Η πιο υγιεινή τροφή για καρδιά, καρκίνο, αρθρίτιδα και όχι μόνο

Το ταχίνι είναι ένα είδος βουτύρου από σπόρους, το οποίο γίνεται από σουσάμι που συνθλίβεται σε σκόνη και καβουρδίζεται.

Το ταχίνι χρησιμοποιείται ευρέως στην ελληνική και την μεσανατολική κουζίνα, αλλά και σε πιάτα των χωρών της Βόρειας Αφρικής.

Σύμφωνα με την βάση δεδομένων USDA National Nutrient, μία μερίδα ταχίνι (2 κουταλιές της σούπας) από καβουρδισμένο σουσάμι περιέχει:

Ποιες βιταμίνες ενισχύουν τα μαλλιά σας το 2025;
Visionary Echo
Δες Περισσότερα
178 θερμίδες

16 γραμμάρια λίπους

6 γραμμάρια υδατανθράκων (3 γραμμάρια ινών και 0 γραμμάρια ζάχαρη) και

5 γραμμάρια πρωτεΐνης

Παρέχει επίσης το:

30% των ημερήσιων αναγκών του

Related posts

Χριστούγεννα μέσα στα… φράγκα, τα δώρα και την χλίδα: «Βρέχει» χρήμα ο Δεκέμβριος για αυτά τα 3 ζώδια

Μετά τα «νέα πλάνα» από Κωνσταντίνου κι Ελένης το κοινό δε θα πει no στον Κατακουζηνό

Εορτολόγιο 3 Δεκεμβρίου: Ο Άγιος με το υπέροχο και σπάνιο όνομα που τιμάμε σήμερα