Η ιστορία αγάπης του Νίκου και της Δήμητρας: Εγκλωβίστηκαν στην Αττική οδό και αποφάσισαν να τα ξαναβρούν

by Τόνια Τζαφέρη
Η ιστορία αγάπης του Νίκου και της Δήμητρας: Εγκλωβίστηκαν στην Αττική οδό και αποφάσισαν να τα ξαναβρούν

Αττική οδό: Οι δύσκολες στιγμές φέρνουν κοντά τους ανθρώπους

Μια απίστευτη ιστορία διηγήθηκαν ένα ζευγάρι από την ημέρα του χιονιά, ο οποίος εγκλώβισε χιλιάδες Έλληνες στην Αττική οδό, περνώντας μια από τις μεγαλύτερες ταλαιπωρίες της ζωής τους. Ακολουθεί η αφήγηση της ιστορίας:

“Η ώρα ήταν δύο τα ξημερώματα της Τρίτης. Φόρτιζα το κινητό μου τηλέφωνο στην πρίζα που υπάρχει στην τηλεφωνική φωλέα εκτάκτου ανάγκης στο τελείωμα του τούνελ της Αττικής Οδού.

Με πλησιάζει ένα παλικάρι και με ρωτάει εάν μπορεί να φορτίσει και εκείνος. Παρότι στα 50 μέτρα είχε και άλλη εγκατάσταση ο Νίκος έμεινε κοντά μου για παρέα. Φαινόταν πως ήθελε να μιλήσει και παρατήρησα πως ήταν πολύ ανήσυχος.

Η ιστορία αγάπης του Νίκου και της Δήμητρας: Εγκλωβίστηκαν στην Αττική οδό και αποφάσισαν να τα ξαναβρούν

Ενώ μου περιέγραφε το πως μπήκε στην Αττική οδό κοιτούσε συνεχώς προς το ανοικτό μέρος της Αττικής οδού που τα αυτοκίνητα είχαν ήδη θαφτεί στο χιόνι. Ξαφνικά με κόβει και μου λέει: “Αδελφέ μπορείς να με βοηθήσεις;”

Ζούμε μία τρέλα. Πρέπει να την βρω…” Απόρησα γιατί δε μπορούσα να του προσφέρω καμία ουσιαστική βοήθεια αλλά παρόλα αυτά το πήγα παρακάτω και έτσι ξεκίνησε να μου λέει: “Ψάχνω να βρω τη φίλη μου. Έχω περπατήσει πέντε χιλιόμετρα για να την βρω. Εχουν βραχεί τα πόδια μου και έχω παγώσει. Δεν αντέχω άλλο να περπατήσω μέσα στο χιόνι. Και δεν σταματάει και αυτή η χιονοθύελλα. Μπορείς σε παρακαλώ να βγεις μπροστά όσο μπορείς και να δεις εάν υπάρχει ένα μίνι κούπερ ζαχαρί; Θα δεις μία κοπέλα μέσα. Την λένε Δήμητρα. Πες της πως είμαι εδώ και να μη φοβάται.

Η ιστορία αγάπης του Νίκου και της Δήμητρας: Εγκλωβίστηκαν στην Αττική οδό και αποφάσισαν να τα ξαναβρούν

Βέβαια δεν ξέρω εάν βρίσκεται στα πρώτα αυτοκίνητα εδώ μπροστά. Μπορεί να είναι και πιο κάτω προς την Κάντζα όπου μαθαίνω πως και εκεί έχει αποκλεισμένους. Δεν λειτουργεί το κινητό της. Δεν έχει μπαταρία. Μιλήσαμε το απόγευμα. Μου είπε πως ήταν καλά. Είχε τουλάχιστον βενζίνη αλλά δεν είχε μπαταρία. Μου είπε πως έχει περάσει το τούνελ της Αττικής αλλά δεν ήξερε που ακριβώς είναι. Τι να σου πω φίλε… Ζούμε μία τρέλα. Πρέπει να την βρω…”. Δε μου απάντησε ποτέ… Αφού του εξηγώ πως είναι αδύνατον να περπατήσει από τον κόμβο της Δουκίσσης Πλακεντίας στην Κάντζα εν μέσω της χιονοθύελλας κάνω την προσπάθεια μου. Μετά από περίπου ένα χιλιόμετρο φτάνω στα πρώτα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στην Δουκίσσης Πλακεντίας αλλά το αυτοκίνητο της Δημήτρας δεν το συνάντησα ποτέ.

Η ιστορία αγάπης του Νίκου και της Δήμητρας: Εγκλωβίστηκαν στην Αττική οδό και αποφάσισαν να τα ξαναβρούν

Πως τα συμβάντα στην Αττική οδό έφεραν ένα ζευγάρι και πάλι κοντά

Τηλεφώνησα στο Νίκο και του είπα πως δεν έχει εγκλωβιστεί εδώ αλλά πιθανότατα πολύ πιο κάτω. Εκεί κάπου ολοκληρώθηκε και η επικοινωνία με το Νίκο. Εγώ συνέχισα το ρεπορτάζ και όταν γύρισα πάλι στο τούνελ μετά από μία ώρα δεν τον είδα. Φαντάστηκα πως κάπου θα τον συναντήσω πάλι ή θα τον καλούσα στο τηλέφωνο αργότερα. Ετσι και έγινε. Μόνο που δε μου απάντησε ποτέ. Απλή ιστορία δύο ερωτευμένων…

Έμεινα όλο το βράδυ στην Αττική Οδό για το ρεπορτάζ. Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης και στο γυρισμό για τη βάση μου έκανα άλλη μία κλήση στο Νίκο ο οποίος και πάλι δεν απάντησε οπότε και δεν ξανασχολήθηκα. Σήμερα το πρωί (Κυριακή 30/1) χτύπησε το κινητό μου. Ήταν ο Νίκος. Με αλλαγμένη διάθεση και σχεδόν γελώντας πια με πήρε τηλέφωνο για να με ευχαριστήσει αλλά και να μου πει την περιπέτεια του που ειλικρινά με συγκλόνισε και αποφάσισα με την άδεια του ίδιου και της Δήμητρας Τ. να την δημοσιεύσω. Μία απλή ιστορία δύο ερωτευμένων παιδιών που μέσα από τις δυσκολίες προσπαθούν να βρουν το δρόμου τους και όπως φαίνεται η “Ελπίδα” πεθαίνει τελευταία…

“Επικοινωνήσαμε με τη Δήμητρα το μεσημέρι της Τρίτης. Την απεγκλώβισαν τα ξημερώματα της Τρίτης μαζί με άλλους. Τους είχαν σε ένα λεωφορείο της αστυνομίας μέχρι που την πήγαν σπίτι της”, μου είπε αρχικά και στη συνέχεια μου διηγήθηκε την ιστορία τους… “Σταματήσαμε εγκυμοσύνη” “Εγώ Κώστα είμαι άνεργος από τον Οκτώβριο. Ανήμερα του Αγίου Αντωνίου πήρα θετική απάντηση για δουλειά στην Κύπρο.

Αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Εγώ 1 Φεβρουαρίου πιάνω δουλειά στην Κύπρο αλλά τώρα με τα γεγονότα μου έδωσαν 10 μέρες παράταση. Μόλις το είπα στην Δήμητρα πως θα πάω Κύπρο στεναχωρήθηκε. Δε μπορεί να με ακολουθήσει γιατί προσέχει τους γονείς της που έχουν προβλήματα υγείας και κάνει και μαθήματα σε κάποια παιδιά και δε μπορεί να τα αφήσει. Εγιναν και άλλα γεγονότα. Αποφασίσαμε να σταματήσουμε μία εγκυμοσύνη της Δ