ωνάση, με τι ασχολείται σήμερα