«Η ιστορία ενός θαύματος»: Ο αυτιστικός γιατρός-φαινόμενο που σπάει τα ρεκόρ τηλεθέασης ακόμα και σήμερα

«Η ιστορία ενός θαύματος»: Ο αυτιστικός γιατρός-φαινόμενο που σπάει τα ρεκόρ τηλεθέασης ακόμα και σήμερα

«Η ιστορία ενός θαύματος»: Η σειρά που σπάει τα ρεκόρ τηλεθέασης

Μέσα από τη δημοφιλή σειρά του ΣΚΑΙ, απολαύσαμε την πετυχημένη σειρά «Γιατρός, η ιστορία ενός θαύματος», η οποία έχει καταφέρει αν κερδίσει την αγάπη του ελληνικού και του τουρκικού κοινού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τανέρ Ολμέζ – που υποδύεται τον Αλί – έχει καταφέρει με τις υποκρικτικές του ικανότητες να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό και να παραμένει σταθερά στην κορυφή των τηλεμετρήσεων. Δεν είναι τυχαίο πως όταν ξεκίνησε η προβολή της σειράς στη γειτονική Τουρκία οι followers της στο Instagram ήταν 500 χιλιάδες και πλέον ακολουθείται από σχεδόν 2 εκατομμύρια.

Εκτός από την τηλεθέαση ο Τανέρ Ολμέζ σαρώνει και στα βραβεία. Το 2019 πήρε το βραβείο του Β’ αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Katil Joe», ενώ ο ρόλος του Αλί του χάρισε το βραβείο του «Ανερχόμενου ηθοποιού της χρονιάς».

Ο Τανέρ Ολμέζ είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και με μεγάλη πειθώ ερμηνεύει έναν αυτιστικό γιατρό, με σύνδρομο Savant. Ο 34χρονος ηθοποιός γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου του 1986 στο Τούντζελι της ανατολικής Τουρκίας και στην ηλικία των 6 χρόνων μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη.

«Η ιστορία ενός θαύματος»: Ο αυτιστικός γιατρός-φαινόμενο που σπάει τα ρεκόρ τηλεθέασης ακόμα και σήμερα

Τανέρ Ολμέζ: Τα παιδικά του χρόνια

Οι γονείς του έφυγαν για ένα διάστημα στην Ελβετία κι εκείνος έζησε με τους παππούδες του, μακριά ακόμη και από τον αδελφό του, ο οποίος είναι μουσικός και πλέον είναι οι καλύτεροι φίλοι. «Με τον αδελφό μου δεν βλεπόμασταν για πολλά χρόνια. Έχουμε διαφορά οκτώ χρόνια. Όταν με είδε για πρώτη φορά, ήμουν τεσσάρων χρόνων» έχει πει σε συνέντευξή του στη «Hurriyet», λίγους μήνες πριν, εξηγώντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωσε.

«Οι οικογένειες του πατέρα μου και της μητέρας μου ήταν λιγάκι μακριά η μία από την άλλη. Ο ένας μας έμενε με τη μία γιαγιά και ο άλλος με την άλλη και τους θείους. Δηλαδή ήμασταν σαν δύο ξεχωριστές οικογένειες και δεν μπορούσαμε να βλεπόμαστε. Και μάλιστα, ο αδελφός μου, με το παιδικό μυαλό του, θύμωνε μαζί μου. Την πρώτη στιγμή που με είδε είπε, “Σγουρομάλλη, είσαι κάτι πολύ γλυκό, από αυτή τη στιγμή κι έπειτα σε αγαπώ πολύ”. Μετά αποδεχτήκαμε αναγκαστικά αυτά που ζούσαμε και αγαπήσαμε πολύ ο ένας τον άλλο».

Από μαθητής λυκείου ακόμη, ο ηθοποιός ενδιαφερόταν για το θέατρο και η πρώτη σχολική παράσταση στην οποία συμμετείχε ήταν το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας». Τελειώνοντας το σχολείο ήξερε πολύ καλά ποιον επαγγελματικό δρόμο θα ακολουθήσει! Έκανε θεατρικές σπουδές, σε δύο διαφορετικές σχολές και σπουδαστής ακόμη έπαιξε στην πρώτη του σειρά, με τον τίτλο «Beşinci Boyut», εν έτει 2005. Το τουρκικό κοινό τον γνώρισε από τις σειρές «Medcezir» και «Muhtesem Yuzyil: Kosem», αλλά η καριέρα του εκτοξεύτηκε, με το ρόλο του Αλί Βεφά, στο «Mucize Doktor» και όχι τυχαία. Άλλωστε, αυτός ο ρόλος του χάρισε φέτος και το βραβείο του «Ανερχόμενου ηθοποιού της χρονιάς».

Για τον Τανέρ, η σειρά του FOX είναι ένα προσωπικό στοίχημα που κέρδισε, καθώς προτίμησε να μην ακούσει σκηνοθέτη και σεναριογράφο, για να αποδώσει τον ήρωά του, αλλά να βρεθεί ανάμεσα σε ανθρώπους με αυτισμό. «Έπρεπε όλα να είναι ξεκάθαρα και χωρίς υπερβολές. Γι’ αυτό τον λόγο συναντήθηκα με άτομα με αυτισμό, μπήκα στα σπίτια τους και στα δωμάτιά τους. Όταν τα συναντούσα, στεκόμουν σιωπηλός χωρίς να μιλώ καθόλου, δεν είχα υπερβολική βλεμματική επαφή μαζί τους και δεν τα κοιτούσα επίμονα, για να τα παρατηρήσω. Με βασάνιζε η σκέψη ότι ίσως να τα ενοχλώ» λέει, όπως επίσης ότι κι αυτό δεν ήταν εύκολο: «Πολλές φορές ο λαιμός μου δενόταν κόμπος, πήγαινα σε μια γωνία για να βάλω τα κλάματα» υποστηρίζει.

Ο Τανέρ Ολμέζ δηλώνει, επίσης, ευτυχής που μπόρεσε να ερμηνεύσει κάτι τόσο διαφορετικό από τα συνηθισμένα: «δεν ήθελα να πλασάρω τον εαυτό μου και τους χαρακτήρες που υποδυόμουν ως τύπους χαζούς, παιχνίδι στα χέρια των ανθρώπων. Ήθελα με σωστά πρότζεκτ να κάνω τους θεατές να λένε “Αυτός ο νεαρός είναι ηθοποιός”. Επειδή βλέπω σοβαρά αυτή τη δουλειά. Δεν είμαι δρομέας 100 μέτρων, μαραθωνοδρόμος είμαι. Γι’ αυτό το λόγο κρατήθηκα σωματικά και πνευματικά υγιής και κοίταξα μπροστά μου».

Ο Ολμέζ είναι από τους λίγους, ίσως και ο μοναδικός Τούρκος ηθοποιός που η εξωτερική του εμφάνιση δεν παραπέμπει σε μοντέλο. Εκείνος αισθάνεται σαν πρωτοπόρος σε αυτό τον τομέα κι εύχεται το παράδειγμα των παραγωγών της σειράς «Mucize Doktor» να ακολουθήσουν κι άλλοι: «Η τηλεόραση αγαπάει την ομορφιά, αλλά ένα άλλο μέρος της δουλειάς είναι η καρδιά. Μόνο με την ομορφιά των ματιών και των φρυδιών δεν γίνεται αυτή η δουλειά. Θα είναι μια επιτυχία αν αλλάξει πια το μυαλό των παραγωγών και των ανθρώπων της τηλεόρασης. Θα λένε: «Ας κάνουμε ένα δοκιμαστικό και σε αυτά τα παιδιά, είναι πολύ καλά, είναι «φωτιά». Στη σειρά «Mucize Doktor» αυτό έκαναν, μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς;».

«Η ιστορία ενός θαύματος»: Ο αυτιστικός γιατρός-φαινόμενο που σπάει τα ρεκόρ τηλεθέασης ακόμα και σήμερα