Η καλλονή ξανθιά Μίρκα Καλαντζοπούλου: Η γυναίκα – θαύμα του ελληνικού κινηματογράφου και η εμφάνιση της σήμερα

Μίρκα Καλαντζοπούλου: Η πορεία της Ελληνίδας ηθοποιού

Άφησε το δικό της στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο και μάλιστα την είδαμε σε πολλές σειρές που εντυπωσίασαν και αγαπήθηκαν από το κοινό.

Το 1945 γεννήθηκε η γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός Μίρκα Καλαντζοπούλου, που υπήρξε μία από τις εντυπωσιακότερες ξανθιές στα νιάτα της. Μάλιστα, εκτός από εκείνη και ο αδερφός της αγάπησε το θέατρο και τον κινηματογράφο από μικρή ηλικία.

Η Μίρκα κέρδισε τον πρώτο της ρόλο σε ηλικία 10 ετών. Ήταν τότε που έπαιξε στην ταινία “Η δούκισσα της Πλακεντίας” (σ.σ. 1955) και το 1960 πρωταγωνίστησε στην ταινία “Ερωτικά παιχνίδια”. Τη δεκαετία του ΄60 πήρε μέρος σε δεκάδες ταινίες από τις οποίες ξεχωρίζουν “Ο κατήφορος”, Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο” και “Κορόιδο γαμπρέ”. Έπαιξε στο πλευρό του Θανάση Βέγγου, του Λάμπρου Κωνσταντάρα, του Βασίλη Αυλωνίτη, του Νίκου Σταυρίδη και του Γιάννη Γκιωνάκη και είχε την τιμή να συνυπάρξει στο θεατρικό σανίδι με τη Άννα Συνοδινού στο έργο «Εκκλησιάζουσες». Φιλοξενήθηκε στα εξώφυλλα των περιοδικών της εποχής και άρχισε να γίνεται περιζήτητη στα κινηματογραφικά πλατό.

Περισσότερα για την Μίρκα Καλαντζοπούλου

Ωστόσο, το 1967 έκανε ένα διάλειμμα στην καριέρα της, καθώς παντρεύτηκε με τον Γερμανό-Αμερικανό επιχειρηματία Καρλ Έπσερ και μετακόμισε στην Αμερική, όπου απέκτησε δύο παιδιά. Εκεί συνέχισε να ασχολείται με την υποκριτική και παρακολούθησε μαθήματα στη Σχολή της Columbia.

Σχεδόν δέκα χρόνια αργότερα, επέστρεψε στην Ελλάδα και εμφανίστηκε ξανά στο θέατρο, ενώ το 1980 έπαιξε στη θρυλική ταινία του Ν. Τζίμα «Ο Άνθρωπος με το Γαρύφαλλο» στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Νίκος Κούρκουλος. Έπαιξε επίσης στις σειρές της ΕΤ1 “Ζητώ γνωριμία”, “Καραβάν Σαράι, “Τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασα”. Μια από τις τελευταίες της εμφανίσεις στον κινηματογράφο ήταν το 1999 στην ταινία Safe sex.

Πως είναι σήμερα η ηθοποιός Μίρκα Καλαντζοπούλου

Σήμερα, η 74χρονη, όχι απλώς δεν πλήττει με τις αναμνήσεις της σύντομης καριέρας της, αλλά μέσα από το διαδίκτυο μας θυμίζει σημαντικές στιγμές της καριέρας της κι ας βρίσκεται στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, στο Λος Αντζελες, όπου ζει μαζί με τα δύο παιδιά της και τα εγγόνια της!

Related posts

Στην εντατική ο αγαπημένος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Η κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή

Η απόλυτη έκπληξη: Ποιο κόμμα κατεβάζει υποψήφιο τον Παλαιοχριστιανό

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη