Η μαρτυρία του Φοίβου Παπαδάκη για την πυρκαγιά στην Πεντέλη: «Είναι εφιάλτης, κάναμε ότι μπορούσαμε με τον πατέρα μου να σώσουμε το σπίτι»

Φοίβος Παπαδάκης: Στιγμές αγωνίες για το σπίτι του στην Πεντέλη

Ο γιος τους δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη, μαζί με τον πατέρα του, έδωσαν την δίκη τους μάχη για να σώσουν το σπίτι τους από τις πυρκαγιές στην Πεντέλη. Ο Γιώργος Παπαδάκης μεταξύ άλλων περιέγραψε τα όσα έζησαν με τη φωτιά στην Πεντέλη και τόνισε πως οι εθελοντές είναι οι ήρωες της τραγωδίας. Μάλιστα, όπως είπε, ήταν αυτοί που του έσωσαν το σπίτι. Τέλος, ο δημοσιογράφος αποκάλυψε πως έφυγαν από το σπίτι τους για 10 λεπτά γιατί τους απομάκρυναν.

Περισσότερες δηλώσεις από τον Γιώργο Παπαδάκη για τις πυρκαγιές

«Γνωρίζουμε όλοι για την κλιματική αλλαγή ειδικά όταν τα καιρικά φαινόμενα είναι ακραία.  Το θέμα είναι τι προετοιμασία κάνεις έτσι ώστε να αντιμετωπίσεις το ενδεχόμενο των καταστροφών που θα έρθουν από την κλιματική αλλαγή. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα, δεν είναι να ρίχνουμε ο ένας ευθύνες στον άλλο. Πρέπει να δούμε αν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσουμε την επόμενη καταστροφή, γιατί είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει επόμενη καταστροφή», είπε αρχικά ο Γιώργος Παπαδάκης.

Και συνέχισε: «Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πυροσβέστες και τους εθελοντές. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ήρωες. Είναι άνθρωποι  που δεν τους υπολογίζουμε, δεν τους σκεφτόμαστε, τους έχουν με πολύ χαμηλούς μισθούς, χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό».

«Ήρθε η αστυνομία και μας είπε ότι πρέπει να φύγουμε. Επιστρέψαμε όταν εκτιμήσαμε ότι θα είμαστε εντάξει. Η φωτιά έτρεχε με τρομερή ταχύτητα. Εμείς ήμασταν τυχεροί. Υπάρχουν άνθρωποι που έπαθαν μεγάλες ζημιές», συμπλήρωσε ο Γιώργος Παπαδάκης.

Φοίβος Παπαδάκης: “Δυστυχώς στο ίδιο έργο θεατές”

Ο Φοίβος Παπαδάκης, μόλις έμαθε για τη φωτιά στην Πεντέλη, έτρεξε στο πατρικό του σπίτι, ώστε να βοηθήσει στην κατάσβεση. Όπως λέει ο ίδιος, η πυρκαγιά έφτασε κοντά στο σπίτι τους γύρω στις 2.

«Δυστυχώς στο ίδιο έργο θεατές. Εγώ κι η οικογένειά μου ως κάτοικοι της Πεντέλης, οι άνθρωποι που πονάμε τον τόπο αυτό κι έχουμε δει πολλές φορές την Πεντέλη να καίγεται. Ήμουν εκεί και προσπάθησα να σώσω το σπίτι των γονιών μου.

Ήμασταν μαζί με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές αλλά δυστυχώς ο απολογισμός είναι τραγικός. Πολλοί άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους κι ένα πράσινο που πλέον δεν υπάρχει.

Μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά ήμουν εδώ στο γραφείο. Ενημερώθηκα για τη φωτιά κι αμέσως η σκέψη μου πήγε στους γονείς μου και στο πατρικό μου. Εκείνη τη στιγμή η φωτιά βρισκόταν μακριά από το σπίτι μας. Η φωτιά έφτασε σε εμάς γύρω στις 2 τα ξημερώματα και πολύ σωστά μας απομάκρυναν οι αστυνομικοί. Μετά από λίγο επιστρέψαμε κι η φωτιά είχε φτάσει στα 5 μέτρα» ανέφερε αρχικά ο Φοίβος Παπαδάκης.

«Οι ριπές των ανέμων ήταν τόσο ισχυρές, που πετούσαν τις κάφτρες παντού. Κάναμε ότι μπορούσαμε με τον πατέρα μου. Εκείνη την ώρα βρίσκεσαι σε σοκ. Είναι εφιάλτης. Ποτίζαμε ολόκληρο το σπίτι. Εύχομαι να μην το ζήσει ξανά κανείς» συμπλήρωσε ο Φοίβος Παπαδάκης.

Related posts

«Με σημαδεύει και λέει ότι πρέπει να με καθαρίσει»: Έξω φρενών ο Γιώργος Παπαδάκης με την ανάρτηση Πολάκη

Ο Παπαδάκης “έκαψε” τον Πορτοσάλτε: «Με βολεμένη την τσέπη, είσαι υπέρ των πλειστηριασμών»

«Φύγε Μαρία, φύγε!»: Η Μαρία Αναστασοπούλου σηκώθηκε και έφυγε στον αέρα της τηλεόρασης, τι είπε ο Παπαδάκης

Χαμός με αυτό που είπε ο Γιώργος Παπαδάκης: «Η Βίσση πάει να φάει τον Μπισμπίκη από την Βανδή; Δεν μπορώ»

Καλημέρα Ελλάδα: Ο Γιώργος Παπαδάκης ξανά εκτός εκπομπής και το μήνυμα που τον έκανε έξαλλο

«Ηρθε ο Λάζαρος, αναστήθηκε»: Η δυναμική επιστροφή του Γιώργου Παπαδάκη μετά από 19 ημέρες, και η αλλαγή στη φωνή του

«Δεν αντέχω άλλο»: 5 φορές εμβολιασμένος και 13 μέρες θετικός ο Γιώργος Παπαδάκης – Απόγνωση και αγανάκτηση για τον δημοσιογράφο

Λύθηκε στα γέλια ο Παπαδάκης: Η θεαματική τούμπα του ρεπόρτερ της εκπομπής, on air, που τους άφησε άφωνους

“Πως τα κατάφερα εγώ 5 φορές εμβoλιασμένος να είμαι 13 μέρες θετικός;”: Κραυγή αγανάκτησης από τον Γιώργο Παπαδάκη