Η συγκλονιστική κατάθεση ψυχής μιας μάνας: «Η κόρη μου ξεψύχησε ανήμερα των γενεθλίων της»

by Τόνια Τζαφέρη
Η συγκλονιστική κατάθεση ψυχής μιας μάνας: «Η κόρη μου ξεψύχησε ανήμερα των γενεθλίων της»

Εξομολόγηση μητέρας: Ραγίζουν καρδιές τα λόγια της για τον χαμό της κόρης της

Δεν υπάρχει χειρότερος εφιάλτης από μια μητέρα να χάσει το παιδί της. Την δίκη της ιστορία εξομολογείται μια μητέρα για τον θάνατο της κόρης της σε τροχαίο και ραγίζει καρδιές.

«Της κράτησα το χέρι εκείνο το πρωινό… Μπορεί και να καταλάβαινε, μπορεί και όχι…», είναι τα λόγια της μητέρας της Μαρίας Νεφέλης Σπηλιοπούλου, η οποία θυμάται εκείνη την καταραμένη μέρα που η κόρη της άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

Η συγκλονιστική κατάθεση ψυχής μιας μάνας: «Η κόρη μου ξεψύχησε ανήμερα των γενεθλίων της»

Η Μαρία Νεφέλη, για έντεκα μέρες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από τροχαίο δυστύχημα που ενεπλάκη η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε. Πάλεψε αλλά τελικά δεν κατάφερε, αφήνοντας δυστυχώς στη μέση τα όνειρα της…. Η Μαρία Νεφέλη έφυγε ένα μήνα πριν κλείσει τα 18 της χρόνια, ντύνοντας στα μαύρα την οικογένεια της.

Στα πλαίσια του αφιερώματος του REPORTER για τις ψυχές που χάθηκαν στην άσφαλτο, οι γονείς της Μαρίας Νεφέλη, Σοφία Γαρουφαλή και Γιώργος Σπηλιόπουλος, άνοιξαν την καρδιά τους και μίλησαν για τον δικό τους Γολγοθά.

Η συγκλονιστική κατάθεση ψυχής μιας μάνας: «Η κόρη μου ξεψύχησε ανήμερα των γενεθλίων της»

«Μετά τον θάνατο του παιδιού μας, κλονίστηκε η υγεία μας, οι θάνατοι είναι απανωτοί, η πίστη κι η αισιοδοξία μας για το μέλλον εξουδετερώθηκαν, η ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο εξανεμίστηκε. Δεν σκοτώθηκε μόνο το παιδί μας, καταστράφηκαν και οι δικές μας ζωές. Ζούμε σε ένα σπίτι έρημο, κυκλοφορούμε ζωντανοί νεκροί και δεν έχουμε τη δύναμη να διδάξουμε κανέναν και τίποτα. Υπήρξαμε καλοί εκπαιδευτικοί, όμως αυτό τελείωσε.

Εδώ και τρεισήμισι χρόνια προσπαθούμε να δικαιώσουμε τη μνήμη του παιδιού μας.

“Στα δικαστήρια της χώρας όπου ζούμε τα πράγματα είναι απελπιστικά υπέρ των θυτών” – Δηλώνει σε εξομολόγηση της η μητέρα

Στο ποινικό κομμάτι της υπόθεσης, ο οδηγός της μηχανής πάνω στην οποία βρισκόταν η κόρη μας όταν έγινε η σύγκρουση, κρίθηκε ένοχος βάσει των καταθέσεων, παρόλο που δεν είπε ποτέ ενώπιον των δικαστών αυτό που πραγματικά έκανε.

Η ενοχή του για την ανθρωποκτονία της Νεφέλης μας προέκυψε από τα γεγονότα, η ποινή του όμως ήταν μόλις 2,5 χρόνια με αναστολή .

Παρά το γεγονός ότι τρία μηχανάκια έκαναν συναγωνισμό μεταξύ τους και πέρασαν ηθελημένα το φανάρι βάζοντας τη ζωή της σε κίνδυνο, κανείς από τους υπολοίπους οδηγούς δεν κλήθηκε ως εναγόμενος.

Η συγκλονιστική κατάθεση ψυχής μιας μάνας: «Η κόρη μου ξεψύχησε ανήμερα των γενεθλίων της»

Μολονότι η διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών είναι κακούργημα, εν τούτοις το συγκεκριμένο τροχαίο κρίθηκε σε πρώτο βαθμό ως πλημμέλημα. Η ετυμηγορία δεν μας ικανοποιεί. Έχουμε κάνει ήδη ένσταση και παρακολουθούμε τις κινήσεις και τις εξελίξεις σε αυτό το αργό σύστημα απόδοσης ευθυνών, σε αυτό το κουκούλωμα ευθυνών στους συνεργούς.

Εμείς , δύο συντετριμμένοι γονείς και οι συνήγοροί μας, και όχι η Πολιτεία, ως όφειλε, κάνουμε ενέργειες να βγει στο φως ολόκληρη η αλήθεια.

Δυστυχώς, μας αντιμετωπίζουν σαν παράλογους που επιμένουμε. Μάλιστα έσυραν στα δικαστήρια τον άντρα μου, επειδή γράφει στο Facebook εκφράζοντας το θυμό του και την οργή του. Τελικά, του επέβαλαν περιοριστικούς όρους απειλώντας με χρηματικό πρόστιμο και φυλάκιση, εάν δε συμμορφωθεί στην απόφαση!

Στο αστικό κομμάτι της υπόθεσης οι ασφαλιστικές εταιρείες επιρρίπτουν στη νεκρή ευθύνες τις οποίες ονομάζουν ‘ιδία διακινδύνευση’ (με άλλα λόγια: πήγαινε γυρεύοντας) και μη χρήση κράνους – το οποίο ποτέ δεν της δόθηκε να φορέσει ( δηλαδή, άμα σε πυροβολήσω και δε φοράς αλεξίσφαιρο γιλέκο είσαι υπεύθυνος για το θάνατό σου). Ασκήσαμε έφεση η οποία δικάζεται σε λίγο καιρό».

Η συνέχεια της εξομολόγησης από την μητέρα: “Η Μαρία Νεφέλη ήταν ευτυχισμένη και χαρούμενη”

«Καλοκαίρι 2015. Τελευταία μέρα του Ιουλίου. Η Μαρία Νεφέλη ήταν ευτυχισμένη και χαρούμενη. Είχε τελειώσει πριν από λίγο καιρό το Λύκειο και πανηγυρίζαμε για την επιτυχία της στις Πανελλαδικές εξετάσεις, αφού περνούσε, σύμφωνα με τα μόρια, που είχε συγκεντρώσει στη Σχολή της πρώτης προτίμησής της, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Το όνειρό της να σπουδάσει Ιστορία και Αρχαιολογία είχε πραγματοποιηθεί.

Εκείνη τη στιγμή που έγινε το θανατηφόρο δυστύχημα ήταν συνεπιβάτης σε δίκυκλο το οποίο οδηγούσε ένας από τους πρώην συμμαθητές της, στερούμενος διπλώματος.

Η συγκλονιστική κατάθεση ψυχής μιας μάνας: «Η κόρη μου ξεψύχησε ανήμερα των γενεθλίων της»

Ο οδηγός του δικύκλου, 2.45 π.μ. στο κέντρο της Πάτρας, αποφάσισε να παραβιάσει παλλόμενο και STOP, τρέχοντας να προλάβε