Η ιστορία της Εμμανουέλας: «Παράτησα τη ζωή στην Αθήνα για ένα χωριό 300 κατοίκων και νιώθω ότι ήδη έχω κερδίσει 10χρόνια ζωής»

Ζωή στο χωριό: Αυτή είναι η εμπειρία της Εμμανουέλας

Λίγο-πολύ, όλοι όσοι ζούμε σε μεγάλη πόλη έχουμε σκεφτεί πως θα ήταν η ζωή στο χωριό. Χωρίς τους γρήγορους ρυθμούς, το ακριβό κόστος ζωής και τον θόρυβο μιας μεγάλης πόλης. Η κ. Εμμανουέλα καταθέτει την εμπειρία της.

Πριν ένα χρόνο περίπου άφησα την Αθήνα και ήρθα σε ένα χωριό με 300 κατοίκους.

Περίμενα να φρικάρω και να μην αντέξω.

Φτάνω σχεδόν αμέσως βρίσκω δουλειά σε καφετέρια και βλέπω πως το αφεντικό είναι ένας άγγελος.

Κάθε πρωί κουλούρι, τυρόπιτα ή ότι ζεστό είχε βγάλει ο φούρνος, το μεσημέρι μου κατέβαζε ένα πιάτο φαγητό από το δικό της, κόλλησα κόβιντ και μου έφερνε φαγητό κάθε μεσημέρι, ψώνια το ίδιο, δεν δέχτηκε ούτε 0,50€.

Ο μισθός κάθε μήνα μπαίνει και βάζει και το κάτι παραπάνω.

Άλλες φορές 10€, άλλες 20€ και άλλες 40€.

Η ζωή στο χωριό

Μπορεί να χρειάζεται να ξυπνάω στις 4:30, μπορεί να με περιμένουν 5:30 η ώρα δέκα πελάτες για να πάρουν καφέ και να πάνε στα χωράφια και στα ζώα, μπορεί από τις 6:00 να μαζεύονται οι παππούδες και να μαλώνουν κάθε μέρα για τα κόμματα, μπορεί ώρες ώρες να είναι εκνευριστικοί, αλλά είμαι ένα χρόνο εδώ και νιώθω ότι έχω 10 χρόνια plus ζωής.

Αυτήν την ησυχία, την ηρεμία, το μη άκουσμα βουητών, μηχανών και αυτοκινήτων, ο καθαρός αέρας, το πράσινο δεν το αλλάζω με τίποτα.

ΥΓ: Γατάκια, τα δικά σας tips είναι λεφτά, τα δικά μου είναι πατάτες, πιπεριές, τζάμπα λάδι, καρπούζια, πεπόνια, πράσα, σπανάκι, φρούτα.

*Το παραπάνω ποστ αναδημοσιεύτηκε στο Singlewoman.gr από την ομάδα στο fb «Τμήμα Προσωπικού Δράματος» με την άδεια της συντάκτριάς του, Εμμανουέλας Μαρκέζη.

Related posts

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη

«Είναι ψεύτικο και το βίντεο!»: Τα 4 σημεία που κανείς δεν πρόσεξε πάνω στην Κέιτ κάνουν τις θεωρίες συνομωσίας να φουντώνουν

“Εσύ σε σούπερ μάρκετ;” Μαθεύτηκε η αλήθεια για την χρυσή κληρονόμο Αθηνά Ωνάση, με τι ασχολείται σήμερα