Η «Μαύρη Χήρα»: Ήταν κούκλα και έγινε περίγελος για να αναθρέψει τα παιδιά της

Μαύρη Χήρα: Η αγάπη, την έβαλε να κάνει τα πάντα για τα παιδιά της.

 Μαύρη Χήρα: Η αγάπη, την έβαλε να κάνει τα πάντα για τα παιδιά της. Η Mary Ann Webster (Bevan μετά το γάμο) δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα αυτό. Δεν φοβόταν να γίνει αντικείμενο γελοιοποίησης ή να δείξει την ασυνήθιστη εμφάνισή της. Είχε βάλει στόχο να μεγαλώσει τα παιδιά της κάνοντας ότι χρειαστεί. Έπρεπε να ξεπεράσει τη σκληρότητα, το χλευασμό και τις προσβολές από ανθρώπους που ήθελαν να δουν «την πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο».

Η ζωή της Μαρίας ήταν αρκετά συνηθισμένη. Γεννήθηκε στο Λονδίνο σε μια μεγάλη και πιθανότατα φτωχή οικογένεια. Έπρεπε να αρχίσει να εργάζεται πολύ νωρίς και έγινε νοσοκόμα. Ήταν μια πολύ ελκυστική κυρία που ονειρευόταν να κάνει μια μεγάλη οικογένεια. Το όνειρό της κατάφερε να γίνει πραγματικότητα: στην ηλικία των 29 ετών παντρεύτηκε τον Τόμας Μπέβαν και έκανε 4 παιδιά.

Όταν ξεκίνησε το πρόβλημα υγείας της Μαύρης Χήρας

Αργότερα, η Μαρία άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας: υπέφερε από ημικρανίες και πόνο των μυών και των αρθρώσεων. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συνέβαινε. Αλλά πλέον είχε λίγο χρόνο να επικεντρωθεί στην υγεία της, αφού η οικογένειά της την χρειαζόταν.

Μαύρη Χήρα: Το πρόσωπο της άρχισε να παραμορφώνεται

Η Μαρία άρχισε να υποφέρει και από ένα άλλο σύμπτωμα: ανώμαλη ανάπτυξη του προσώπου και παραμόρφωση. Η νεα κ. Bevan μεταμορφώθηκε σε ένα πλάσμα που μόνο με γυναίκα δεν μοιάζει.

Αυτή η ασθένεια ονομάζεται ακρομεγαλία, μια νευροενδοκρινική διαταραχή που οδηγεί σε υπερβολική ποσότητα αυξητικών ορμονών στο σώμα. Αυτό προκάλεσε διόγκωση των οστών και των εσωτερικών οργάνων. Η ασθένεια συνοδεύεται συχνά από πονοκεφάλους και μυϊκούς πόνους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αιτία εμφάνισης της ακρομεγαλίας, είναι λόγω ενός καλοήθους όγκου, γνωστού ως αδένωμα της υπόφυσης.

Στις μέρες μας, οι γιατροί μπορούν να θεραπεύσουν αυτήν την ασθένεια με επιτυχία, αλλά στις αρχές του 20ου αιώνα, η Μαρία ήταν σε απελπιστική κατάσταση. Κάθε μέρα έβλεπε την ομορφιά της να ξεθωριάζει.

Η μοίρα άφησε μόνη την Μαύρη Χήρα

Ο κ. Bevan υποστήριζε πάντα τη σύζυγό του και στεκόταν δίπλα της, ωστόσο η μοίρα του είχε άλλα σχέδια. Μετά από 11 χρόνια γάμου πέθανε και η Μαρία έμεινε χήρα με παιδιά και σχεδόν καθόλου χρήματα.

Μετά το θάνατο του συζύγου της, η Μαρία αποδέχτηκε κάθε δουλειά που θα μπορούσε να κάνει προκειμένου να φροντίσει τα παιδιά της. Ωστόσο, δεν της προσφέρθηκε καμία καλή δουλειά εξαιτίας της εμφάνισής της. Οι άνθρωποι συνήθιζαν να την προσβάλλουν και να το διασκεδάζουν. Έτσι, κάθε εργάσιμη ημέρα ήταν μια πρόκληση.

Τα πράγματα χειροτέρεψαν μέχρις ότου διαπίστωσε ότι υπήρχε κάτι που ονομάζεται διαγωνισμός για την πιο άσχημη γυναίκα του κόσμου. Έτσι αποφάσισε να συμμετάσχει σε αυτό, καθώς το βραβείο ήταν ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό. Κατάφερε να κερδίσει τον διαγωνισμό, αλλά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης άρχισαν να γράφουν δυσάρεστα άρθρα γι ‘αυτήν.

Μαύρη Χήρα: Κατάφερε να γίνει διάσημη για χάρη των παιδιών της

Το 1920 την προσκάλεσαν να δουλέψει στις ΗΠΑ και εμφανίστηκε στην εκπομπή Dreamland of Coney Island. Συμμετείχε σε αυτές τις εμφανίσεις όπου έπρεπε να επιδείξει την κατάσταση της, φορώντας ρούχα που τόνιζαν την αρρενωπότητα της.

Στο κοινό άρεσε πραγματικά και η Mary ήταν μία από τις πιο δημοφιλείς ηθοποιούς της ομάδας της. Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε πόσο δύσκολο ήταν γι ‘αυτήν να αποτελέσει αντικείμενο γελοιοποίησης. Αλλά ξεπέρασε όλες τις προκλήσεις της για χάρη των παιδιών της.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι που υποφέρουν από ακρομεγαλία δεν ζουν πολύ καιρό. Η Μαίρη πέθανε το 1933, σε ηλικία 59 ετών. Πριν πεθάνει, ζήτησε από τα παιδιά της να την θάψουν στην Αγγλία.

Related posts

Γιατί ο Χριστός αφού αναστήθηκε έφαγε ψητό ψάρι και μέλι;

Νέο λουκέτο σε εργοστάσιο μετά την «Γιούλα» – Δεν το πιστεύει κανείς

Πeθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης