Η Μαρία Κορινθίου ποζάρει σαν «Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου» του Ντελακρουά

by Τόνια Τζαφέρη

Μαρία Κορινθίου: H εντυπωσιακή φωτογράφηση έμπνευση από την επανάσταση

Η γνωστή ηθοποιός συμμετείχε σε μια φωτογράφηση αναπαριστώντας την “Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου”, ένα κορυφαίο έργο του Ντελακρουά και η αλήθεια είναι πως εντυπωσίασε το κοινό!

Η Μαρία Κορινθίου ποζάρει σαν την “Ελλάδα στα Ερείπια του Μεσολογγίου” – τον γνωστό πίνακα του ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά, για το εξώφυλλο ενός καινούριου περιοδικού.

Ειδικότερα, η φωτογραφία θα κοσμήσει το εξώφυλλο του περιοδικού ARTme, το τεύχος του οποίου έχει αφιερωθεί στην Έξοδο του Μεσολογγίου, την 10η Απρίλη 1826.

Περισσότερα για την εντυπωσιακή φωτογράφηση της Μαρίας Κορινθίου

Η Μαρία Κορινθίου δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο από τη φωτογράφιση στον προσωπικό της λογαριασμό στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram.

“Μία σημαντική ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, που σηματοδότησε την απελευθέρωση της από τον Τουρκικό ζυγό και υπήρξε καταληκτική για την νίκη της προς την ελευθερία” σχολιάζει η Μαρία Κορινθίου στην ανάρτησή της.

Η Μαρία Κορινθίου ποζάρει σαν «Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου» του Ντελακρουά

“Εικονίζει την προσωποποίηση της ηρωικής Ελλάδας. Φοράει ελληνική παραδοσιακή φορεσιά και είναι στραμμένη προς τον θεατή με τα χέρια σε στάση απόγνωσης αλλά και προσευχής, στέκει όρθια, περήφανα, επάνω στα ερείπια του Μεσολογγίου, που έχουν καταπλακώσει έναν αγωνιστή. Στο βάθος ένας άνδρας, αντίπαλος στρατιώτης με κίτρινο τουρμπάνι που συμβολίζει τον εχθρό καρφώνει μια σημαία στο έδαφος” γράφει η Μαρία Κορινθίου για τον εμβληματικό πίνακα του Ευγένιου Ντελακρουά.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν