Η ιστορία του μικρού Αντρέα και ο χωρισμός των γονιών του – “Εγώ δεν είμαι σαν και σένα που διέλυσες την οικογένειά μας!”

Πριν κατηγορήσεις κάποιον από τους δυο γονείς, καλό θα ήταν να γνωρίζεις την αλήθεια

«Τελειώσαμε, μέχρι εδώ, δεν πάει άλλο» άκουσε ο Αντρέας τη μητέρα του να λέει στον πατέρα του μετά το φαγητό. «Δεν αντέχω άλλο, θέλω να χωρίσουμε».

Όταν οι γονείς του Ανδρέα χώρισαν, κατηγόρησε τη μάνα του για όλα και τη μίσησε αλλά όταν έμαθε τον πραγματικό λόγο πίσω από το διαζύγιο κατάλαβε πόσο μεγάλο λάθος έκανε κατηγορώντας τη μητέρα μου.

«Μήπως το παρακάνεις; Σκέφτηκες καθόλου το παιδί πριν ζητήσεις διαζύγιο; Τι θα του πούμε;».

«Σταμάτα να φέρεσαι λες και είσαι ο μόνος που νοιάζεται για το παιδί. Αγαπώ τον Αντρέα αλλά εσένα δεν σε θέλω πια στη ζωή μου. Βαρέθηκα και εσένα και τις συνήθειές σου και θα κάνω τα πάντα για να σε βγάλω από τη ζωή μου».

«Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε αυτή την κουβέντα ούτε και αυτή τη σχέση. Αν θέλεις ο Αντρέας μπορεί να μείνει μαζί σου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό».

«Αυτό δεν το συζητάμε. Σε καμία περίπτωση δεν θα τον άφηνα μαζί σου».

Ο Αντρέας επέστρεψε σιωπηλά στο δωμάτιό του όταν άκουσε τη μητέρα και τον πατέρα του να μιλούν για διαζύγιο. Αυτό που δεν μπορούσε να καταλάβει ήταν γιατί η μητέρα του ήταν τόσο ανένδοτη.

Μικρός Αντρέας: “Δεν είχε δει ποτέ τους γονείς του να βρίζονται ή να τσακώνονται”

Ήταν πάντα μία ευτυχισμένη οικογένεια που τους άρεσε να περνούν χρόνο μαζί – αυτό τουλάχιστον πίστευε ο Αντρέας – μέχρι που μία μέρα όλα διαλύθηκαν.

Εκείνο το βράδυ αφού ο Αντρέας πήγε στο δωμάτιό του οι γονείς του τον ενημέρωσαν για την απόφασή τους αλλά αυτό που πλήγωσε τον Αντρέα περισσότερο από το χωρισμό των γονιών του ήταν το γεγονός ότι ήταν η μητέρα του, που το ξεκίνησε.

Είχε ακούσει τον πατέρα του να προσπαθεί να την πείσει να το σκεφτεί τουλάχιστον μία φορά, αλλά εκείνη δεν τον άκουγε. Ήταν αποφασισμένη να πάρει διαζύγιο και τελικά αυτό συνέβη. Οι γονείς του χώρισαν και πλέον θα ζούσε με τη μητέρα του.

Ένα βράδυ αντί να κοιμάται, ο Αντρέας ξενύχτησε παίζοντας βιντεοπαιχνίδια. Όταν τον είδε η μητέρα του, του έβαλε τις φωνές: «Αρκετά, ώρα να πας για ύπνο».

«10 λεπτά ακόμη μαμά, σε παρακαλώ και μετά θα πάω για ύπνο, στο υπόσχομαι».

Η μάνα του εκνευρίστηκε ακόμα περισσότερο και άρχισε να ουρλιάζει: «Σταμάτα να φέρεσαι σαν τον πατέρα σου και να αντιμιλάς σε ό, τι κι αν σου λέω. Θα πας για ύπνο τώρα».

Εκείνη τη στιγμή ο Αντρέας έχασε την ψυχραιμία του: «Γιατί θες να ελέγχεις συνέχεια τις ζωές των άλλων; Πρώτα έδιωξες τον μπαμπά και τώρα μου φωνάζεις επειδή παίζω μέχρι αργά. Τουλάχιστον δεν είμαι σαν και σένα που διέλυσες την οικογένειά μας».

Η απάντηση του μικρού Αντρέα που έκανε την μητέρα του να ξεσπάσει σε κλάμματα

Η μητέρα του τα έχασε. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το παιδί της την κατηγορούσε για το διαζύγιο. Τα μάτια της γέμισαν δάκρυα: «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο αγάπη μου. Δεν προσπαθώ να ελέγξω τη ζωή σου ούτε πίεσα τον πατέρα σου να χωρίσουμε. Ήταν μία αμοιβαία απόφαση».

Ο Αντρέας ήταν έξαλλος: «Δεν με νοιάζει. Αύριο θα φύγω, θα πάω να μείνω στο μπαμπά. Θα μείνω εκεί για λίγο».

«Άκουσέ με σε παρακαλώ…», αλλά πριν προλάβει να πει οτιδήποτε ο Αντρέας πήγε στο δωμάτιό του και χτύπησε δυνατά την πόρτα. Το επόμενο πρωί έφτιαξε τις βαλίτσες του και έφυγε για το σπίτι του μπαμπά του.

Του άρεσε που ήταν εκεί. Ο πατέρας του ήταν πολύ πιο χαλαρός και τον κακομάθαινε. Πίστευε ότι είχε δίκιο που κατηγόρησε τη μητέρα του για όλα όσα είχαν συμβεί. Άλλωστε ο πατέρας του ήταν ένας πολύ στοργικός μπαμπάς που έδειχνε να κατανοεί τις ανάγκες του παιδιού του σε αντίθεση με τη μαμά.

Ένα βράδυ ο πατέρας του επέστρεψε αργά στο σπίτι από τη δουλειά και συνειδητοποίησε πόσο λάθος είχε κάνει.

Εκείνο το βράδυ ο πατέρας του έφερε τους συναδέλφους τους στο σπίτι και άρχισαν να πίνουν. Μέθυσαν, φώναζαν, έβριζαν. Όταν ο Αντρέας προσπάθησε να πει στον πατέρα του να κάνουν ησυχία γιατί την επόμενη μέρα είχε σχολείο ο πατέρας του άρχισε τον βρίζει: «Είσαι ηλίθιος σαν τη μάνα σου. Χάσου από δω. Χάνω το χρόνο μου μιλώντας μαζί σου».

«Μα μπαμπά πρέπει να κοιμηθώ και εσύ και οι φίλοι σου φωνάζετε»,  είπε ο Αντρέας ταραγμένος.

Ο πατέρας του τον κοίταξε αυστηρά: «Αχ… πριν ήταν η μητέρα σου και τώρα είσαι εσύ που με πρήζετε με τους φίλους μου και με το ποτό».

Μικρός Αντρέας προς τον πατέρα του: «Μπαμπά εσύ δεν ήσουν έτσι. Κοίτα τον εαυτό σου. Κοίτα πως είσαι».

«Μην τολμήσεις να μου ξαναυψώσεις τον τόνο της φωνής σου. Εδώ μέσα είναι το σπίτι μου και θα κάνω ό, τι μου αρέσει. Αν έχεις πρόβλημα να πάρεις τα πράγματα σου και να γυρίσεις στη μάνα σου».

Ο Αντρέας αναστατώθηκε πολύ γιατί είναι μία συμπεριφορά που δεν είχε ξαναδεί. Δεν είχε φανταστεί ποτέ ότι ο πατέρας του θα του φερόταν έτσι. Ωστόσο μιας και ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο, ο Αντρέας πίστεψε ότι τα πράγματα θα άλλαζαν αν μιλούσε στον πατέρα του γι’ αυτό. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Η «μάζωξη» με τους συναδέλφους και τα μεθύσια έγιναν συχνό φαινόμενο και κάθε φορά τα ίδια. Ο πατέρας έβριζε το παιδί και τη μάνα. Όταν πια κουράστηκε με αυτή την κατάσταση και είδε ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να τη διορθώσει ο Αντρέας επέστρεψε στο σπίτι της μητέρας του και της είπε τα πάντα.

Η μαμά χάρηκε που το παιδί της επέστρεψε και παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα με το αλκοόλ ήταν η αιτία του διαζυγίου τους. Δεν το είχε πει στο παιδί γιατί ήταν μικρό και αγαπούσε πολύ τον πατέρα του.

Ο Αντρέας αγκάλιασε τη μητέρα του και της ζήτησε συγγνώμη που της συμπεριφέρθηκε έτσι. Της υποσχέθηκε ότι δεν θα της ξαναμιλήσει άσχημα και από κείνη την ημέρα ήρθαν πιο κοντά από ποτέ.

Τι μας διδάσκει αυτή η ιστορία;

Πρώτον μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα. Ο Αντρέας έβγαλε τα δικά του συμπεράσματα και αποφάσισε ότι η μητέρα του έφταιγε για το διαζύγιο χωρίς να τη ρωτήσει γιατί έκανε ένα τέτοιο βήμα.

Δεύτερον να λέτε όχι στις τοξικές σχέσεις. Η μαμά του Αντρέα ανέχτηκε για πολύ καιρό τον αλκοολικό άντρα της μέχρι που αποφάσισε να τον αφήσει.

Related posts

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη

«Είναι ψεύτικο και το βίντεο!»: Τα 4 σημεία που κανείς δεν πρόσεξε πάνω στην Κέιτ κάνουν τις θεωρίες συνομωσίας να φουντώνουν

“Εσύ σε σούπερ μάρκετ;” Μαθεύτηκε η αλήθεια για την χρυσή κληρονόμο Αθηνά Ωνάση, με τι ασχολείται σήμερα