Η στιγμή που ο Χάρι έμεινε άναυδος: Η Μέγκαν κοροϊδεύει τη βασίλισσα δείχνοντας πως της υποκλίθηκε

Χάρι – Μέγκαν: Τα πάντα για το νέο ντοκιμαντέρ του τέως βασιλικού ζευγαριού

Ο μισός πλανήτης παρακολούθησε το νέο ντοκιμαντέρ του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στο Netflix. Το ντοκιμαντέρ μπορεί να μην περιέχει ευθείες βολές ωστόσο αφήνει αρκετά υπονοούμενα που θα τσιγκλίσουν τον Γουίλιαμ, τη Κέιτ και τον Κάρολο.

Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ προσπαθούν στο ντοκιμαντέρ τους να εξηγήσουν ή μάλλον να δικαιολογήσουν το Megxit, πιάνοντας το νήμα από τη γνωριμία τους, με τις απαραίτητες, φυσικά, αναφορές στο παρελθόν. Και τις απαραίτητες αιχμές.

Ο Χάρι εμφανίζεται πικραμένος. Απορεί βέβαια ο τηλεθεατής πώς μπορεί ο πρίγκιπας, ένα φύσει ευνοημένο άτομο όπως ο Χάρι, να βγάζει τόση πίκρα. Γεννήθηκε σε μια εξαιρετικά προνομιούχα οικογένεια, με μόνο αντάλλαγμα τη δημόσια υπηρεσία και μια ζωή της οποίας τμήμα θα ήταν εκτεθειμένο στα φώτα. Και ξαφνικά έκανε την επανάστασή του και όλοι απορούν γιατί. Ο Χάρι έδωσε τις εξηγήσεις του, καταφέρθηκε κατά των ΜΜΕ, μίλησε για τους ρατσιστές Βρετανούς και επιχείρησε να δικαιολογήσει την κίνησή τους αυτή λέγοντας ότι μετά από όλα αυτά, αποφάσισε να ακολουθήσει στον κόσμο της, την γυναίκα που ερωτεύτηκε.

Προηγουμένως, η Μέγκαν είχε επιχειρήσει να ακολουθήσει τον Χάρι στον κόσμο του, πείραμα που απέτυχε παταγωδώς. Και μια σκηνή λίγων δευτερολέπτων στο ντοκιμαντέρ ενδεχομένως αποκαλύπτει γιατί δεν κατάφερε η Μέγκαν να προσαρμοστεί στα όρια και τους κανόνες της βασιλικής οικογένειας.

Ηταν η στιγμή, που εμφανώς κοροϊδευτικά, περιέγραψε την πρώτη της συνάντηση με την βασίλισσα (η οποία Ελισάβετ εκτιμούσε την Μέγκαν) και τη στιγμή που έπρεπε να της υποκλιθεί. Γελούσε, κορόιδευε με τον τρόπο που μιλούσε, γελοιοποιούσε την κίνηση. Ηταν και η μόνη στιγμή που και ο Χάρι μάλλον πάγωσε κοιτώντας την να κάνει αυτή την κοροϊδευτική περιγραφή.

Ωστόσο, είναι αυτή η περιγραφή που ίσως αποκαλύπτει γιατί η Μέγκαν δεν άντεξε το παλάτι. Μια Αμερικανή ηθοποιός εισέρχεται σε μια οικογένεια, στην άκρως παραδοσιακή Βρετανία, η οποία έχει εξουσία, χρήμα, αλλά και παραδόσεις χρόνων τις οποίες ακολουθεί πιστά παρότι για όλους εμάς τους υπολοίπους μοιάζουν ακατανόητες και περιττές. Μια Αμερικανή ηθοποιός που δεν κατάφερε να αντιληφθεί ή απλά δεν άντεξε όλο αυτό το τυπολατρικό μέρος που συνεπάγεται το να είσαι μέλος της συγκεκριμένης οικογένειας και αδυνατούσε και προφανώς αδυνατεί να τους αντιμετωπίσει σαν ένα θεσμό που για συγκεκριμένους λόγους ακολουθεί αυτή την τυπολατρεία.

Και είναι αυτό το στιγμιότυπο που αναστάτωσε όχι μόνο το παλάτι, αλλά και τους Βρετανούς, που στην πλειοψηφία τους είναι ένθερμοι υποστηρικτές της βασιλικής οικογένειας και σέβονται τα περίεργα τελετουργικά που ακολουθεί.

Η περιγραφή της υπόκλισης της Μέγκαν Μαρκλ
Η αφήγηση της Μέγκαν Μαρκλ για την πρώτη της υπόκλιση στην Αυτού Μεγαλειότητα διαφέρει επίσης από την προηγούμενη διήγησή της για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Το 2021 είπε στη συνέντευξη στην Οπρα Γουίνφρεϊ ότι «δεν ήξερε καν πώς να υποκλίνεται» και σοκαρίστηκε όταν ο Χάρι της εξήγησε ότι έπρεπε να υποκλιθεί.

«Ακριβώς μπροστά από το σπίτι κάναμε εξάσκηση και μετά μπήκαμε μέσα. Η Φέργκι έτρεξε έξω και είπε: “Ξέρεις να υποκλίνεσαι;”», είχε πει στην Οπρα. «Προφανώς έκανα μια πολύ βαθιά υπόκλιση, δεν τη θυμάμαι, και μετά καθίσαμε εκεί και κουβεντιάσαμε».

Η Meghan συνάντησε τη βασίλισσα για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια ενός γεύματος στο Royal Lodge στο Windsor, λίγο αφότου η ίδια και ο δούκας αποκάλυψαν ότι έβγαιναν μαζί, το 2016.

Αλλά είπε ότι η όλη περίσταση έμοιαζε με ένα απαρχαιωμένο συμπόσιο στο Medieval Times, ένα οικογενειακό θέατρο δείπνου στις ΗΠΑ με σκηνοθετημένα παιχνίδια μεσαιωνικού τύπου, ξιφομαχίες και κονταρομαχίες.

Η βασίλισσα ήταν το πρώτο υψηλόβαθμο μέλος της βασιλικής οικογένειας που συνάντησε η Μέγκαν αφότου εκείνη και ο πρίγκιπας Χάρι ανακοίνωσαν τη σχέση τους το 2016.

«Δεν είχε ιδέα τι ήταν όλα αυτά», λέει ο Χάρι στο ντοκιμαντέρ. «Οπότε ήταν ένα μικρό σοκ για εκείνη».

Χαμογελώντας, η Μέγκαν πρόσθεσε: «Θέλω να πω, είναι σουρεαλιστικό. Δεν μου είπε ‘Τώρα θα γνωρίσεις τη γιαγιά μου’. Δεν ήξερα ότι θα τη συναντήσω. Ήμασταν στο αυτοκίνητο και πηγαίναμε στο Royal Lodge για γεύμα και εκείνος [ο Χάρι] είπε: “Ω, η γιαγιά μου είναι εδώ, θα είναι εκεί μετά την εκκλησία”».

«Θυμάμαι ότι ήμασταν στο αυτοκίνητο, οδηγούσαμε και εκείνος [ο Χάρι] είπε: “Ξέρεις να υποκλίνεσαι, έτσι;”. Και νόμιζα ότι ήταν ένα αστείο».

Και τότε πήρε το λόγο ο Χάρι για να συνεχίσει: «Πώς το εξηγείς αυτό στους ανθρώπους; Πώς εξηγείς ότι υποκλίνεσαι στη γιαγιά σου; Και ότι πρέπει να υποκλίνεσαι, ειδικά σε έναν Αμερικανό. Αυτό είναι περίεργο».

Και συνέχισε η Μέγκαν: «Τώρα αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι αυτό είναι μεγάλη υπόθεση. Οι Αμερικανοί θα το καταλάβουν αυτό. Ηταν σαν σε δείπνο και τουρνουά στο Medieval Times. Υποκλίθηκα σαν να έλεγα… “Χαίρομαι που σας γνωρίζω, Μεγαλειοτάτη”. Ήταν τόσο έντονο. Και όταν έφυγε, η Ευγενία, ο Τζακ και η Φέργκι είπαν “τα πήγες περίφημα!”. Ευχαριστώ. Δεν ήξερα τι έκανα”».

Σφοδρές αντιδράσεις: «Μας ντροπιάζει και μας κοροϊδεύει η Μέγκαν»
Μεταξύ εκείνων που αντέδρασαν και ο προσωπικός σεφ της πριγκίπισσας Νταϊάνα Darren McGrady, ο οποίος για 15 χρόνια μαγείρευε για το παλάτι.

Χάρι – Μέγκαν: Σφοδρές αντιδράσεις μετά από το ντοκιμαντέρ

Αρχικά ανέφερε ότι η Μέγκαν Μαρκλ δεν θα είναι ποτέ σαν την Νταϊάνα: «Γνωρίζω τον Χάρι από τότε που τον κρατούσα στην αγκαλιά μου ως μωρό, ενώ η πριγκίπισσα Νταϊάνα έτρωγε δημητριακά στην κουζίνα του Κάστρου του Ουίνδσορ.

Πρίγκιπα Χάρι, με όλο το σεβασμό κύριε, η σύζυγός σας δεν θα είναι ποτέ όμοια ή παρόμοια με τη μητέρα σας. Γνώριζα την πριγκίπισσα Νταϊάνα για 15 χρόνια. Ούτε κατά διάνοια».

Στη συνέχεια δηλώνει την απογοήτευσή του για την κίνηση αυτή της δούκισσας του Σάσεξ. Και λέει το εξής απλό: «Η έκφραση του προσώπου του Χάρι όταν η σύζυγός του γελάει που πρέπει να υποκλιθεί στη βασίλισσα τα λέει όλα για μένα».

Και συνέχισε λέγοντας για την Μέγκαν: «Επέλεξε να παντρευτεί στη βασιλική οικογένεια. Είχε μια επιλογή».

Οι απόψεις του βρήκαν ανταπόκριση από πολλούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι θεώρησαν ότι ήταν ασέβεια.

Ένας πρόσθεσε: «Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έπρεπε επίσης να μάθει πολλά πράγματα όταν έγινε μέλος αυτής της οικογένειας. Αλλά ποτέ δεν ήταν ασεβής ή δεν το κορόιδευε όταν έπρεπε να υποκλίνεται στην Αυτού Μεγαλειότητα. Η Βασιλική Υψηλότητά της ήταν πάντα με σεβασμό απέναντι στη γυναίκα που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή της στο στέμμα».

Ο βουλευτής των Συντηρητικών Mark Jenkinson εξαγριώθηκε: «Η απόλυτη προδοσία. Και αυτός απλά κάθεται και παρακολουθεί».

Ο βασιλικός συγγραφέας Gyles Brandreth χαρακτήρισε την επίδειξη της υπόκλισης «κοροϊδευτική» και «ντροπιαστική».

Ο συγγραφέας και παρουσιαστής δήλωσε στην εκπομπή Drivetime της Vanessa Feltz στο TalkTV: «Είναι ντροπιαστικό, επειδή είναι κοροϊδευτικό. Κανείς δεν υποκλίνεται έτσι στη βασίλισσα και κανείς δεν θα την συμβούλευε να το κάνει με αυτόν τον τρόπο».

Και πρόσθεσε: «Αυτός [ο Χάρι] θα ήξερε ότι η υπόκλιση, όπως ήταν, είναι ένα σύντομο νεύμα και η υπόκλιση είναι για να δείξει σεβασμό προς τον ηγεμόνα, και στην περίπτωση της Βασίλισσας – μιας κυρίας στα 90 της χρόνια που στην πραγματικότητα είχε κερδίσει τον σεβασμό μέσα από μια ολόκληρη ζωή υπηρεσίας, και αυτό ήταν όλο.

Το να κάνεις αυτό το είδος της κοροϊδίας είναι άβολο, αλλά πρόκειται για μια πολιτισμική διαφορά. Είναι σαν να κάνεις μια υπόκλιση αν έπαιζες στη Χιονάτη».

Ένας θεατής του ντοκιμαντέρ, ο οποίος αυτοαποκαλείται Τζόρνταν, εξοργίστηκε τόσο πολύ από την υπόκλιση που τηλεφώνησε στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

Είπε στον Nick Ferrari: «Αυτό που με στεναχώρησε περισσότερο ήταν όταν είδα τη Μέγκαν να υποκλίνεται μπροστά στη βασίλισσα, κοροϊδεύοντας τις παραδόσεις μας. Νομίζω ότι στην πραγματικότητα είναι προδοσία».

Αυτό προκάλεσε το γέλιο του Ferrari, ο οποίος είπε ότι δεν το πιστεύει, προτού ο Jordan προσθέσει: «Νομίζω ότι το Κοινοβούλιο θα έπρεπε να την απογυμνώσει από τους βασιλικούς της τίτλους. Προφανώς δεν είναι έγκλημα σήμερα, αλλά νομίζω ότι είναι σίγουρα αρκετό για να της αφαιρεθούν οι βασιλικοί της τίτλοι».

Related posts

Έξαλλος σήμερα ο Λιάγκας με τον Γιώργο Αυτιά

Η Ελλάδα γίνεται «Ισραήλ»

Δικαίωση από ψηλά: Η κίνηση της κόρης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου 3 χρόνια μετά τη δολοφονία της Καρολάιν