Η ψυχή χρόνια δεν κοιτά: Δεσποινίς ετών 100 ανανέωσε το δίπλωμά της

Ιταλία: Το απίστευτο κατόρθωμα της 100χρονης γιαγιάς

Τέτοια είναι τα πρότυπα που θελουμε να βλέπουμε, όπως αυτή η γιαγιά η οποία παρότι έχει αγγίξει τα 100 δεν δείχνει καθόλου έτοιμη να παραιτηθεί από την ζωή.

Μια 100χρονη κυρία ανανέωσε πρόσφατα το δίπλωμα οδήγησης που διαθέτει, με τον γιο της να μένει άναυδος.

Η κ. Candida Uderzo γεννήθηκε το 1922 και ζει στην επαρχία Βιτσέντσα της βορειοδυτικής Ιταλίας. Αυτές τις ημέρες γιόρτασε τα 100 χρόνια της και το μεγαλύτερο δώρο που πήρε ήταν η ανανέωση της άδειας οδήγησης για άλλα δύο χρόνια, όταν θα έχει φτάσει πια τα 102 έτη ζωής.

Περισσότερες πληροφορίες για την γιαγιά 100 ετών από την Ιταλία

Σύμφωνα με δηλώσεις της στα τοπικά μέσα, η κ. Uderzo έχει πάει στη ζωή της μόνο μία φορά στον νοσοκομείο για κήλη. Μάλιστα, εξακολουθεί να κινείται με το αυτοκίνητο ή το ποδήλατο της για να επισκεφτεί την αδερφή της, και όπως φαίνεται δεν μπορεί χωρίς τα μεταφορικά της μέσα. Η κ. Uderzo άρχισε να οδηγεί λίγο μετά τα 50 της, όταν έμεινε χήρα. Από τότε χρησιμοποιεί συχνά το αυτοκίνητό της και κάθε Κυριακή πάει εκδρομή με φίλους της.

Ο γιος της δηλώνει δεν πίστευε στα αυτιά μόλις άκουσε ότι η μητέρα του απέκτησε ανανεωμένη άδεια οδήγησης. Όχι γιατί έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ή δεν έχει καλή φυσική κατάσταση η μητέρα του, αλλά γιατί συνήθως σε αυτή την ηλικία έχεις αποφασίσει ήδη ότι πρέπει να σταματήσεις την οδήγηση για να αποφύγεις τα χειρότερα.

Τέλος πάντων, η k. Candida Iderzo θα μπορεί να οδηγεί για δύο ακόμα χρόνια, αποτελώντας παράλληλα και ένα σπάνιο παράδειγμα ανανέωσης διπλώματος σε αυτή την ηλικία.

Related posts

Τα έβαλε με την Βέφα Αλεξιάδου ο Ηλίας Μαμαλάκης – Η απάντηση της

Νέο ξέσπασμα Καλλιάνου: «Αγαπητέ μου φίλε Άδωνι… Ξέρουμε και οι δυο μας πολύ καλά τί ήταν αυτό που δεν εφαρμόστηκε»

Δημήτρης Κόκοτας: Κατάφεραν το απίστευτο οι θεράποντες ιατροί